Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik 2-szer sétálnak, hogy...

Akik 2-szer sétálnak, hogy van időtök a házimunkára is?

Figyelt kérdés

Reggel evett a babám, játszottunk, aludt, majd tízórai után elmentünk a boltba, ez oda-vissza kb. 1 óra. Utána ahogy hazaértünk, főztem ebédet, körülöttem volt, aztán ő ebédelt, játszott, de én közben pakolásztam még a konyhában, kicsi játék együtt is és elaltattam (de vele kellett aludni, egyébként felébredt ahogy letettem, nagyon álmos volt már). Uzsi után újra séta, hazajöttünk, fürdés tápszer és alvás. De így alig van közös játék és mikor fogok takarítani? Ez a napi 2 séta nagyon sok időt elvesz. Párom késő éjjel jön haza, nincs segítség. 8 hós múlt a babánk.

2 séta mellett, nektek hogy néz ki egy átlag napotok?

Hozzátenném, hogy szeretném, ha éjjel jobban aludna a babánk, ezért próbáltam ma először, hogy nem aludt csak 2-szer és többet volt levegőn, de így itthon nagyon kevés az időm a lakásra.

2010. okt. 6. 20:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
akkor 1 nap csak 1 szer vidd ki,hosszabb idöre,aludhat kinnt a kocsiba is.már elég hidegek vannak,napi 1 séta is elég.én ebéd után szokom kivinni,fél kettötöl olyan fél 4ig.az két ora,az elég.
2010. okt. 6. 20:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Miután lefekszik a kisfiam, azután mosogatok, felsöprök. Pórszívózni heti 1x szoktam (többször kéne, de nagyon sír, ha zúg a porszívó:(). Mosni napközben is lehet; amikor még főztem, akkor közben ő az etetőszékében csücsült, és nézte. Mi is kétszer sétálunk naponta, alig vagyunk otthon:)
2010. okt. 6. 20:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

az elején én is annyira nehezen haladtam mint most te, de hidd el belejössz:

fél9-re megfőzöm az ebédet!, 10-délig lent vagyunk a játszón, délután pedig 4-7-ig (!!!) és mégis minden nap porszívózok (ill. minden étkezés után.... no comment), mosogatógépet kétszer pakolok ki/be naponta, mosok kétnaponta, teregetek, minden másnap leszedem a megszáradtat. Hidd el ahogy nő úgy tudod egyre inkább lekötni dolgokkal és marad időd (alkalmanként 10-10 perc) hogy egy-egy feladatot megcsinálj.

az elején én is totál béna voltam, még főzni sem voltam képes, teletálas futár hozta... :((((

2010. okt. 6. 20:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Te kérdeztél reggel egyet, akinek a babája még 4x aludt napközben? Ha igen, akkor kíváncsi vagyok, hogy fog beválni a 2x-i alvás, amit tanácsoltunk. Majd írd meg, hogy sikerült.

Mi is elég gyakran 2x megyünk sétálni. Tízórai után, és ebéd után.

Főzni 2 naponta szoktam, amikor alszik (2-2,5 óra alatt elég sok dolgot meg tudok csinálni, persze csak olyat, ami nem jár zajjal). Napi 1x végigmegyek az egész lakáson elektromos seprővel, tök hamar felszed mindent. Nagytakarítás (úgymint portörlés, rendesen felporszívózás, felmosás, fürdőszoba takarítás) heti 1x, általában Apa segítségével, hétvégén. Én takarítom a fürdőt, meg portalanítok, ő felporszívóz, és felmos. Mosogatást pikk-pakk megcsinálom, mert különben amit csak lehet, berakok a mosogatógépbe. Mosás-teregetés napközben, kisfiam segítségével (vagy amikor alszik). Berakok egy ruhát, ő becsukja a mosógép ajtaját. Kinyitom, megint berakok egyet, ő megint becsukja. :) Teregetés: amit én felteszek a szárítóra, azt ő leveszi, ma például 2 órán keresztül le-föl rohangált a lakásban egy nedves párnahuzattal. :))) Adtam egy tök ugyanolyan szárazat, azt a földhöz vágta, mert neki a nedves kellett. Szóval minden egy kicsit tovább tart, de meg lehet oldani.

