Milyen az elsö nap egy ujszülöttel?
Mit csinàltok?
Hogyan zajlik?
Magabiztosak vagytok?
Mi az ideàlis?Egyedül,vagy rokon segitségével?
Kezdö anya leszek,kivàncsi vagyok,mi történik az elsö otthon töltött napon.
:-)
Szia!Ez érdekes kérdés!Nekem ott volt anyukám és ő segitett az első pár napban.Jól jött.Gondolom ő a háztartásba segitett be a kisbabát én magam láttam el.Tudni fogod,hogy mit kell tenni.Benne van a vérünkben.....
Jujj, hát biztos nagyon furi lesz!!! Hiszen onnantól kezdve érzitek majd azt, hogy igazi család lettetek!
Mi a kórházból hazatérve az első órákban csak magunk voltunk, aztán este a fürdetésre hívtuk át a nagyszülőket segíteni. Az utána lévő napokban a déli órákban jöttek át a nagyszülők, hozták a főtt kaját (mert főzni tuti nem lesz időd!), vasaltak, mosogattak... szóval a házimunkában segítettek be. Ez kb. 3-4 hétig tartott. Addigra összeszoktunk a babámmal és utána ment minden egyedül.
Sok sikert és boldogságot a babádhoz!
Egy 8 hós kislány anyukája
Köszi a vàlaszokat,igaz nekem semmi ismerös a környéken,de valoszinü akkor megy ez egyedül is:)
Valaki lepontozott benneteket,nem én voltam ....
Azt hiszem valaki unatkozik
Nekünk rohanás volt, mert bár senki nem írta, de felénk az a szokás, hogy amint hazaértünk, jött a védőnő és a gyerekorvos. Még azt sem tudtam hol áll a fejem , a kórházi csomagjaim szanaszét, pelenka még meg sem volt bontva, épp leültünk, jött a védőnő és a doki. Megvizsgálták, megmérték, elláttak tanácsokkal, felírták amit fel kell, megmutatták, hogy ápoljam a köldökét és férjem elment kiváltani a recepteket. Addig a szomszéd volt velem, mert ő is átjött babalátogatóba (na ez ugye nem szokás..:-)
Minden dologban bizonytalan az ember, vajon nem fázik-e , nincs-e melege, adjak -e még rá ruhát, vagy vegyek le belőle, most vajon éhes, vagy fáj valamije, miért alszik ilyen sokat, vagy épp miért nem...
Szóval én nem kertelek, az első két hónap nagyon nehéz volt ebből a szempontból, de addigra kitapasztalod.
Vagy pelenkázni felejtettem el, vagy púderezni, hol a hajmosás maradt el, hol a popsikenőcs...szóval kell idő, mire egy rend és rendszer kialakul-legalábbis nálam.
Segítségem nekem is annyi volt, hogy mama főzött ránk pár hétig, de a házimunka így is rám maradt.
Furcsa lesz, egyszerre csodálatos is és félelmetes is. Minden rezdülését lesni fogod, ámulsz, hogy milyen csoda és néha megilyedsz, hogy mekkora felelősség.
De mindez megéri, mert a babád, és a tiéd, és egy csoda, egy tünemény és megér mindent:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!