Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan akinek jól evő...

Van olyan akinek jól evő gyereke volt, de 1,5 évesen fényevő lett?

Figyelt kérdés
Mikor oldodott meg ez a dolog,illetve mi állt ennek a hattereben?

#evés #Másfélév
2023. jún. 11. 21:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Igen. Nem oldódott meg, csak idővel jobb lett. Már 15 éves, úgyhogy túlélte. Nem erőltettem, mert csak rosszabb volt.
2023. jún. 11. 21:58
 2/11 A kérdező kommentje:
Meddig tartott ez?
2023. jún. 11. 22:00
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Mindegyik gyerekkel így vagyok. Hosszabb távon nem tudok véleményt nyilvánítani, mert a nagyobb is csak 4 éves, még mindig fényevő. Én sem tudom, mi állhat a háttérben sajnos, pedig próbáltam rájönni. Viszont én is ilyen voltam gyerekként, lehet, hogy genetika?
2023. jún. 11. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Első vagyok. Elsősorban arra gondoltunk hogy a fogai jönnek és azért. Valószínűleg így is volt. Később pedig egyszerűen nem érdekelte, a játék fontosabb volt. Persze addig nem állhatott fel az asztaltol míg a pici vacsijat nem ette meg, de többnyire kínlódás volt és eltartott egy óraig is.
2023. jún. 11. 22:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Az én lányom egy zabagép volt, 2 éves kora előtt váltott fényevésre. Nála részben a dackorszak állt a háttérben, mikor elengedtem a dolgot, eléraktam a kaját és rá se néztem hogy eszi-e vagy sem, kicsit jobb lett. De most 11 évesen se nagy evő.
2023. jún. 11. 22:49
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Jelen. 13 hónapos koráig mindent is evett a kislányom. Brutál mértékben hízott. Aztán hirtelenséggel minden jobban érdekelte már mint az evés. Meg is állt a hízása is. Most 19 hónapos és változó. Vannak napok amikor jól eszik és van amikor kb alig.

Pl. Ma egy nem jó evő napja volt példanak írom.

Reggel: fel melegszendvics

Ebéd: fel-negyed tányér gulyásleves (hús nélkül ugyanis azt nem eszi meg benne)

Uzsonna: fel doboz joghurt banánnal és egy kis marék állatos keksz

Vacsora: 1,5 db virsli

Egy időben aggódtam ezen de már elengedtem. Meg így is bőven húsosabb mint sok más vele egy idős. 🤦

Az okát nem tudom. Gondolom életkori válogatóssag, meg simán csak nincs kedve enni. 😅

2023. jún. 11. 22:50
 7/11 anonim ***** válasza:

Emlékeim szerint irtó keveset esznek amikor "nem érnek rá leülni enni". Ebben a korban. Nálunk jó étvágyú, a ht nagyon jól ment, aztán 1 éves kor után szűkült az ízléses, de nem vészesen, főzelékek megmaradtak. Én adtam eveshez tvt, ha nagyon nem ért rá enni. Egyedül evett már és tv mellett simán betolt egy felnőtt adagot. Azért nem akartam h hozzá szokjon, nem volt mindig, de nem voltam ebben túl merev.

Volt h olvastam közben mesét v hagytam had jatszon legoval. Volt aki megszolt érte de a gyerek jókat evett, nem volt stressz a kaja téma.

Most sulis és nem eszik meg mindent de elég széles a repertoár, a zöldségeket kedveli.

2023. jún. 11. 23:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Lanyom szinte mindent megevett nagyon jo evo volt.aztan olyan 6-7 eves koraban elkezdett valogatni.

Most 9 eves es szinte semmit nem eszik meg.

Amit szeretett egy hónappal ezelott most azt mondja utalja.

Rendszeresen fintorog barmit fozok.

Mar nagyon ideges vagyok miatta.

Tegnap pl melegszendvicset kert,mire kesz lett beleharapott kettot,es mar nem kellett neki

Az orvos szerint nem kell aggodni,egeszseges

Mondjuk a kilojabol itelve tenyleg nem,33 kilo es 140 cm kb.

De en akkor is kivagyok,es tenyleg fogalmam sincs mitol hizik ha alig eszik valamit

2023. jún. 12. 06:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem is mindkét gyerekem dackorszakosan lett extra válogatós, aztán úgy sulira nőtték ki. Pedig másfél-két éves korukig mindent szépen ettek.
2023. jún. 12. 07:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyobb fiam 1 éves koráig jól evett, aztán alig kb mindennel baja volt, húst nem is akart egyátalan,9-10 eves korától már rengeteget eszik, a hús még mindig olyan,hogy max csirke vagy darált hús, a kisebb mindig is nagyon jó.evő volt, annyi,hogy mikor ovis lett jobban válogatott
2023. jún. 12. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!