Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen az elsö nap egy ujszülö...

Milyen az elsö nap egy ujszülöttel?

Figyelt kérdés

Mit csinàltok?

Hogyan zajlik?

Magabiztosak vagytok?

Mi az ideàlis?Egyedül,vagy rokon segitségével?

Kezdö anya leszek,kivàncsi vagyok,mi történik az elsö otthon töltött napon.

2008. dec. 29. 11:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a doktornő másnap jött ki.
2008. dec. 29. 15:37
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Különleges. Pláne ha nem mindjárt jön mindenki a nyakadra. Én nem akartam hogy jöjjenek. Legalább egy két napig biztos. Attól is féltem hogy mindenbe beleszólnak. Én nekem ment minden. Ha valamit nem tudtam bújtam a babakönyvet, de ez ritka volt, inkább betegség gyanú esetén. Vagy védőnő ha tudtam ugyan, de megerősítésnek. Mondjuk nagyon aranyos volt és ez nagyon fontos akkor. A másik bízz magadban és akkor büszke leszel magadra és sokkal könnyebb minden.

Ajánlok babakönyvet olvasni is, az leírja mit hogy milyen sorrendben. Aztán te majd kialakítod magadnak, magatoknak. De addig is okosít. :)

De amúgy a beleszólásból nem lett végül is semmi, még meg is lepődtem hogy mi van. De biztos jól csináltam azért nem szóltak. Vagy látták hogy jó úton haladok. De felnőtt idáig, úgyhogy biztos jó volt. :)

Szerintem első alkalommal jobb egyedül a fürdetés is. Mégha esetleg nem is lesz fürdetés belőle, csak lemosás. Van aki fél, aztán megszokja. De ha nagyon jóban vagy anyukáddal, vagy ismerősöddel és úgy gondolod, érzed hogy ő neki ott kell lenni akkor jöjjön. De ha úgy érzed ne legyen rajtatok kívül senki, akkor hallgass az érzéseidre. Ha meg nem megy minden, mert akkor jössz rá igazán mit tudsz és mit nem ha egyedül leszel a picivel, akkor meg úgy is szólsz vkinek. De meg lehet tanulni. Az élet, az ösztönök megtanítanak rá.

Persze az elején van hogy tök nehéz, meg fárasztó, meg kapkodós, de ez a szép benne. Aztán megszokjátok egymást, beáll a rend és nem lesz gond. Bár gyerektől is függ. Az enyém nyugodt volt, evett aludt, éjjelt első naptól végigaludta. De más sok hónapot végiszenvedett, de megéri hidd el.

De amúgy az időzavar mindig jelen lesz. Nekem 22 hós a gyerkőcöm de még most is egy tortúra míg elindulunk vhova. Pláne most a télen a sok cucc. De hát ez a szép benne. Aztán szeretném én még majd hogy szenvedjek vele, csak már akkor nem lehet, mert kirepült. :) Bár nekünk mindig azok a kicsi gyerekek lesznek mindig.

2008. dec. 29. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!