Odaadjátok a forgalomból kivont Vigantolt a gyereknek?
Én ma megpróbáltam kicseréltetni a miénket (bontatlan,dobozos) de nem cserélte ki a patikus nő,így vettem egy másikat.
tetszik ez a sétáltatom szöveg. A tél jön emberek, nem a tavasz vagy a nyár, hanem hosszú-hosszú tél. Vagy itt minden anyuka kiruccan valami egzotikus szigetre sétáltatni, hogy elegendő napfényhez jusson a pici?
Szerintem nyugodtan adhatod, de válthatsz 300 forintért egy új üveggel, amit használsz másfajta cseppentővel és ennyi.
Azért ne essünk már át a ló túloldalára sem.. most már lassan ott tartunk a vitamin kérdéssel, mint a szoptatom-nem szoptatom.. Azt ne mondjátok már, hogy angolkóros, meg behorpadós koponyájú lesz minden baba, akinek nem adják 7 meg 10 hónapos kortól...
A kérdező egyébként is csak arra a pár napra gondolt szerintem, amíg nem szerzi be az új vigantolt! Hiszen azt kérdezte, hogy a régit odaadjuk-e. NEM, a régit, nem adom oda!
Fél üveggel már elhasználtam belőle!
Én hétfőn megyek a védőnőhöz megbeszélni hogy most akkor mi is van ezzel az Vigantol-al?!
Atya isten, én kimegyek a napra nyáron, ne ám egy újszülöttet a napoztass, még egy egy évest sem. és mivel zsírban oldodó vitaminról beszélünk, gyanítom elraktározza a szervezet, amire szüksége van. Ráadásul ez ételekben is előforduló vitamin (ja egy újszülött nem is étkezik változatosan, leginkább anyatejet eszik, ami nem tartalmazza)
Jaj aztán egy felnőtt már nem vagyok fejlődő szervezet, elképzelhető nekem annyi D vitaminra sincs szükségem, hiszen a csontok kialakultak.
Nem mondták, egy kisbaba nem mini felnőtt, hanem egy teljesen más konstrukció, felnőttől eltérő igényekkel. Sőt az sem véletlen, hogy van különféle elnevezés: újszülött, csecsemő, kisgyermek, kisiskolás... Ezek az emberei fejlődés különböző korszakai, amikben más és más igények vannak. És 1 éves kor felett már nem annyira jelentős a D vitamin pótlás. Bár télen akkor is ajánlott, de 3- 4 évesnek már nem kell, hiszen ő már valszeg elegendő időt tölt napon, vegyesen táplálkozik stb stb Tudod az a szivacsos cucc a fejedben, azért van ám, hogy használd logikus gondolkodásra.
De nem kötelez senki, hogy adj a gyerekednek D vitamint (napi egy csepp Vigantol olajat), ha ez neked annyira megterhelő. De azért ne legyél már büszke az ostobaságodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!