Hülye kérdés, de hogyan tudok még "babaközpontúbban" beszélni a gyerekemhez?
Valaki érti mire gondolok?!
Szépen beszélek hozzá, mindig kedvesen, nem gügyögök, vicceskedünk is sokat, sokat magyarázok...de mégis úgy érzem, valami hiányzik.
Olyan sokszor találkozom más anyukákkal, akik olyan ügyesen szólnak a babámhoz. Ezért gondoltam erre..
11 hónapos
És légyszi, a rossz indulatú megjegyzéseket hagyjátok most ki, köszi!
Az az igazság, hogy maga a beszéd stílusa emberfüggő. Vannak, akik sokkal szebben, választékosabban, ügyesebben tudnak beszélni, mint mások.
Ezt nem mindig lehet megtanulni... Vagy esetleg egy nagyon hosszú tanulási folyamat során.
Én is látok anyukákat, akik hebegnek habognak, ha pl. a kisgyermekük kérdez valamit, de látok olyat is, aki pillanatok alatt nyújt egy frappáns és kielégítő választ a csemetéjének...
Ugyan ez a szitu a kisbabás anyukákkal is. Szerintem valamilyen szinten születni kell a "beszédességre".
Értem, hogy mit szeretnél, de tanácsot nem nagyon tudok adni.. :)
Rövid, egyszerű, világos tőmondatokban beszélj hozzá kedvesen, lágy hangon, de ne gügyögve. Valamivel lassabban, mint a normál beszédtempó, de ne úgy, mintha szellemi fogyatékoshoz beszélnél.
Ami még jó, ha kicsit meseszerűvé teszed a beszéded. mondjuk nem azt mondod, hogy gyere aludni, mert késő van, hanem azt, hogy gyere aludni, már a Napocska is lefeküdt!
A lányom imádta ezt, mikor 2 évesen már ő is jól tudott beszélni, olyan tökélyre fejlesztette ezt a kis történetet, hogy lefekvés előtt hosszansorolta nekem, hogy jön aludni, mert a napocska is lefeküdt, felvette a pizsialsóját, vett zoknit is, mert fázik a lába, meg betakarózott a felhőkkel...stb. ezeket már ő találta ki hozzá, és nagyon szeretett elmélkedni rajta :-))) Most 5 éves, nagyon fantáziadús gyerek, jó kis meséket, dalokat, verseket szokott kitalálni....szerintem ez is jó volt alapozásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!