Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Frissen állni tanuló baba...

Frissen állni tanuló baba folyton borul. Van erre valami tippetek?

Figyelt kérdés
8 hónapos a lányom, másfél hete tanult meg felállni, azóta állandóan állni akar. Nem lehet etetni normálisan, nem érdeklik a játékai, amiket eddig imádott, átpelusozni is minden alkalommal kész tortúra, végigüvölti az egészet, mert egy másodpercig nem bír a hátán megmaradni. Térdel, de még nem mászik, kúszni azt nagyon ügyesen tud, ülni sem tud. Feláll valami mellett és 60 mp-en belül biztos, hogy felborul. Ott vagyok vele egész nap, de kezd nehéz lenni, hogy tényleg SEMMIT nem tudok csinálni tőle, mert folyton fogni kell. Úgy tudok reggelit csinálni, fogat mosni, ha közben fogom a kezemben. De pl. a cumisüveget nem tudom már elmosni tőle, mert ahhoz mindkét kezem kell, és annyi idő alatt már bőven áll a mosógép mellett. Lehet ezzel bármit csinálni? Fejleszteni, hogy le tudjon ülni? Vagy mennyi ideig tart ez az időszak? Tudom, hogy mostantól jó ideig folyamatosan figyelni kell rá, de az azt jelenti, hogy tényleg egy pohár vizet nem lehet mellette tölteni? Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. márc. 13. 08:49
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy nincs térdkalácsa. :) A bőrére gondoltam. Nálunk textúrált a hidegburkolat, mármint nem teljesen sima a felület. Nyilván nem egy reszelő, de nekem sem esett jól, amikor festettem a házat, és a földön csúsztam az alsó szegélyt festve. De lehet, hogy ezt a fürdés előtt mászatást megpróbálom, pucérkodni amúgy is szoktuk hagyni fürdés előtt, csak addig ölben volt eddig.
2023. márc. 14. 15:09
 32/39 anonim ***** válasza:
92%
De miért kopna le? Ne haragudj, de ennyire rettegni mindentől, így nagyon nehéz lesz az életetek, plusz nagyon kis gyógyegér lesz szegény gyereked. És ezt abszolút nem rosszindulatból mondom. De ha még meg is sérül a bőre picit, mi történik? Meggyógyul. Picit vegyél vissza a helikopterkedésből, mert tényleg nagyon rossz hatással lesz mindkettőtökre. Csak lazán!
2023. márc. 14. 15:16
 33/39 anonim ***** válasza:
12%
Mi a francért kéne gatya nélkül maszatni a babát? Ettől lesztek szuperanyuk, vagy mi? És még azt hülyézed le kedves előző aki normálisan próbál nevelni. Mitől lenne különb egy gyerek attól, hogy nem adsz rá nadrágot?! Komolyan mondom elképesztő, hogy milyen anyák járnak ide. Engem nem érdekel, hogy neveled aszkeétának, nem adsz neki enni, inni, nem adsz rá ruhát, leszarom a te gyereked. De ne állítsd már be követendő példának!
2023. márc. 14. 18:24
 34/39 anonim ***** válasza:
66%
33. Muci, igyál valamit mert feleslegesen őrjöngsz! Ha egy gatyán így felhúzod magad, mit csinálsz a gyerekeddel? Azért kell nadrág nélkül mert visszafoghatja a rugdalozó, melegítő, harisnya a mozgást. Gátolja a baba mozgását. Nem én mondom szakemberek, ami - amekkora hisztériát lenyomtál - sejthetően nem érdekel. Már csak azt kérdezem, ha még látsz az epétől: kit hülyéztem le, hol írtam, hogy különb és hogy jön ide az ivás? Csupán annyit írtam, nem lehet rettegve gyereket nevelni és mindentől megvédeni. És már ne is haragudj, lehet hogy a szemedben sz@r anya vagyok, mert nem félek, hogy letottyan a baba a fenekére, vagy esetleg kicsit lenyúzza magát játék közben, de legalább az én gyerekemnek nem kell fixen terápiára járnia, mert az anyja arra nem képes hogy egy gatya témán visszafogja az idegbetegségét. Puszi, drága 🥰
2023. márc. 14. 20:00
 35/39 anonim ***** válasza:
30%
34 Gondolom jól ismersz, ha ilyen szemelyeskedesbe fogsz. Azt gondolom, hogy az sem jó, ha egész nap fogja valaki a babát, hogy el ne essen. És az sem ha játssza a szuperanyut és a laza anyut feleslegesen. Nadrágot meg húzzál rá nyugodtan. Nem leszel lazább meg menőbb attól ha nincs rajta nadrág és jól lehorzsolja a térdét, igaz belehalni se fog, de teljesen felesleges. Arany kozeput, mindig az a legjobb.
2023. márc. 14. 20:09
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
35. Nem kértem a véleményed, meg az okoskodást köszi! Én a szakemberekre jobban figyelek, mint névtelen agresszív Mancikára a gyakoriról. Fáj a személyeskedés? De neked lehet, igaz? Te megkérdőjelezhetsz engem, mint anyát, de én ne mutassak rá, hogy egy gatya miatt idegbeteg leszel? Egyébként már nem baba az enyém és képzeld professzor asszony, sosem horzsolta le a térdét, pedig bőven volt nadrág nélkül. Nem azt mondtam, hogy amikor kimegyünk 4 fokban nem öltöztetem fel, de amíg a játszószőnyegen vagyunk igenis hasznos ha kever 30 percet csak bodyban. Nem játszottam a szuperanyut, de ennyire terjed ki az eszed. Hiányolom az ősanyát és vérmamit csak azért mert nem értesz velem egyet. De igaz, ha én szuperanyu vagyok, te baromi messze vagy tőle. Innentől hiába írogatsz nem válaszolok, mert nem szeretnék egy ilyen nővel cicaharcolni és teljesen elvinni a kérdést. Reméljük itt vezeted le az ideget nem a gyerekeden!
2023. márc. 15. 07:29
 37/39 A kérdező kommentje:

Hú, de mérges mindenki. :) Én belátom, hogy hajlamos vagyok túlaggódni magam, pedig a babán kívül lazán állok hozzá mindenhez. De csak most kezdem elengedni a gondolatot, hogy a lányom már nem csak egy tejillatú, apró kis csomag, akit be kell takargatni, ha fúj a szél.

Végül én is valami kompromisszumos megoldást kerestem. Van szőnyeg és egy jó nagy habtapija, azon mászatom nadrág nélkül, és nagyon élvezi. Lassan úgy is nyár lesz, akkor már valószínűleg nem fog kelleni nadrág bentre. Nyilván, ha azt látom, hogy fáj neki vagy nem jó, akkor újramérlegelek. :)

2023. márc. 15. 09:08
 38/39 anonim ***** válasza:
74%
Kerdezo,itt gyereknevelesben nem erdemes tanacsot kerni,mert az anyukak egybol veszekedni kezdenek,legyen az barmilyen tema...mindenki a sajat magaet fujja
2023. márc. 15. 09:13
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
37. Pont ezt mondtam, mielőtt belémállt az idegzsába. Na ez pl. Nagyon jó. Ügyes vagy! Persze, hogy nehéz, de néha ezért jó ha megmondják, hogy kicsit túlaggódod. Nem fogja a habtapin lenyúzni a lábát. És szerintem senki sem mondta, hogy ha fázik vagy kimentek ne adj rá nadrágot, csak van akinek nehéz a napja és ide jár tombolni.
2023. márc. 15. 09:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!