Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért az anya szükséglete...

Miért az anya szükséglete mindig az utolsó,amikor neki is épen kellene maradnia,a gyerek érdekében?

Figyelt kérdés
A legtöbb anyuka az ajulasig kimerül,és semmi segítség nincs. Fizikai értelemben is,de főleg mentálisan és lelkileg. Ne hagyd sírni,iszsz, stb. Nekem anno ikreim voltak (már tizenöt évesek) mellé egy öt évvel idősebb fiam. Esélyem nem lett volna nem sírni hagyni valamelyiket,olyan voltam mint a mosott sz,máig nem tudom hogy éltem túl azt az időszakot,aludni szinte semmit öt évig. A gyomrom ráment,azóta gyógyszert szedek,tenzios migrén alakult ki, amivel a mi napig együtt élek. A memoriam annak idején nulla volt,és sajnos most sem olyan,mint valaha volt. A derekam,térdem kikeszul a sok cipelestol. Mindezt én többnyire önszántamból tettem,mert tizenéve éve még nem volt ennyire divat,hogy az anya kárára a baba minden nyikkanasa ki legyen szolgálva. Félreértés ne essék,nem sztroikat szeretnék elsősorban,hogy kinek a nehezebb (sajnos ez is nagy divat anyuka körökben,a kinek nehezebb), és nem vagyok a sírni hagyás mellett sem,amennyiben megoldható (sajnos nem igaz,hogy mindig megoldható). De miért van az,hogy az anya,akinek valamennyire azért mentálisan és fizikailag is épen kellene maradnia,ennyi bantast,ennyi elvárást kap manapság? Miért van az,hogy anyukák,egymás között,savazzák egymást? Akkor is bele lehetne kergülni,ha egy normál,nyugis babat kap az ember.
2023. ápr. 25. 14:51
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
48%
Mert ilyen a legtöbb nő. Ráérnek kikezdeni egymást, mint a tyúkok. Ennyi inger éri őket sajnos a beszűkült kis világukban. Én sajnálom őket.
2023. ápr. 25. 14:58
 2/29 anonim ***** válasza:
92%

Egyrészt rengetegen a múltban élnek. Akkor az volt a divat, ma is úgy kell lennie...

Másrészt az anyák szeretnek mártírkodni.

Harmadrészt pedig valóban, annyi ideje van sok anyukának, hogy ebben leli örömét, hogy a masikat leszolja

2023. ápr. 25. 15:04
 3/29 A kérdező kommentje:

Most nem csak a leszólás a lényeg. Meg nem is a múlt. Én sem vagyok se a sírni hagyás pártján,se azon,hogy jó volt minden régebben,mert nem. De az anya szükséglete lett az utolsó,kimondva,kimondatlanul. Ez valahogy a másik véglet. Sír egy fél órát a gyerek,mert anya a vég kimerules szélén van, és Úristen mekkora gonosz nember,minek ennek gyerek,a gyerek meg ettől persze majd nagykoraban pszichopata lesz,stb...nem ragozom,most csak kiragadtam egy példát.

Mi az oka,hogy ennyire az utolsó helyre került a tulajdon anyja a gyereknek?

2023. ápr. 25. 15:08
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt egyes anyák csinálják magukkal. Napi szinten van itt ilyen kérdés: rakiabaltam a ketevesre, egész éjjel bögtem emiatt, rossz anya vagyok. Magamban azt gondolom egy komplett idióta, minden anya rakiabal néha a kisgyerekére.
2023. ápr. 25. 15:17
 5/29 anonim ***** válasza:
93%

Sokat változott a felfogás. A gyerekek jogai, a sokszor szerintem túldimenzinált pszichológiai hátterekben való turkálás, stb. És sok esetben anyák teszik ezt magukkal, mert a neten ezt öntik rá, a való életben meg nem látott közelről anya-baba kapcsolatot (régen ez is más volt ugye). Ha magukkal nem tennék, akkor mások tesznek róla, hogy tegye, mert csak bírálni tudjuk egymást itt is, meg mindenhol máshol is. Nem vagyunk képesek elfogadni, hogy a gyerekek nem egyformák, nem működik minden sablonként minden gyereknél, nem gépek és mi sem vagyunk azok, nem kell versenyt csinálni abból kinek a gyereke ügyesebb, kinek van több foga, ki szenved jobban, mert éppen 4, nem is... 6 foga jön egyszerre Julcsikánam, de az is lehet, hogy 8, bezzeg a tiédnek csak egy, az semmi... Ki a fáradtabb, kinek kelt 146-szor éjjel a gyereke, vagy éppen ellenkezőleg, kinek alussza àt az éjszakàt a babája màr 2 napos korától.

