15hónaposom nem mond még semmit csak néha gagyarászik meg síkongat.
Vannak ilyen "beszéd indító" könyvek vagy első szavas könyvek.
Segíthetnek? Az a baj, hogy ha mutogatok neki könyveket nem érdekli pedig ő hozza nekem, hogy mutassam de fél perc múlva már nem érdekli. Igazából 1percnél tovább nem köti le semmi percenként megy más-más játékhoz nem tudom ez probléma?
Nem értem, mit akarsz ilyen pici gyereknél könyvekkel????
Beszélni a gyerek úgy tanul, hogy te beszélsz hozzá, ö meg utánozza.
2023. márc. 24. 11:38
2/25 A kérdező kommentje:
Nem véletlen vannak ilyen kicsiknek is könyvek😀 Nagyon sokat beszélünk hozzá. A környezetembe nála kisebbek már legalább tudják, hogy mama,baba,papa stb és lenézően néznek, hogy az enyém miért nem. Pedig hidd el foglalkozom vele.
2023. márc. 24. 11:47
3/25 anonim válasza:
A gyerekorvos mit mond? A környezeteben lévök nem kompetensek.
2023. márc. 24. 11:48
4/25 anonim válasza:
Jaj, 15 hónaposan még tényleg nem kell beszénie, úristen, épp csak elmúlt 1 éves....
2023. márc. 24. 11:50
5/25 anonim válasza:
Szerintem beképzeled, hogy bárki lenézően nézne
2023. márc. 24. 11:50
6/25 anonim válasza:
A könyv annyiban biztos NEM segítség, hogy nem úgy működik a dolog, hogy előbb megtanul olvasni, aztán beszél.
Ha nincs agyi sérülése (ezt ma már CT-vel, MR-rel pár perc alatt szerintem bármelyik - akár magyar - kórház kimutatja (ha kifizeted a nagyon borsos árát, akkor magánkórház, vagy állami kórház magánfinanszírozással akár 1-2 napon belül is, de az az érzésem, hogy ha nincs más tünet, akkor ebben a helyzetben felesleges), és a hangképző szervei is egészségesek, akkor jönni fog a beszéd.
A lenézőkkel meg nem szabad foglalkozni.
2023. márc. 24. 11:53
7/25 anonim válasza:
Természetesen vannak könyvek ilyen picinek. Bármilyen nem szettepheto, strapabíró könyv jó, amiben, állatok, tárgyak vannak és ezt hangoson mondod neki miközben nézi a képet. Nem tudom elképzelni, hogy van olyan család, ahol nincs ilyen otthon. Nagyon jók a böngésző könyvek, az enyém 15 hónaposan már szerette ezeket. Könyv nélkül is biztosan mutatod neki, hogy az a kutya, aki ugat, vau-vau. A babák így tanulnak meg beszélni. Nagyon egyszerű szavakat már mondhatna, de nem baj ha nincs semmi. 2 évesen kell tudnia 20 szót, de halandzsa szó is lehet, ha mindig ugyanarra a szóra használja, vagy hangutánzó is.
2023. márc. 24. 12:01
8/25 anonim válasza:
15hónaposan miért baj?!
Lányom 18hónapos, apa az egyetlen szava. Pedig egész nap beszélek hozzá, mondókázunk, versezünk.
Fiam 20hónaposan mondta ki az első szavát, 2.szülinapján, tehát 4 hónap alatt meg mondatokban beszélt. Senki nem nézett rank hülyén emiatt.
2023. márc. 24. 12:03
9/25 anonim válasza:
15 honaposan nem kell beszelni 🤦🏻♀️
2023. márc. 24. 12:07
10/25 anonim válasza:
Vannak, akik nem beszélnek sokáig. Főleg, ha a környezete szavak nélkül is jól érti, akkor se szoktak sietni. Ettől még teljesen normális lehet. A lenézést beképzeled, vagy túlgondolod, az én fiam rendesen dumagép, már egész sok dolgot elmond szóban, de csak a családnak. Játszótéren meg se nyikkan. Ott én is hihetném, hogy jajj biztos lenézik, pedig tud beszélni, és amúgy se érdekel senkit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!