Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik sétálnak de. és du. A...

Akik sétálnak de. és du. A babákkal nagyobb gyerekekkel azok mikor főznek, takarítanak stb?

Figyelt kérdés
Mi téli időszakban délelőtt sétálunk 20 hósommal. Nyáron 2x lent voltunk , de ugye 10-re már itthon kellett lenni a meleg miatt, meg du. 4 után mentünk. Sok olyat olvasok, hogy sétálnak 2-3 órákat is mindkét alkalommal. Így is 10-re gyorsan megfőzök, utána hazajövünk ebédelünk, amikor a kicsi alszik rendrakás, mosogatás stb. Nem akarok senkit se bántani, csak érdekel.
2010. okt. 26. 16:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem a kislányom délelőtt alszik egyet a babakocsikban a kertben (1.5-2 óra), ilyenkor takarítok főleg. Ebéd után elmegyünk egy hosszú, 2-3 órás sétára, ha nem szakad az eső. Mikor hazaérünk, néha megint alszik egy fél órácskát.

De volt időszak, hogy nem akart aludni, akkor séta közben tudtuk le az alvást, mert csak a jó levegő segített. Mai napig nem tudom a lakásban altatni nap közben, már előre rettegek a mínuszoktól, mert idebenn nem lesz alvás az tuti!

2010. okt. 26. 21:14
 12/13 anonim ***** válasza:

én nem magunkról írok, hanem a barátnőmről. nem főz, a férje a munkahelyén eszik, a babának a nagymama főz, a barátnőm meg hordja az ebédet. nem takarít, mert bejárónője van, nem mosogat, mert mosogatógépe van...csak mos és vasal.

jövő hónaptól én sem vagyok hajlandó magunknak főzni, már elegem van, hogy minden nap ez az egyik fő téma, persze a vásárlással mosogatással együtt. a kicsinek főzök, meg persze egy-egy egyszerű kaját én is összedobok, de inkább a sétára és játékra fordítom az időt. pedig szeretek főzni, majd ismét fogok, ha a lányom megtanul járni, és megtanulja, hogy mit lehet és mit nem.

takarítani megosztva szoktam, egyik nap portalanítás, másik nap porszívózás, 3. nap feltörlés, 4. nap fürdőszoba, és utána kezdődik előről. a söprögetés, mosás szinte napi munka, ami nem gond, vasalni édesanyám szokott.

ez azonban nem azt jelenti, hogy kétszer is sétálunk órákat, vagy megyünk valahová, valakihez, lehetőleg szabadlevegőre, vagy sétálgatunk, de céltalanul nem nagyon szeretek lődörögni és a lányom se szereti ha nincs esemény közben.

2010. okt. 26. 21:30
 13/13 anonim ***** válasza:

2 gyerekem van. (10hós, 31hós)

Reggel 8kor kelnek, esznek. Utána összeporszívózok. Játszunk, majd sétálunk, boltba, postára, vagy lent maradunk a kertünkben. Dél körül bejövünk, ebédelnek, alszanak. Ez idő alatt én pihenek. Ha felébredtek, játszunk, lemegyünk a kertbe. Este 6kor vacsora, fél 8kor fürdés, majd tápszer-tej, aztán alvás.

Nem főzök minden nap, hanem 3 naponta. Általában kuktában főzök, ez akkor van, amikor porszívózás után játék van. Hamar feldobom a kaját, közben játszunk. Vagy pedig akkor főzök, amikor este már lefeküdtek.

Mosni, teregetni velük szoktam, besegítenek a maguk módján.

Felmosni heti 1szer szoktam, amikor már este mélyen alszanak.

Mosogatni ritkán szoktam, inkább a mosogatógép dolgozik helyettem.

Vasalni szintén akkor, amikor este alszanak. Heti 2-3 estém van, amikor csinálok valami házimunkát. A többin pihenek, tévézek, vagy netezek.

A kicsi alszik sétaközben is, plusz akkor, amikor a nagy (2-4ig).

2010. okt. 26. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!