Hogy őszinte legyek, szerintem nagyon hiányzik az őszinte és tiszta beszélgetés. Ahol nem nagyot akarnak mondani emberek, nem màrtírkodni, vagy éppen felvàgni akarnak, egyszerűen csak kimondani, ami éppen bennük van, a másik pedig egyszerűen csak végighallgatja és elmond két epítő mondatot, majd fordítva. Nekem nagyon sokat segít, hogy ilyen anyukákkal vettem körbe magam és hogy amióta anya vagyok, a férjem kimondja, hogy mi ketten legyünk rendben, az ő igényei most az utolsók. Ez a támogató közeg az, ami nagyon nagyon hiányzik a mai világban. Az anyák zöme nem meri kimondani, hogy néha piszkosul nehéz... mert visszakézből jön a pofon, hogy mire számítottál? Minek neked gyerek? Miért így csinálod? Ez csak rosszabb lesz..., és még sorolhatnám. Hirtelen nagyon megszaporodtak a "több emberes" babák, az én anyukám azt sem tudta miaz. Miért kell mindennek nevet adni, kategorizálni, skatulyázni? Szerintem nagyon nem jó irányba megyünk.

2023. ápr. 25. 15:30
 6/29 A kérdező kommentje:
Így van,utolsó,ezt én is így látom. Azért mentem főleg erre sírás dologra rá,mert ma hallottam pont egy beszélgetést,hogy anyuka hagyta az egy hónapos babát éjjel orditani,mert már ki volt készülve,legalább egy két órát akart hogy ne essen össze. Mit kapott? Ugyanazt a savazast amit írtál. Nem azt,hogy megértem,hogy fáradt vagy, ne felj ennyitol nem lesz baja,nem azt,hogy akarod,hogy ma segítsek neked főzni? Nem...minek az ilyennek gyerek,mire számított,anya e az ilyen. Szerencsétlen így is cefetul érezte magát,és még ez is. De minden mást lehetne említeni.
2023. ápr. 25. 15:37
 7/29 anonim ***** válasza:
70%

Sose hagytam sírni egyik gyereket se, nem mentek bölcsibe, otthon voltak végig, MÉGSE ittam soha hidegen a kávét és nem akartam belehalni.

Férjemet bevontam, nem átalltam kezébe nyomni a gyerekeket, amikor csak alkalmam volt. Nem akartam sose egyedül csinálni. Ketten hoztuk össze őket, ketten is láttuk el. Így az se volt gond, hogy nem volt nagyszülői segítség.

Egyben nyomtam le velük otthon 6 évet. A nagyot heti ötször hordtam gyógytornára, később logopédushoz, a kicsit szerencsére nem kellett, nem volt egyszerű, de ami segített: nem akartam egyszerre két lovat megülni.

Amikor a gyerekekkel voltam, full anya voltam. Nem akartam egyszerre divatbemutatóra készülő nő is lenni.

És nem voltak irreális elvárásaim sem, mint pl: ugyanannyit randizni a férjemmel vagy ugyanannyit szórakozni.

Egy múló szakaszként tekintettem az otthon töltött időre és nem azon keseregtem, hogy vazze a tiktok anyuknak több mindene van.

És nem volt régen. 8 és 5 évesek.

2023. ápr. 25. 15:58
 8/29 A kérdező kommentje:

Kedves hetes, hogy jön ez a kérdésemhez? Ez megint a nekem bevált más mit panaszkodik kategória. Most leírtad a történeted,de a kérdéshez ez hogyan kapcsolódik? Szerintem sehogy. Nem megbántani akarlak,csak nem szeretném,ha a kérdés elmenne egy élmény beszámolóba. A sírást még csak kiemelten,most nem ez feltétlen a lényeg (bár az a helyzet,hogy míg nem ismeri az ember a világ összes babáját el se hiszi,hogy van olyan akit muszáj sírni hagyni. Én sem hittem,míg nem ismertem a barátnőmét. De ez egy másik történet,és nem akarok elkanyarodni a tárgytól.)

És meg csak nem is kell tiktok meg Instagram (nekem sincs,sőt Facebookom sem).

2023. ápr. 25. 16:03
 9/29 anonim ***** válasza:
88%
Nehéz az eleje,de ez van. Nekem a férjem segített így nem akartam meghalni. Sajnos sok férj nem ilyen... igen fárasztó igen anyuka igényei le vannak tojva,de pont azért mert a kisbaba magatehetetlen anyuka viszont nem az. Viszont megértem ez miért rossz érzés.
2023. ápr. 25. 16:15
 10/29 anonim ***** válasza:
86%

Ne haragudj, de én csak azt nem értem, hogy ha az ismerősöd hagyta éjjel órakig bőgni a gyerekét, hogyan tudott mellette pihenni? Lehet, én vagyok rosszul bekötve, de én akkor se bírok aludni, ha a macska két csukott ajtó mögött nyávog, nem hogy ha torkaszakadtából sír a gyerekem.

Amúgy meg osztom a 7-es véléményét. Semmi szükség mártírkodni. El lehet egy gyereket tisztességgel látni anélkül is, hogy bele akarnánk pusztulni. Neked ikreid vannak, az tényleg piszok nehéz lehetett, ezt elismerem. De egy baba normális nevelése azért nem egy megugorhatatlan feladat. Néha tényleg elég fárasztó, de az élet már csak ilyen, néha fárasztó gyerektől függetlenül is.

2023. ápr. 25. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!