Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hét után "meguntam" az...

3 hét után "meguntam" az anyaságot? Létezik ilyen? Hogy rázódjak kicsit bele jobban?

Figyelt kérdés

3 hetes a babánk, és hiába "jó baba", az estékre teljesen lefáradok, elfáradok abban, hogy mindig figyelem, figyelek arra, hogy minden rendben legyen. Hogy sosem tudok nyugodtan pihenni. Pedig itthon van a férjem is velünk még, szóval ketten vagyunk rá, az éjszakáink is nyugisak, igazából a pici eszik és alszik csak jóformán.

Néha úgy érzem, mintha idegen lennék a saját otthonomban, nem tudom ezt jobban megfogalmazni. Lehet, hogy most a rosszidő is nyom a hangulatomon, ma a délutánt két Cataflammal vészeltem át, fejfájás miatt. Plusz esőben kedvem sincs sétálni kint. De ha nem megyünk sehová, akkor rám jön a bezártság érzése.

Ha átjön anyukám, a nagyim, vagy valamelyik barátnőm, örömmel adom át nekik a babát, tényleg kb. azt várom, hogy jöjjön valaki, vagy érjen már haza a férjem a boltból/pékségből/edzésből, mert megőrülök egyedül... És ellátom a babát, figyelek rá, gondoskodom róla, de nem érzem azt a hatalmas, kitörő szeretetet, mint pl. a kórházban, mikor megmutatták, vagy először magamhoz öleltem. Hanem csak így elvagyok vele. Anyukám is hívogat óránként, hogy na mit csinálunk, most mit csinál a pici, meg hogy ugye nagyon szeretem, földöntúli szeretet ez?! Én meg nem érzem ezt, nem is tudok percekig beszélni arról, mit csinál.

2023. ápr. 8. 23:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Most temeted a régi független életed és össze kell raknod az új rendet, amiben már hárman vagytok. Nagy munka és sok lemondás lesz a korábbiakhoz képest, de néhány hét alatt belerázódsz. Nekem is több hétbe telt, mire nem robot volt a baba ellátása. Nem értettem, mit miért teszek, csak követtem az utasításokat és megerzéseket. Már ovis, semmi gond a kötődéssel, de el kell fogadni, hogy semmi nem lesz olyan, mint előtte. Annak meg könnyű cuki babázni, aki rövid idő után hazamegy a saját életébe, de te maradsz ott a száraz napi rutinban, nem ő. Nem vagy hibás, csak időre van szükséged.
2023. ápr. 8. 23:41
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
A szülés után nagyon rövid idő alatt esnek vissza a terhességet addig fenntartó hormonok. És ilyen mentális zavarokat okoznak, jó esetben, mint nálad is, ez csak baby blues. Rosszabb esetben a depressziótól a pszichozisig minden lehet. Pár hét és elmúlnak ezek a fura érzések. A leírás alapján ha ez nem rosszabbodik, nem kell szakember. Pihenj, próbálj valami olyat csinálni, amit szeretsz.
2023. ápr. 8. 23:44
 13/30 anonim ***** válasza:
92%
Ha szoptatsz akkor tényleg árt a cataflam. Helyette panadolt vegyél be. Amúgy ez baby blues,teljesen normális. Én pl csak tejcsárdának éreztem magam és az a földöntúli öröm érzés csak kamu,ennek is idő kell. De hidd el az öröm idővel ott lesz,csak ugye addig holt fáradtan el kell látnod egy csecsemőt.
2023. ápr. 9. 03:36
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is kb így voltam. Kb fél éves volt lányom, akkor keztem el jobban kötődni is.
2023. ápr. 9. 06:12
 15/30 NTBS ***** válasza:
100%
Majd belejössz. Ne görcsölj rajta.
2023. ápr. 9. 06:51
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

"nem érzem azt a mindenen áttörő, földöntúli szeretetet, amiről pl. az anyám beszél."

Elarulok valamit. Ő sem érezte. A nők imádják ezt a rózsaszín cukros dumát nyomatni valamiért, talán hogy kompenzálják a bűntudatukat, hogy annak idején ők sem azt érezték, amit "kellene". Csak tényleg nem értem, minek így szívatni az újabb és újabb generációkat. Megkreálják ezt az illúziót, aztán mindenkinek bűntudata van, mert nem érzi azt, amit amúgy senki nem érez. Mi értelme ennek.

Én is ezt éreztem az elsővel. Idegennek ézem magam a saját otthonomban, ez nagyon pontos. Pont ezt éreztem. Kb 3 hónapig tartott. Kitartás, bele fogsz jönni.

2023. ápr. 9. 07:23
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egyedül. Enis így érkeztem az elejen. Idő kell, hogy kialakuljon a kötődés. Tudtam, hogy szeretem a babámat, de valahogy nem éreztem azt, hogy ez elég. Nem kellett hozzá sok idő, hidd el, hogy azt érezzem, ő a mindenem. Ma már 3 éves és már mondjam nekem, hogy anya szeretlek. Mindig sírok ilyenkor,mert ennél nincs jobb érzés.
2023. ápr. 9. 07:27
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Hú, én egy téli estén, mikor két hetes volt a babám, a férjem kezébe nyomtam, én meg fogtam a két kutyámat, kirohantam a sötét semmibe ordítva bőgni, hogy tönkrement az életem, megszűntem létezni, vissza akarom kapni magamat... Bőgtem egy jót, aztán hazamentem. Hormonok. Elmúlik.

Én is csak "elvoltam" a babával, nem lobogott bennem a perzselő szeretet folyamatosan, de ez nem baj. Nincs veled semmi baj, normális, amit érzel.

2023. ápr. 9. 07:29
 19/30 anonim ***** válasza:
86%

Ha szoptatsz árthat a cataflam.

Egyébként simán lehet h babyblues aki okozza ezt az érzést , hormonok tengerben uszol. Ha úgy érzed nem kész jobb esteleg rosszabb a rossz érzés keress fel egy prenatralis tanácsadót vagy pszichológust :) nem veled van a baj, sokan keresztül mennek ezen a lényeg h dolgozz a megoldáson

2023. ápr. 9. 07:48
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Óó a kötődés nem mindig jön automatikusan! Erről nagyon ritkán beszélnek, pedig kellene!

Első 3 hónap nekem is ugyanez volt. Gyászoltam a régi életem, idegennek éreztem magam, idegennek éreztem a fiam, alig vártam hogy mások kezébe nyomjam, nem mertem hozzányúlni sem nirmálisan (persze hozzányúltam), mert mi van ha rosszul csinálok valamit és elkezd sírni.

A fejemben az járt, hogy ha ebből az egész rakás elszart életből kiakar szállni a férjem, tökre megértem, el se hiszem mit műveltünk, hát nekünk gyerek?? Normálisak vagyunk??

Aztán kb 3 hónaposan ez elmúlt, nem mondom hogy hipp hopp átkattant valami, de szépen lassan elkezdtem kötődni. Most 3 éves lesz és mostanra már igazi anyának érzem magam, de nem tudom mikor alakult ki. Valahol menet közben. Nagyon szeretem a kis csimaszt, és jó hogy már ő is tudja mondani, meg érti is mit jelent.

Kitartást!

2023. ápr. 9. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!