Anyukák! Miért jó visszatérni a 20-30-40 évvel ezelőtti állapotokba?
Kecske-tehén tejet adni,mikor ott a tápszer,mosható pelenkát használni,mikor ott az eldobható,otthon szülni,mikor ott a kórház..
Tudom h kapok én most itt hideget,meleget,(leginkább hideget),de áruljátok már el,hogyan gondolkodtok,amikor ezeket megteszitek?
Nem tudom, ki hogy van vele, de nem tudnék már lemondani ezekről a mai modern dolgokról.
Anyum 5 gyermeket szült és nevel fel a 80-as években, csak őrá tudok hagyatkozni. Sok mindent istenít, hogy ha az ő korában lett volna. Kezdve az eldobható pelenkától, a hálózsákig, na és a body a legjobb találmány szerinte. Sok mindene csak elhűl, hogy mennyi minden segít minket a gyereknevelésben, sok hasznos és haszontalan dolog.
De azért anyum sem tartott be minden szabályt, ő is szoptatott minket, nem tömött 6 hetesen almával, s egyebekkel.
Viszont sokkal kiegyensúlyozottabb volt az életük, tudta, hogy vissza tud menni dolgozni, mert visszavárták 2-3-4 gyerek után is. Manapság már szülni sem szabad.
Minden kornak meg van az előnye és a hátránya, ezzel együtt kell tudnunk élni. S ki tudja, a mi gyermekeink milyen korban nőnek majd fel.
21:18-as vagyok
3 gyerekem van, mindegyiket szoptattam 1 éves korán túl is. Nem volt alkalmam tápszerezgetni. Nyilván 1 éves koráig azt adtam volna, ha szükséges, mert ez a "szabvány". És hülye nem vagyok. De ma már 3 éves korig javasolják a tápszert, amit teljes baromságnak tartok. Erre írtam amit írtam.
A napjaimat igyekszem úgy élni, hogy a modern kor vívmányait (persze az ésszerűség határain belül) ne használjam ki. Konzerv vagy készételt 100 évente egyszer veszek, igyekszem a legkevesebbet közlekedni autóval, sok saját termesztésű alapanyagot használok a főzéshez: Igyekszem egészségesen élni.
Vízfogyasztásos kérdésre: Sztem kevésbé környezetterhelő plusz 50l víz elhasználása hetente, mint 40db műanyaggal telt pelenka kidobása... Mindezt mondom úgy, hogy én is eldobhatót használok, mert kényelmes. De attól logikát látok benne. :)
"Régen nem voltak ételallargiás gyerekek,ma viszont egyre nő a számuk. "
Kedves 63%-os anyuka... ezt a hülyeséget honnan vetted? Mutass csak egy hivatalos statisztikai adatot erről légy szíves és hiszek neked. (nem fogsz találni, mert ez nem igaz!!)
Igen, a család gyarapodása intim dolog, de ugyanakkor maga a szülés igen gusztustalan folyamat, még ha a végeredménye csodálatos is. Eszem ágában sem lenne az otthonomban csinálni ezeket a dolgokat. Hogy utána nekünk kelljen feltakarítani, és egész életemben ez legyen eszemben, hogy itt kínlódtam....
Nem is beszélve arról, hogy mi van, ha zűr van...Magyar egészségügy ide vagy oda, kisebb a veszély egy kórházban.
A szülés folyamatában kóros is történHET.
Engem a legkevésbé érdekelne ez ügyben a takarítás:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!