Milyenek az otthoni első napok? Milyen egy újszülöttel? Mesélnétek nekem?
Szia!
Mivel császáros leszel, nem lesz könnyű. Gondolom lesz segítséged. Rengeteget kell pihenned, aludj, amikor a baba alszik, és nem árt, ha kb egy hónapig valaki főz nektek. Valamelyik mama pl. Én nem császárral szültem, de én könnyebbnek gondoltam. Ha jó baba lesz, és a hasa sem fáj, nem sír sokat, csak eszik alszik, akkor könnyebb lesz. (De szült velem egy lány, akinek a babája napi 20 órát sírt. Felettébb idegörlő tud lenni.)
Házimunkáról ne is álmodj, jó darabig, a feladatod az lesz, hogy megismerkedj a picivel, beálljon a tejed, és rengeteget aludj!:) És legyen valaki melletted, az nagyon fontos!
Könnyű szülést, kitartást, és jó babázást Neked!:)
Én császáros voltam, de ez volt a legkisebb bajom.
Lányom nem igazán aludt, állandóan fent volt, és egyfolytában bőgött. Első babám, így nekem az volt a legnehezebb hogy alkalmazkodjak a megváltozott élethelyzethez, ami nem volt könnyű, főleg így, hogy állandóan sírt szegénykém. Sokat kellett vele foglalkozni. Szerencsére párom és anyukám sokat segítettek. Míg én babáztam, anyu főzött, párom takarított. Ez nagy segítség volt. Nekem az első 3-4 hét volt a legnehezebb, de utána fokozatosan jobb lett, rájöttem, hogy hogyan lehet beosztani az időmet, a babával is fokozatosan összeszoktunk.
Az első hetekben úgy járkáltam a lakásban, mint egy zombi, és sokszor a babával együtt sírtam, mert egyszerűen nem tudtam rajta segíteni (hasfájós volt - mindent kipróbáltunk, semmi sem segített). De aztán alakultak a dolgok és amikor már visszamosolygott ránk, akkor az feltöltött energiával.
De ha visszagondolok az első időkre, még akkor is ha nem volt könnyű, nagy élmény volt, és nagyon nagy dolog, hogy közöttünk van egy kicsi-pici emberke. :)
Kitartás, türelem!
Kívánok neked minden jót és egy jól alvó, nem síró babát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!