Hogyan értessem meg velük hogy a mi döntésünk mi lesz a baba neve?
Az én nővéremről van szó elsősorban. Mindig kérdezi mi lesz a lányunk neve így hát mondtam neki hogy valószínű Lorina lesz mert nekünk eddig ez tetszik a legjobban.
Azóta ha talalkozunk vagy megyek anyához mindig azt magyarázza hogy miért akarok a lánynak ilyen csúnya nevet adni,izléstelen a név, nem lesz szerethető majd ezért a baba!!! És már tele beszélte anya fejét is hogy ez borzalmas név. És hogy ő a Lilánát akarja. Persze elmagyarázom neki hogy ez csak rám és a páromra tartozik,de meghallgatom mindenki véleményét. Elfogadom ha tetszik valakinek és azt is ha nem, de ennyire ne essen már túlzásba. Mondtam hogy majd ha lesz gyereke, nevezze el őt Lilinek, az enyémet meg úgy ahogy én akarom.
De csak nem igazán érti meg és mindig felhozza a témát es anyával probálja igazolni hogy: Ugye mennyire borzalmas név?! Stb.... hogyan állitsam le hogy felfogja hogy fogadja el mert a mi döntésünk? Es nekem már sokszor rosszul esik hogy úgy csinálja mintha telleg olyan borzalmas nevet szánnék a babának.
Ezért nem kell senkinek sem elmondani a szülésig. :)
Találj ki valami rondábbat és mondd azt, hogy meggondoltad, ez lesz és csak mosolyogj a pukkadozásán (anyukádnak meg megsúghatod, hogy viccelsz).
Mond azt a noverednek, hogy meggondoltatok magazokat és Nurbanu lesz a neve. (Igen ez anyakönyvezheto nev:D)
Hidd el utána le fog allni.
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként nem hiresztelgetem,csak a szülőknek lett elmondva, nem gondoltam hogy majd ennyire bele lesz szólva.
Tudom hogy a mi döntésünk, a miénk is lesz, csak arra lettem volna kivancsi hogy hogyan magyarázzam meg neki hogy nincs köze ehhez, harag nélkül. De az első két kommentet még átgondolom.😊
Megnyugtatnàm, hogy hogyne, igazad van, az lesz a neve.
Aztán majd rájön, hogy vicceltèl 😄
Jóhogy nem ő szabja meg, mi legyen a TE gyermeked neve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!