Melyik lány nevet, neveket választanád ezek közül? Írnátok mindegyikről véleményt is? Mik azok amiket biztosan nem választanál?
A rövidített névsorból adnám:
Petra, Júlia és ha rövid és gyakori a vezetéknév (Kiss, Nagy, Szabó) akkor a Franciska
A mi szempontjaink:
- Külföldön élünk, de gyakran járunk Magyarországra, ezért mindkét országban használható legyen a név, és lehetőleg minél könnyebben (férjemé nem az, folyton betűznie kell, meg kiejteni sem tudják rendesen). Meg amúgyis szerettük volna, hogy külföldön is használható neve legyen.
- Egyszerű, ismert név legyen.
- Ne legyen túl ritka
- Ne legyen furcsa hangzású, és passzoljon a vezetéknévhez
- Ne legyen fonetikusan írva furcsa, és kiejtve is magyartalan (részben ezért esett ki az egyik kedvenc nevem, az Elisabeth)
- Ne legyen testvér, nagyszülő neve
- Tetsszen mindkettőnknek
Szóval ezek alapján nekünk végül két, Magyarországon nagyon gyakori és népszerű nevet sikerült kiválasztanunk, amiből az egyik az országban is gyakori, ahol élünk (bár sem az oviban, sem a suliban nem hallottam még), a másik viszont egy kifejezetten ritka, klasszikus névnek számít itt, amit van, aki dícsér, hogy milyen szép, van, aki meg öregesnek tart. De ezt nem tudtuk egyébként, mikor választottuk.
Adtam volna szívesen, mert teljesíti a fentieket:
- Liza, Anna, Johanna, Flóra, Auróra, Daniella, Eliza, Emma, Georgina, Izabella, Kamilla, Karolina, Kornélia (ezt választottam volna, ha csak rajtam múlt volna), Lívia, Odett, Réka
Egyes neveknél felmerült bennem, hogy troll-kérdés: Banánvirág, Zseraldin, Harmatka, Oktávia, Lukrécia, Szüvellő, Uránia
Az összevont nevek többségétől feláll a szőr a hátamon, ezek ezért estek ki.
A rövidítettből:
-Zselyke: nem tetszik, kicsinyítő képzős neveket nem szeretem, mert felnőttnek szerintem fura, zs és ly miatt nem teljesíti a kritériumomat sem, hogy külföldön tudja használni, kiejteni sem tudnák
-Marcella: nem tetszik, nekem túl férfias
-Etelka: kicsinyítősképzős, és nekem túl öreges
-Franciska: tetszik, rendben van
-Júlia: rendben van, de nem tetszik, nekem öreges
-Liza: ezt az egyet adnám a felsoroltak közül, mert ez tetszik
-Petra: rendben van, de nekem tetszik, túl kemény a hangzása
-Dorina: rendben van, de nem tetszik a kicsinyítőképző miatt
-Sára: rendben van, de nem tetszik, zavarna, hogy külföldöjn nem így ejtik
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!