Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért az anya szükséglete...

Miért az anya szükséglete mindig az utolsó,amikor neki is épen kellene maradnia,a gyerek érdekében?

Figyelt kérdés
A legtöbb anyuka az ajulasig kimerül,és semmi segítség nincs. Fizikai értelemben is,de főleg mentálisan és lelkileg. Ne hagyd sírni,iszsz, stb. Nekem anno ikreim voltak (már tizenöt évesek) mellé egy öt évvel idősebb fiam. Esélyem nem lett volna nem sírni hagyni valamelyiket,olyan voltam mint a mosott sz,máig nem tudom hogy éltem túl azt az időszakot,aludni szinte semmit öt évig. A gyomrom ráment,azóta gyógyszert szedek,tenzios migrén alakult ki, amivel a mi napig együtt élek. A memoriam annak idején nulla volt,és sajnos most sem olyan,mint valaha volt. A derekam,térdem kikeszul a sok cipelestol. Mindezt én többnyire önszántamból tettem,mert tizenéve éve még nem volt ennyire divat,hogy az anya kárára a baba minden nyikkanasa ki legyen szolgálva. Félreértés ne essék,nem sztroikat szeretnék elsősorban,hogy kinek a nehezebb (sajnos ez is nagy divat anyuka körökben,a kinek nehezebb), és nem vagyok a sírni hagyás mellett sem,amennyiben megoldható (sajnos nem igaz,hogy mindig megoldható). De miért van az,hogy az anya,akinek valamennyire azért mentálisan és fizikailag is épen kellene maradnia,ennyi bantast,ennyi elvárást kap manapság? Miért van az,hogy anyukák,egymás között,savazzák egymást? Akkor is bele lehetne kergülni,ha egy normál,nyugis babat kap az ember.
2023. ápr. 25. 14:51
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
58%

Én csak azt nem értem kedves kérdező, miért vágysz bárki más elismerésére? Miért olyan fontos bárki, vad idegen ember figyelme, vállveregetése?

Lehet rosszul vagyok bekötve, de engem sosem érdekelt Julcsika hogyan mit csinál, vagy mit gondol rólam bármelyik Julcsi.

Az, hogy ki milyen anya (volt) , mennyire végezte jól a dolgát, úgy is akkor derül ki, ha már a gyermeke/i felnőtt(ek) . És úgy gondolom ez az egyetlen mérce ami fontos, nem pedig a sokadik Julcsika monológja a gyermeknevelésről.

2023. ápr. 25. 17:49
 22/29 A kérdező kommentje:
21. Ez így van,igazad van. Én csak azt sajnálom,hogy rengeteg kimerült szülőt,anyát látok,és sokszor tényleg egy kis empatia,egy jó szó,egy kedves gesztus kellene. Nem lesz attól kevésbé fáradt,persze hogy nem. Egyébként gyermekorvosnal vagyok asszisztens,védőnő mellett is sokat vagyok,szakmámbol eredően pontosan látom,hogy egyre anyaellenesebb az egész felfogás,és hogy mennyit számít egy egy jó szó is. Ritka mint a fehér holló.
2023. ápr. 25. 18:05
 23/29 anonim ***** válasza:
64%
Most köpj le, ha ettől neked jobb, én pont a rengeteg kutatásnak örülök. Annak, hogy létezik pszichológiai bizonyíték arra, hogy miért káros az a sok faxság, amin én gyerekként keresztül mentem és én tudatosan dönthetek úgy, hogy tanulok és változtatok. Nem viszem tovább a generációs nyomort. Igen, ez néha embertelenül nehéz, mert egy olyan világban élünk, ahol nem a rendelkezésre álló tanulmányok alapján próbálunk jobbak lenni, hanem izomból megvédjük a véleményünket, mert a legtöbb ember az érzelmeit összekeveri a tényekkel. Pl attól, hogy szerinted belefér sírni hagyni a babát, még ott vannak a tudományos igazolások, hogy káros. Ennek megoldása meg nem az, hogy erről folytatunk meddő vitát, hogy szerinted az vagy nem az, hanem elfogadjuk a tudományos tényt, és mondjuk megpróbálunk egységesen abba az irányba menni, hogy tudna az anya pihenni, MIKÖZBEN nem hagyja sírni senki a csecsemőt. De ez akkora utópia, hogy marad az, hogy aki tudja, tehermentesíti magát, a többiek meg szenvednek és titkolják.
2023. ápr. 25. 18:31
 24/29 anonim ***** válasza:
77%
A mai felgyorsult fusztrált világban, ahol időseket, rászoruló és beteg embereket hagyunk az út szélén, a médiából folyó megannyi szenny és szépen felépített hamis kép mellett, a megélhetésért küzdő kisemberek tömegében, ne nagyon várj empátiát és kedves szavakat..
2023. ápr. 25. 18:36
 25/29 anonim ***** válasza:
74%
Pont így, ahogy a 24-es írta.
2023. ápr. 25. 18:49
 26/29 A kérdező kommentje:

Nem,nem fér bele sírni hagyni,persze hogy nem. Én sem értek egyet vele. De tényleg van olyan helyzet hogy ez van. Annyira kimerült hogy elajul ( van ilyen még ha sokan nehezen hiszik el), annyira fusztralt,hogy nem tud mit tenni mar,sír ő is a gyerekkel együtt..több gyerek van,segítség nincs,mindenkit el kell látni,te meg nem vagy siva isten.

