Kislányom holnap lesz 3hetes 3000g-al született de a kórházból 2940-el engedtek haza minket. Minden héten viszem méretni a védőnőhöz és tegnap volt 3170g. Azt mondta a védőnő hogy kevés. Nektek mennyit hízott a pici 3 hét alatt? Tényleg kevés?
Nah a kedvedért előkaptam a kiskönyvet. :)
3750g-mal született, 3700g-,al hoztuk haza 6 naposan. 2 hetesen 4000g volt,1 hónaposan 4600g, 1,5 hónaposan 5120g...
Csak anyatejes volt.
Ha a védőnő azt mondja, hogy kevés én hinnék neki.Nagyon pici még, híznia kell.
Leírom, nálunk hogy volt, mert hasonló paraméterekkel rendelkezik a kisfiam és nálunk is nehezen indult be a gyarapodás.
Születés - 2970 g
Hazaadás - 2860 g
10 naposan - 2840 g
2 és fél hetesen - 2890 g
3 és fél hetesen - 3060 g
5 és fél hetesen - 3670 g
7 és fél hetesen - 4330 g
3 hónapos státuszon - 4890 g
Szóval nálunk 3 hetesen nyerte vissza egyáltalán kb. a születési súlyát, a tiéd legalább gyarapodott. Ezért is kellett hetente mennünk mérésre az első hónapban. Most 3 és fél hónapos múlt héten mértem a 10 deka pontosságú fürdőszobamérlegen, akkor 5,1 kg volt. Féléves korára bőven meg lesz neki is a duplázása.
Figyelni kell a súlygyarapodást tényleg, de azért kétségbe nem kell esni, be fog indulni. Nem egyformák a babák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!