Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan értessem velük?

Hogyan értessem velük?

Figyelt kérdés
Hogyan értessem meg a családdal, hogy nem szoktattam arra a gyerekem, hogy állandóan a kezemben legyen és mindig mellette kelljen lennem? Még csak 9 hónapos már valamivel jobb a helyzet, de sokáig szinte le sem lehetett tenni. Elmenni mellőle még annyira sem, kihívás volt az egész nap. Amikor megemlítem nekik, hogy fáradt vagyok, mert ez kimerít jön a válasz, hogy nem kellett volna rászoktatni. Amikor megkérdezem, hogy hagynom kellett volna e sírni a válasz persze nem, de szerintük nyűglődni hagynom kellett volna (nem volt rögtön felkapva). A lényeg mégis, hogyan magyarázzam el nekik, hogy nem elkapatva van (szerintem ezzel nem lehet elkapatni), hanem erre van igénye? Akár erről szóló cikknek is fogok örülni.
2023. ápr. 27. 14:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Megsporolsz magadnak egy csomo energiat, ami ugyis ment volna valoszinuleg a levesbe. Nekem a kedvencem az volt, mikor azt kritizaltak, hogy miert alszik velunk (6-8x ebredt 3 eves koraig, es mindent probaltunk). Aztan mikor veluk van, mindig egyuttalszanak, es aradoznak rola, hogy ez menyire jo volt. :D
2023. ápr. 27. 21:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy amiket itt is olvasok és a családomban is tapasztalok... el se tudom képzelni mi mehetett a régebbi időkben,egy időgéppel amúgy meglesném. Nekünk is mondogatták. Jött,hogy biztos "kiszoktattam",hogy hagyjam már sírni,rakjam le hadd menjen amerre akar én meg feküdjek le aludni közbe,miért nem adok a 4 hónaposnak csokit meg társai,meg miért nem etetem meg már rendesen darabos kajával hogy lakjon jól rendesen... ugyan miért nem kaphat már cukrot a 6 hónapos,hát ők adtak pedig kakaót is. Ezért kel fel éjszaka biztos és társai. Ráhagytam én is,belefáradtam amúgy. :D
2023. ápr. 28. 23:50
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

12-es, a 80-as evekben szulettem, akkor is volt velemenye az embereknek :D Anyukam 20 gyerekkonyvebol egy mondta egyedul az igeny szerinti szoptatast. O valamiert azt kovette. Abban 8 honapos korig ajanlottak. Mindenki nekitamadt a csaladbol, meg apukamis cseszegette, hogy kiver lesz a gyereke, minek eteted mar megint. Viszont az a konyv is 2 hetesen mar gyumolcslevet tanacsolt, amit szinten kaptunk, es 8 honaposan mar elvalasztott, tesomat 6 honaposan, de mi a szerencsesebbek kozul vagyunk. Dedmamam a nagypapamat 2 eves koraig szoptatta, o egy eleg karakan no volt, lepattantak rola a megjegyzesek. Nagypapam mar 86 eves, de a mai napig buszke ra, hogy vitte a kis samlit, es ugy szopizott :D

Anyukam irt babanaplot, kisagyban altatott kulon engem es a tesom is babakent. Vegigaludtuk az ejszakat, egeszen addig, ameddig ki nem tudtunk jonni, akkor 2-3x is keltunk, es ujra es ujra atmentunk hozzajuk. Akkoriban a korhazban szeparaltak a csecsemoket, es 3 orankent hoztak ki szoptatni nappal. Szoval az alvastrening mar ott megvolt, aztan otthon mar persze, hogy nem sirtunk.

2023. ápr. 30. 07:43
 14/14 anonim ***** válasza:
13#-as igen,ezek így megvannak,ugyanebben az időben születtünk.:D engem nem tudott anya,de testvéremet 3 éves koráig majdnem szoptatta igény szerint, hát kapta az ívet rendesen. Mindig felemlegeti,de ő is ez a letojom típus volt.Nem is inkább ezekre gondoltam amúgy:D hanem hogy valóban a 4 hónaposnak beletette a szájába a csokit,meg az ilyen elmebeteg dolgokra. Meg feláltatták,ültették a 3 hónapost. Anyósom a 70-es évek végén férjem testvérének tápszer helyett tehéntejet adott hónapokig,majd egyszer kiderült,hogy vérszegény is illetve minden baja van, kórházba került,ahol jól letolták,hogy csak ezt adott? Kemény.
2023. ápr. 30. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!