Hogyan értessem meg velük, hogy mielőtt a gyerekemhez nyúlnak mossanak kezet!?
Szia! Kikre gondolsz? Rokonok vagy idegenek? Újszülött a babád?
Én konkrétan meg szoktam mondani annak, aki "elfelejti", hogy "légyszíves moss kezet", mert hogy kintről jössz BKV stb. stb. Próbáld ki, ilyenkor általában szégyenkezve rohannak a fürdő irányába, hogy "jajj, hogy ez nem jutott eszembe".
Egyszer még a védőnőmnek is szólnom kellett... khm.
Bár be kell valljam, most a második babával sokkal lazább vagyok, mert a két éves nagytesó is léptren-nyomon "tapogatja", és hát ő aztán nem steril, hiába is törekszem. :o)
Nem tudom, kikkel szeretnéd megértetni, én megmondtam a családnak, hogy most, hogy már betegeskedős időszak jön, kötelező a kézmosás a babázás előtt.
Megértették, és ez most már nálunk jó szokássá vált.
Én is mindig kezet mosok, bárhova megyünk, ahogy haza érünk, az az első, hogy kezet mosok, a férjem is kezet mos, már beidegződött az elmúlt pár hét alatt.
Ennyi.
Nem kell se túlcifrázni, se ráförmedni senkire.
Akár barátról, akár családtagról is van szó, egyszerűen bejön az ajtón, és kérd meg, mosson kezet, erre van a fürdő.
Pont.
Nem kell több szerintem.
Se nem sértő, se nem bántó, egyszerűen csak a fene tudja, mi minden van az ember kezén, ahogy a kilincseket taperolja, meg mondjuk a bevásárló kocsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!