2010. okt. 6. 20:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem tud elaludni a babakocsiban. Ha otthon maradunk, akkor aludni akar, épp ezt nem akarom, hogy napi 4-szer fél-1 órát aludjon. Korán reggel már 5-6 körül kukorékol és nem alszik vissza csak kb. 2 órával később. Szeretném, ha 6-7-ig aludna és éjjel is még többször ébred, még eszik is.
2010. okt. 6. 20:38
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és a vasalást mindig este csinálom, amikor már letettem aludni, mert különben rángatja a vasalót, meg a dugaszát a konnektorból. Kész életveszély.

Utolsó voltam.

2010. okt. 6. 20:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

sZIA!Mi nyár elejétől sétálunk 2*!Kb 7 körül ébredünk reggel,majd szopi majd egy fél óra múlva reggeli (kanalas) utána gyors porszívózás (fél óra)ez max két naponta!Utána indulás valahova...

Hazajövünk játszunk még egy kicsit,majd déli szunya,kb 2-2,5 óra!Közben főzök (ált csak neki,mert a párom szinte csak hétvégén van itthon,én meg eszegetek az övéből)Meg ilyen felmosás,amit ha ébren van nem tudok,de azt csak heti kétszer kb!por tölést is ilyenkor csinálom,mert így gyorsabb,de azt vele is megtudom!majd ha kel akkor kaja,és újra indulás!Legkésőbb 6-ra hazaérünk és utána van még 2 óránk játszani,felfedezni!8-kor fürcsi szopi és alvás!A hétvége az más,akkor szoktam nagyokat főzni,meg a nagyon tisztítószeres takarítást (fürdő, konyha) megcsinálni,mikor apa van a lányunkkal!

Fél éves korától csak egyszer alszik egy nap,nekünk így sokkal könnyebb,mert amúgy csak az ágyában alszik jót!

Hétfőn volt 10 hós a lányom!

Az éjszakai nyugi meg reméljük hamarosan nálatok is megoldódik!Nálunk október egytől van megint nyugalom,addig,nagyon gáz volt 6 hós korától!De 5 napja alszik reggelig,megint (nagyon zűrös hosszú 4 hónapunk volt) kopp-kopp!

2010. okt. 6. 20:39
 8/13 A kérdező kommentje:
20:37-nek, igen én voltam. Nem nyűgösködött érdekes módon a babakocsiban, jó lenne ha beválna.
2010. okt. 6. 20:40
 9/13 A kérdező kommentje:
Azt is be kell vallanom (és ezért még kevesebb az időm), hogy általában rajtam alszik napközben, ma ebéd után letettem, fél óra után felébredt, de sírdogált a drágám, hogy még álmos volt, visszaaltattam és rajtam még 1,5 órág aludt. Azért alakult így, mert rajtunk többet, jobbat tud aludni, tudom le kellene már erről szoktatni.
2010. okt. 6. 20:44
 10/13 anonim ***** válasza:

Reggel 7- kor kelünk, megetetem, majd lerakom a játèkaival körbepakololm játszik, gyorsan odarakok az ebédet. Míg fő, addig játszik vele, vagy viszem magammal a fürdőbe berakom wgy mosást, addig ő is pakolja a ruhákat, majd együtt teregetünk ki, pakolja ki a lavorból a ruhákat:)

játszunk olvasok neki, felöltözünk, és mire indulunk kész a kaja!

Sétá jàtszótér bolt, hazajövünk ebèd, alvás! Alszom vele 1 órát, àlt. 2szokott, addig míg fel nem kel letörölgetek, fürdő takarítàs, felmosok, vagy vasalok. Utànna' uzsonna majd megint sèta játszótèr! Olyanokat főzök ami felett nem kell ott állni. Gulyás leves, palóc leves, húsleves, főzelèkek pörkölttel vagy sült kolbásszal, töltött paprika stb. Mindig kétnapra főzök, így minden második napon nagyon laza:)

2010. okt. 6. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!