Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most fogunk lassan szülni, és...

Most fogunk lassan szülni, és az utolsó dolgokat szerezzük be, ehhez lenne egy kérdésem! Cumisüvegből mennyit és milyet vegyünk? És cumit? A cumisüveghez van valami nagyon hasznos dolog, amit használtok?

Figyelt kérdés
2010. okt. 7. 11:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Én egy aventot vettem szülés előtt mindenesetre, hogy legyen, de nem szeretett belőle inni, nagyon rossz a cumija. (5 hós korától tápszeres) A Nuk a latex gumival vált be, szerette mert puha a latex. (a latex csak a tejesüvegén van a többin szilikonos és az is jó) Szóval szerintem is várj, ha előre mégis meg akarod venni én egy 125 ml-s Nukk üveget javaslok teához és egy 250 ml-es üveget tejhez. Nekünk még egy 125-ös van vízhez mert a te befogta az alját, de ennyi bőven elég. (10 hónapos baba)
2010. okt. 7. 12:11
 12/22 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok: én müanyagot vettem, az törhetetlen. Nem csak a baba dobálhatja, te is leejtheted. Én nem egyszer leejtettem már. A cumi része legyen a legkissebb lyukú, ha túl nagy lyukút veszel, félrenyelhet, túl gyorsan megy neki belőle a hami, vagy az innivaló. Egyébként rá van irva a legtöbbre, mennyi idős babáknak valók. Nekem a NUK-os jött be, nagyon jó a cumija.
2010. okt. 7. 12:15
 13/22 anonim ***** válasza:
Én az első gyerkőcnél vettem 2 cumisüveget (azt hiszem NUK volt) Eleinte a lefejt anyatejet tároltam benne addig, míg le nem fagyasztottam (amit aztán később ki is dobhattam, mert nem volt rá szükség). A másik kettőnél már egyáltalán nem használtam cumisüveget. Ha szoptatni szeretnél, akkor előre megvenni szerintem felesleges (max 1-2 db)
2010. okt. 7. 12:17
 14/22 anonim ***** válasza:
48%

Én Aventeset vettem műanyag 125ml-ből 2db, és a nagyobból is kettőt. A kicsit kevesebb ideig tudtuk használni, mert gyorsan nő a folyadék igényük. Mondták nekem is, hogy minek az. De amikor le kellett fejni a tejem, mert olyan sok volt, majd este abból visszapótolni, azt nem tudtam volna nélküle megtenni. Szerintem ne ezzel kelljen foglalkozni, hogy hol tudom azonnal beszerezni a cumisüveget. Aztán amikor elfogyott a tejem, éjjel 3-kor nem kellett az üvegeket mosnom, meg sterilizálnom, mert volt belőle bőven tiszta a szekrényben. (3óránként evett éjjel is). Előbb,utóbb úgyis használni fogja ez ember, hacsak nem olyan szerencsés vagy:

- akinek első nap beindul a teje,

-és aki 2,5 éves koráig szoptat.

-soha nem lesz kevesebb teje, mint a baba igénye,

-Nem zavar, ha a pohárból történő ivás után többször át kell öltöztetni.

-Ja és soha nem mész olyan helyre, ahol nem tudod mellre tenni.

Ezen nem szabad spórolni véleményem szerint. Üvegmosó kefe kell hozzá. Általában a 0-3 hónapos cumit adják hozzá- kivétel, ha itatós, de az nem kell, amíg nagyon pici a baba. Értelem szerűen ezt kell majd idővel nagyobbra cserélni. És találd ki, hogy szeretnéd sterilizálni: mikrós, az a leggyorsabb, vagy sterilizálós folyadékban, ill. forró vízzel...stb.

2010. okt. 7. 12:55
 15/22 A kérdező kommentje:

Hűűű! Hát nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat. Megmondom öszintén a felét nem értettem:))! Nahh jó nem, csak egy kicsit sok volt az infó:)!

Szóval igen, persze természetesen szeretnék szoptatni, mindenképp!! De ahogy a kedves utolsó irta, arra készülök ha utazunk, nem fogom tudni elővenni a cicit és szoptatni!

A másik, hogy szeretnék menni hétvégén (MAJD-fél év múlva) tanulni, és akkor apukára, vagy mamára marad. De ahogy olvasom akkor már lehet tápszert is adni...

Amikor még szopizik rendesen nem kell neki akkor adni teát vagy vizet?? Mert ha hasfájos lesz akkor kellene a tea nem?

Cumisüvegekhez a termoszt mennyire ajánljátok, tartja a meleget?

2010. okt. 7. 13:53
 16/22 anonim ***** válasza:

nekem 5 üvegem volt, kaptam őket.

Tápszeres volt, az első két hónapban a kicsi jénai 150 miliset használtam, Az üveget sterilebbnek érzem, mint a műanyagot.

Teához egy pici 1 decis műanyagot használunk kezdettől.

Mikor már többet evett, a nagy jénait használtunk, míg el nem tört :(

Most műanyag NUK-ot használunk (8,5 hós a fiam)

1 cumisüveg tartalékban anyámnál van.

2010. okt. 7. 14:02
 17/22 anonim ***** válasza:

Jó a termosztáska télen nyáron, bármilyen típus.Csak azt nézd meg, hogy beleférjen az üveg (kicsi is, nagy is).

Dm-ben van aventes 2db fér el benne. 2500ft körül láttam. Auchanban 5900 ugyan az, vagy itt: [link]

2010. okt. 7. 14:22
 18/22 anonim ***** válasza:

"irta, arra készülök ha utazunk, nem fogom tudni elővenni a cicit és szoptatni!"

Miért nem? Ez a legtermészetesebb, legegészségesebb és leghigiénikusabb módja egy csecsemő etetésének. Ráadásul már egy szopi kimaradávásal is számottevően csökkenhet a melledben a tejtermelés, én ezt nem kockáztatnám semmilyen utazásért. Nagyon sok helyen biztosítanak küön szoptatós szobát, ahol nem zavarnak. Én már szoptattam egy rendház vendégszobájában is, pl. Ezenkívül van megoldás az útközbeni vagy akár a nyilvános szoptatásra is: [link]

Könnyű szülést!

2010. okt. 7. 15:10
 19/22 A kérdező kommentje:
Sorry de BKV buszon fényes nappal nem hiszem hogy előkapom a mellem...ha a legtermészetesebb ha nem...!!!!
2010. okt. 7. 15:14
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem kell megsértődni. Utazás alatt én utazást értettem, nem tömegközlekedést.
2010. okt. 8. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!