Milyen cipőt vettetek járni tanuló babátoknak? Többet megy már, mint mászik. Gyerekorvos szerint jó a Richter szandál amibe semmi emelés stb, kialakul majd a lába. Védőnő szerint vegyek szupinált cipőt, hogy később ne legyen gond a lábával.

Az én fiam most áprilisban kezdett járni. D. D. Step cipőt kapott, most nyárra is, de mióta jó idő van, mezítláb járatom kint, az a legegészségesebb (kertesben lakunk).
Szerintem ha most kezd járni, majdnem mindegy, milyet veszel, de csak járjon sokat változatos felületen mezítláb.

én a puhatalpú cipőket javasolnám. pl. liliputi puhatalpú, tappancsos cipői. ez pont a járástanuláshoz van, megfelelően tud benne erősödni a lábizomzat. (kb. mint a mezítláb járás, de mégsincs mezítláb a kövön, aszfalton)

Szupinált cipő csak abban az esetben kell, ha szakorvos javasolja! Egyébként árthat is!
Én mindig dd step, ponte, geox, vagy elefanten cipőket/szandikat veszek. Illetve a fiamnak most primigit vettem. Ezek mind jók!
De a legjobb, ha mezítláb járkál amennyit csak lehet. Az udvaron mi szinte csak mezítláb vagyunk.

Ddstep
Mezitláb
Pediped volt mèg ami csak egy bőr talp..
Sosem hordtak szupináltat.
Csak orvosi indokoltsàg esetén kell.

Csak 1 hónap stabil járás után szabad cipőt adni a gyerekre. Ezt nem mondta a védőnő és a gyerekorvos??
Addig csak puhatalpú,vagy zoknicipő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!