Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik sétálnak de. és du. A...

Akik sétálnak de. és du. A babákkal nagyobb gyerekekkel azok mikor főznek, takarítanak stb?

Figyelt kérdés
Mi téli időszakban délelőtt sétálunk 20 hósommal. Nyáron 2x lent voltunk , de ugye 10-re már itthon kellett lenni a meleg miatt, meg du. 4 után mentünk. Sok olyat olvasok, hogy sétálnak 2-3 órákat is mindkét alkalommal. Így is 10-re gyorsan megfőzök, utána hazajövünk ebédelünk, amikor a kicsi alszik rendrakás, mosogatás stb. Nem akarok senkit se bántani, csak érdekel.
2010. okt. 26. 16:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

heti egyszer takarítok.

van, hogy addig a baba csücsül a járókában, vagy apa sétál vele.

csak úgy időzítem a takarítást, hogy akkor éppen ne aludjon, de a felmosást akkor is lehet.

főzni akkor szoktam, amikor ő alszik

2010. okt. 26. 16:36
 2/13 anonim ***** válasza:

ezt a kerdest en is fel akartam tenni. Reggel felkelunk, elinditom a nagyot az oviba az apukajaval, reggeli, feloltozes, ha mosas, akkor teregetes, aztan nem sok ido marad kimenni, mert 10-10.30 fele mar teszem le aludni. Amig alszik, fozok neki es magunknak. Nyaron meg konnyebb volt, mert nem kellett veszkodni az oltoztetessel.

Marlatom, hogy ebbol is lesz nagy vita.Biztos v.k jobban beosztja az idejet, nem tudom. Mi ebed utan megyunk ki, a d.u-i alvas elott. Persze volt, hogy sikerult kijuni d.e is.

2010. okt. 26. 16:42
 3/13 anonim ***** válasza:
Reggelikor odateszem az ebédet(2 naponta főzök),9-10-re kész van a főzés,közben igyekszem elmosogatni,rendet rakni a konyhában,esetleg,bedobok egy mosást.10 körül megyünk sétálni,utána ebéd,alvás-ilyenkor felmosok,vasalok,netezek,olvasok.Ébredés után uzsonna,és megyünk a nagy tesóért a suliba,ha nincs rossz idő(szél,eső)még ilyenkor is levegőzünk 1-1,5 órát.
2010. okt. 26. 16:45
 4/13 anonim ***** válasza:
kisfiam 15 hós, de és du is le kell vinni a játszótérre, mert itthon nem lehet lefoglalni... mikor csinálom a házimunkát? abban a másfél órában amikor délben alszik, mert amikor ébren van akkor sem igazán tudok tőle semmit csinálni... tulajdonképpen csak főzök és teregetek ilyenkor, és heti egyszer felporszívózok és felmosok és egyszer vasalok. ennyi. port a születése óta jó ha kétszer töröltem, ablakot nem pucoltam stb...:))
2010. okt. 26. 16:52
 5/13 anonim ***** válasza:
Latom, inkabb azok irtak, akiknel mar csak ebed utan alszik a baba. Na, mindegy, azert leirtam en is mar.
2010. okt. 26. 16:59
 6/13 anonim ***** válasza:
reggel 7kor kelünk,még lustizunk,ő kakajót iszik,aztán adateszem az ebédet ő közben játszik,elindítom a mosást,megcsinálom a reggelit,megesszük,kiteregetünk,9,negyed 10,felöltözünk és megyünk boltba,postára,intézni ezt azt,vagy csak simán sétálni,ki az udvarra játszani.fél 12 körül fel,ebédet befejezem,ha éhes eszik de többnyire nem.elalszik és alszik 2,2 fél órát,addig kivasalok,rendet rakok,elmosogatok,feltörtök.felébred eszünk,felöltözünk lemegyünk az udvarra 5 ig,aztán játszunk bent,ilyenkor felporszívózunk,elpakoljuk az edényeket.van,hogy előkészítem a másnapi ebédet,apával játszunk,vacsizunk és fürdünk.szerintem ez tök teljesíthető.Ami a trükk és nekem nagyon nagy segítség,hogy olyan edényeim vannak amiben csak fel kell forralni a kaját és az utána föl magától,igy eltudok menni bárhova úgy hogy égne a géz,és mikor hazajövünk,csak be kell habarni,vagy rántani,vagy tésztát kifőzni,ha bonyolultabb másnak este már besegítek,naponta főzök,rend van nálunk már amennyire egy 22 hónapos ezt hagyja.
2010. okt. 26. 17:01
 7/13 anonim ***** válasza:

Mikor kisebb volt, akkor amikor aludt a baba. Most hogy már nagyobb akkor amikor itthon eljátszik. Megvan a napirendje, egyedül szépen elvan, néha főzőshowt csinálok neki. Végzek és megyünk sétálni.

Takarítani, mosni teregetni pedig már "segít" adogatja a ruhákat csipeszeket. A játékait együtt pakoljuk össze, rájött hogy ha cicát akar nézni menni akkor anyunak segíteni kell. Nem ördöngösség :)

16 hónapos baba anyukája

2010. okt. 26. 17:09
 8/13 anonim ***** válasza:
úgy hogy nem főzök, hanem a közeli iskolakonyháról hozunk napi menüt (olyan amilyen) takarítani pedig egyszer hetente, felporszívózni, felmosni 2 naponta szoktam. Volt hogy 5-6 órákat lent voltunk nyáron. Nem vagyok senki rabszolgája;) szervezés kérdése minden.
2010. okt. 26. 18:56
 9/13 A kérdező kommentje:
Én is megoldom, de néha úgy érzem, hogy sosem érek a végére.
2010. okt. 26. 19:17
 10/13 anonim ***** válasza:
ne félj nem vagy ezzel egyedül. azoknak könnyű akiknek elvan a babája magában is, és amikor ébren van akkor is tudnak haladni. az én 15 hósomat kb 2 percig köti le bármi, utána vagy elkezdi kipakolni a szekrényt, meg azokat a dolgokat amikhez nem nyúlhat (tehát rá kell szólni el kell onnan terelgetni, sokszor inkább odébbvonszolni :)) vagy utánamjön és nyaggat hogy foglalkozzam vele. szóval nem egyszerű :) de már várom, hogy mikor köti majd őt is le, hogy adogassa nekem a csipeszeket pl teregetésnél :)
2010. okt. 26. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!