Sokkal több segítség kellene az anyáknak ebben egyet értünk. Sajnos sokkal többen vannak akik szenvednek és titkolják. Mert nincs hol és kitől segítséget kérni.

2023. ápr. 25. 18:57
 27/29 A kérdező kommentje:
Kedves 24 és 25 erre nagyon könnyű rafogni mindent. De nem ti hagyatok őket ilyen helyzetben nem? Nektek azért derogal pár kedves szó,mert amúgy is szr a világ,akkor én miért tegyek hozzá jót? Ez egy ilyen világ,akkor én is ilyen legyek? Költői kérdés. Nem kell persze azonosulni senki bajával,de ugyanannyi erő annyit mondani,hogy sajnálom,ha fáradt vagy, jó lenne több segítség,igaz? Mintha azt mondanád minek az ilyennek gyerek. Persze tudom ez egyszerűbb merta milyen az ilyennek gyerek után a másik fél csendben marad,míg az előbbi mondat meg lehet,sőt valószínű,hogy panasz cunamit idéz elő. És keveseknek van idegzetuk a más baját hallgatni, főleg,ha ő maguknak is vannak még nem hallgatott problémái. Ezt elismerem,és sajnos nekem sem mindig megy. De akkor inkább nem mondok semmit,mint hogy még jobban bele rúgják egy amúgy is földön fekvobe.
2023. ápr. 25. 19:01
 28/29 anonim ***** válasza:
72%

👏 Látom sikerült értelmezni a mondandómat.. Vagy nem

24# voltam.

2023. ápr. 25. 19:08
 29/29 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező én mondjuk mindig a kettő között próbálom a dolgaim csinálni. Most már hogy ő is eszik többfélét, együtt eszünk, nyilván amíg wc-n vagyok sír,nincs 2 perc és kénytelen vagyok elmenni,de van hogy takarítok, közbe őt is szórakoztatom, jön velem. Amíg pici volt szoptatás mellett ettem pl.,de ettem akkor is. Viszont ezt az esti beájulós dolgot nem értem. Elhiszem,hogy létező dolog,de ez mit takar pontosan? Hónapok óta alig alszunk,az elején se éjjelem se nappalom nem volt konkrétan. A kimerültségtől hallucináltam vagy nem tudom minek nevezni,de rendszeresen ha tudtam fél órát aludni arra eszméltem,hogy ülök kb nyitott szemmel takaróval a kezembe és ringatom a lányom,aki amúgy a kiságyba aludt nem is volt a kezembe;vagy férjem fordult egyet az ágyba én meg felpattantam hogy ráfeküdtél a lányunkra, szegény felugrott azt hitte tényleg, közbe a lányunk a kiságyba aludt békésen. Ez azért jó ideig ment, mostmár hogy alszok 4-5 órákat ilyen nincs. Rendszeresen hasonlók voltak amúgy, olyan kimerült voltam,volt hogy ülve is elaludtam a kezembe a lányommal,de olyan sose volt amúgy hogy ő üvöltött és én tudtam volna aludni vagy beájulni,pedig másik szobába volt,azonnal meghallottam és hagyni végképp nem ment volna,pedig volt hogy elsírtam magam,hogy fel kell állnom 10 perc alvás után és hogy nem bírom. Ezért kérdezem,mit jelent az hogy elájulsz? Tehát szól a tűzjelző pl és alszol tovább vagy hogy?Olyan hangosan sírt amúgy,hogy lehetetlen volt nem hallani másik szobából is,de amúgy se hagytam volna. És én nem ítélkezem pl.,minden ember más,van aki jobban bírja,minden baba is más,minden anya is. Minden gyereknevelés. Van akinek valami belefér,a másiknak nem,lett az embereknek véleménye, ettől még empatikusak is. Én sosem bántottam ezért senkit. De egyébként hányan kiteszik ide,hogy sírni hagyták és baj lehet e. Hagyja sírni, ő dolga,de akkor minek kiírni? mindenki lefogja írni a véleményét egyértelmű,lesz ilyen meg olyan is. Egyébként ikreket meg tényleg ne keverjük ide, azért egy babát ellátni teljesen más. 23#-asnak igaza van,hogy igen kutatnak,vannak tények is már. Például nálunk hiába erőlteti anyukám ránk a kompot a lányunknak,ha egyszer már bizonyítottan rossz, régen hiába működött.
2023. ápr. 25. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!