Egyszerűen nem tudom elengedni ezeket a fülem mellet, hogyan értessem meg velük, hogy semmi közük hozzá?!
Ezek szerint elég furcsa emberek vesznek körül.
Nekem egy ismerősöm sem kezdett el arról kérdezgetni, hogy mit, mennyiért vettem, és hogy az a dolog új vagy sem...
Meg nem is kötöttem senkinek az orrára sem.
Valahogy soha nem volt téma, hogy mit vettünk a gyereknek és mennyiért.
Mi amúgy nem kaptunk semmit, mert sajnos nem volt kitől. Pedig nem bántam volna, ha kapunk, mivel abban nincs semmi rossz. Nem is értem, hogy mi az hogy nem tudod visszaadni...bocs.
Amúgy, ha ennyire zavar mond azt, hogy olcsón vetted és használtan, csak újnak látszik. S pont.
Ha már most kiakadsz mindenen, később csak rosszabb lesz, ha megszületik majd a gyerek.
Nem tudod elengedni a füled mellett? Pedig muszáj lesz, ha nem akarsz feleslegesen megzakkanni.
Nálunk is hasonló helyzet volt, én sem fogadtam el kölcsönbe semmit, mert bármi volt az vagy összemostam valamivel amivel nem kellett volna, vagy eltörtük, vagí elszakadt, szóval én inkább nem kértem, mert aztán elég ciki volt, ha nem tudtuk visszaadni. Én sem dicsekedtem, hogy nézd megtudtam venni a 200000 ftos babakocsit, deszép, dejó stb. csak simán átjött valaki, és látta a kocsit, ő is pont nézte a bababoltba nyilván tudja, hogy mennyibe került. Kaptuk mi is a megjegyzéseket, főleg az anyósomtól, munkatársaktól, de nem lehet mit tenni, nem kell rájuk figyelni, aki ennyire a szívére veszi, hyog ti mit vesztek, az nagyon irigy. Attól, hogy ez zavar még lehetsz jó anya, engem a mai napig zavar, ha megszólják, hogy a gyerekem ilyen meg olyan ruhában jár, de nem figyelünk rá, azóta 6 gyerkőcöm is van, és őket sem zavarja.
6lányos 14hkm
Persze vannak féltékeny emberek, de akkor az tényleg nem igazi barát. Az ilyennel nem érdemes foglalkozni.
Másrészt meg van, aki segíteni akar, tanácsot adni, és nem akar rosszt, csak hát mondja és mondja a magáét. Ilyenkor azt gondold át, hogy biztos bántani akarnak-e vagy csak segíteni akarnak (még ha ezt te nem is akarod).
Nem kell mindenben a rosszat látni, és a beszólásokat sem kell állandóan komolyan venni, mert azzal mit érsz el? Max. tök ideg leszel, az meg kinek jó?
Amúgy nekem soha nem szólt be senki a gyerek cuccait vagy ruháit illetően. Ezek szerint vagy én veszem lazán és nem hallom meg a számomra hülyeséget, vagy jófej ismerőseim vannak (az utóbbi igazabb). :)
Nekem gúnyosan senki nem szólt be, igaz nem is tudtam megvenni a fiamnak azt a babakocsit amit akartam, bár megtehetettem volna, de nem volt rá keret.
Ettől függetlenül, hogy én is egy drágább babakocsira vágytam még nem szólom le azt aki meg tudta venni, meg nem kezdek el pártolni a 40 ezer ft-os babakocsi mellett. Igaz, kiszolgálta a fiam, de ennyi és vége.
És én szeretem jól öltöztetni a fiam, nézéseket már láttam mikor pl hazafelé betértünk a játszóra és nem éppen homokban csúszkálós ruhában volt, de pukkadjon meg. Normális esetben én se farmerben meg ingben viszem hanem játszósban.
Az emberek imádnak ítélkezni...szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!