Akik 2-szer sétálnak, hogy van időtök a házimunkára is?
Reggel evett a babám, játszottunk, aludt, majd tízórai után elmentünk a boltba, ez oda-vissza kb. 1 óra. Utána ahogy hazaértünk, főztem ebédet, körülöttem volt, aztán ő ebédelt, játszott, de én közben pakolásztam még a konyhában, kicsi játék együtt is és elaltattam (de vele kellett aludni, egyébként felébredt ahogy letettem, nagyon álmos volt már). Uzsi után újra séta, hazajöttünk, fürdés tápszer és alvás. De így alig van közös játék és mikor fogok takarítani? Ez a napi 2 séta nagyon sok időt elvesz. Párom késő éjjel jön haza, nincs segítség. 8 hós múlt a babánk.
2 séta mellett, nektek hogy néz ki egy átlag napotok?
Hozzátenném, hogy szeretném, ha éjjel jobban aludna a babánk, ezért próbáltam ma először, hogy nem aludt csak 2-szer és többet volt levegőn, de így itthon nagyon kevés az időm a lakásra.
22 hós, de jelentősége nincs most, 7-kor kelünk, 8-kor indul a férjem dolgozni, addig mi reggelizünk, öltözünk, kicsit pakolászunk. Kb 10-ig itthon szöszmötölünk, ebben van játék, főzés, porszívózás, főzés (de én csak olyat főzök, ami hamar megvan és nem kell őrizni), 11-től lemegyünk kb 12-ig, aztán alvás du. 3-ig (én is alszom vele). 3-tól 4-ig megint csak itthon szöszölünk játszunk akármi, aztán lemegyünk kb fél 6-ig, akkor megjön az apukája, együtt játszunk fél 8-ig, aztán fürdés, vacsi, alvás 8-kor.
Én mindig olyat főzök, ami extra hamar megvan, pl főzelékek, vagy husi-krumpli (csirkemell kb 20 perc).
Takarítani úgy szoktam, hogy nem egyszerre az egész lakást, hanem mindig egy picit. Nem állok neki minden egyes helyiségnek, hanem egyik nap kitakarítom a vécét és a fürdőt, a következő nap a konyhát, aztán a következő nap porszívózok és mosok fel, és megint a következő nap portalanítok. Hetente háromszor porszívózok és hetente egyszer mosok fel. Mosni, teregetni együtt szoktunk.
Így hogy nem egyben csinálom, így jut idő mindig magamra és a lányomra, és ő sem unja meg, meg én sem. Minden nap van idő játékra, sétára, közös alvásra, mindenre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!