15hónaposom nem mond még semmit csak néha gagyarászik meg síkongat.
Vannak ilyen "beszéd indító" könyvek vagy első szavas könyvek.
Segíthetnek? Az a baj, hogy ha mutogatok neki könyveket nem érdekli pedig ő hozza nekem, hogy mutassam de fél perc múlva már nem érdekli. Igazából 1percnél tovább nem köti le semmi percenként megy más-más játékhoz nem tudom ez probléma?
Na, a napi "nem beszél a félévesem, értelmileg baja van???" kérdés. Nem unjátok?
2023. márc. 24. 12:25
12/25 anonim válasza:
11-es a szambol vetted ki a szot. Es az eletkor egyre kevesebb, kivancsian varom a nem beszel az ujszulottem kerdest mikor jon el.🙄
2023. márc. 24. 13:38
13/25 anonim válasza:
Ne foglalkozz màsok véleményével. Napjainkban mindenki a gyereknevelés szakértője lett, és persze mindent jobban tud, mint a gyerek szülei. Engedd el...ha folyékonyan beszélne, mâs lenne a gondjuk. Nincs tökéletes gyerek, de tökéletes felnőtt se. Azt leírom, nàlunk mi vàlt be. Néztük a képeskönyveket, de nem a mondókàkat olvastam neki belőle, hanem simàn ràmutattam a képekre, és megneveztem őket. Így lett egy alap szókészlete. Plusz születése óta folyamatosan dumàltam neki. Mindent kommentàltam, amit csinàlok, és amit làttunk magunk körül. A babakocsit is úgy tologattam, hogy mindig beszéltem hozzà valamit, mi történik körülöttünk, mit làtok. Illetve bàrhol voltunk. 14 hósan így is csak a szavak első szótagjàt mondta. A banàn pl. "Ba" volt neki. Aztàn jöttek szavak is, és ő 18 hósan kezdett mondatokban beszélni. 15 hósan nincs ebben a tied lemaradva. Lànynàl 2 évet mondanak hatàrnak a logopédusok, fiúknàl pedig 3-at.
2023. márc. 24. 14:26
14/25 anonim válasza:
Mutogatni mutogat ? Non verbalisan azert kommunikal?
2023. márc. 24. 15:45
15/25 anonim válasza:
Én is folyamatosan beszéltem a gyerekemhez, születése óta, mint a 13-as válaszoló. Ehhez képest egy szót se mondott, csak a 2. szülinapja után kezdte. Napi több új szót mondott, most 2 éves és 3 hónapos, mondatokban beszél. Sőt, olyan szavakat mond ki, amit hónapok óta nem hallott. Úgyhogy megtérül, ha születése óta folyamatosan beszéltél hozzá.
2023. márc. 24. 16:04
16/25 anonim válasza:
Én is folyamatosan beszélek, mondókázok a gyerekemmel születése óta, mutatom a könyvben a képen, mit làt, az utcán is, folyamatosan ismétlem, mi van kezében, mi micsoda, ennek ellenére most 2 éves és még mindig csak kb. annyit mond, hogy anya-apa-nem. Meg persze utánozza az állatokat, ilyesmi, de nem beszél egyáltalán, pedig ilyen szempontból van fejlesztve bőven, szóval nem hiszem, hogy ez igazán számít.
2023. márc. 24. 17:58
17/25 A kérdező kommentje:
Nekem allat hangot se utanoz pedig mondom neki mindig az allatokat konyvbol kartyank is van utanzom miket mondanak az allatok de semmi
2023. márc. 25. 09:35
18/25 anonim válasza:
De érts már meg, hogy 15 hónaposan nem is kell még sem beszélnie, sem állathangokat utánoznia. Van olyan gyerek, amelyik hamar beszél, igen, de nem ez az átlagos.
Én csupa kisbaba-kisgyerek körben mozgok, mert rengeteg született a környezetemben (konkrétan csokos utcában lakom :D), és itt nem beszélnek a 15 hónaposok. Azoknak még csak épp most volt az első szülinapja, van amelyik járni is most kezd el.
Majd ha 2 évesen nem lesz egy szava sem, nem utánoz egy hangot sem, akkor kezdj el esetleg izgulni, de az nagyon távoli még egy ilyen kisbaba esetén, addigra ezer féle dolgot még fog tanulni.
2023. márc. 25. 10:40
19/25 anonim válasza:
15 honaposan NEM kell beszelni, NEM kell utanozni allathangot !
Miert csinalod a problemat, ha nincs ??
2023 van , legyen mar annyi eszed, ha fogalmad nincs a gyerek fejlodeserol, legalabb megkeresed az interneten.
2023. márc. 25. 12:29
20/25 anonim válasza:
Mutogat?? Nem valaszolsz csak a beszedet hajtod....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!