A 6 hónapos babátok figyel rátok, ha beszéltek hozzá? Többi lent.
Van egy 6 hónapos babám, aki nem igazán figyel oda rám. Mondhatok neki mondókát, énekelhetek kb 2 mp-ig rám néz, aztán inkább nézi az ablakot a falat. Utána meg elkezd nyüglődni. Értem én, hogy egy csörgő izgalmasabb, mint én, de akkor is. Így nem tudom tanítani kb semmire.
Voltunk a státuszon is, ahol volt olyan kérdés, hogy a gyere hívásra lendíti -e a karját felénk, hát az én babám nem. Tanítgatom neki a nyelvnyújtogatást is arra se vevő, akkor olyan kérdés is volt, hogy a kukucs játéknál a fejére tett kendőt leveszi-e, és hát nyilván nem.
Nem tudom sokat várok el tőle? Igazából a legjobban az zavar, hogy nem figyel rám ha hozzá beszélek :(
Várj még az aggódással, majd olyan 8-9 hónapos korban kezd el, ha addig sem csinálja ezeket. Addig pedig nagyon sokat fog fejlődni, meglátod!
Mutogass neki tükröt, kontrasztos képeket, ilyesmiket, most az jobban fogja érdekelni:)
5-ös nagyon köszi!
Tudnál esetleg írni, hogy milyen mondókákat mondtál öltöztetéskor/pelusozáskor?
Többieknek is köszönöm a választ :)
Én még nem aggódnék!
9 hónaposan kezdett nálam kongani a vészharang ezek miatt.
Nehéz volt felkelteni a figyelmét, csak 1-2 mp-ig nézett rám, nevére nem figyelt...
Aztán jött a többi lemaradás.
Auti a gyerkőcöm.
De 6 hónaposan még semmi gond ezzel!!
A státuszvizsgálatokon, amennyiben alapos a védőnője, dokija, minden kiderül.
Hidd el, tanul az a gyerkőc! A baba életében 1 hét is sok idő!
A népdalok is jók lehetnek.
Az én fiam szivesen hallgatta mikor énekeltem neki, például a " Csillagok csillagok, szépen ragyogjatok", vagy az " Erdő, erdő, erdő"-t.
Egy apa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!