Valaki nyugtasson meg, hogy ez normális? mert már azon agyalok elviszem orvoshoz.
Lányom kb most, 3 évesen kezdte szeretni a mindenféle frizurák csinálását, eddig mindig kiszedte a hajgumit, vagy nem is engedte, ezért frufruja volt. Mostmár ő kéri, hogy fonjam be a haját. A körömvágást is engedi, szerintem azért, mert egy tök gyors, egyszerű, heti teendő, semmi drámát nem csinálok körülötte, csak mondom, hogy na most gyorsan levágjuk a körmödet, nézd milyen hosszú, az előbb is megkarmoltál. És már nyújtja is. Erre sztem mondjuk meg kell érni, másfél évesen még ő is utálta, le kellett fogni.
Fürdésnél nálunk is volt kb másfél-két évesen pár hét visszaesés, a hajmosásnál bár nem ellenkezik, de ha belemegy a szemébe/arcába a víz, ő is sír.
A fiam 2,5 éves. Vannak időszakok amikor egyáltalán nem tudom levágni a körmét, már méteres fekete kapákkal rohangál, de ha közelítek felé az ollóval elrohan, elbújik, eldugja a kezét, üvölt és az összes ilyen kellemes dolog. Ilyenkor bármit mondhatok neki nem érdekli. A nagyit szoktam megkérni végső esetben mert neki valamiért hagyja. Aztán a következő pár alkalommal meg megint simán le tudom vágni. Ezek az epizódok váltakoznak, mikor milyen kedve van. A hajmosással eddig csak egyszer volt problémája. Az unokatesója pl mindig is utált hajat mosni. Az egy két emberes meló, 1 óra üvöltéssel. Aztán egyik nap simán meg tudták mosni a haját mindeféle probléma nélkül. Aztán megint nem.
Vannak fura dolgaik a dackorszakos gyerekeknek, nem kell egyből rosszra gondolni. Remélhetőleg majd vissza áll minden a régi kerékvágásba....aztán újra elromlik 😂🤦
Lányomnak volt egy korszaka 3 éves kora körül. Csak a Quimby:Lámpát ha gyújtok című számára vághattam le a körmét. Minden egyes hétvégén :)
Utána elhagyta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!