Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Frissen állni tanuló baba...

Frissen állni tanuló baba folyton borul. Van erre valami tippetek?

Figyelt kérdés
8 hónapos a lányom, másfél hete tanult meg felállni, azóta állandóan állni akar. Nem lehet etetni normálisan, nem érdeklik a játékai, amiket eddig imádott, átpelusozni is minden alkalommal kész tortúra, végigüvölti az egészet, mert egy másodpercig nem bír a hátán megmaradni. Térdel, de még nem mászik, kúszni azt nagyon ügyesen tud, ülni sem tud. Feláll valami mellett és 60 mp-en belül biztos, hogy felborul. Ott vagyok vele egész nap, de kezd nehéz lenni, hogy tényleg SEMMIT nem tudok csinálni tőle, mert folyton fogni kell. Úgy tudok reggelit csinálni, fogat mosni, ha közben fogom a kezemben. De pl. a cumisüveget nem tudom már elmosni tőle, mert ahhoz mindkét kezem kell, és annyi idő alatt már bőven áll a mosógép mellett. Lehet ezzel bármit csinálni? Fejleszteni, hogy le tudjon ülni? Vagy mennyi ideig tart ez az időszak? Tudom, hogy mostantól jó ideig folyamatosan figyelni kell rá, de az azt jelenti, hogy tényleg egy pohár vizet nem lehet mellette tölteni? Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. márc. 13. 08:49
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorolni kell, hamar rá fog jönni. Esetleg mutasd is meg neki a mozdulatot, hogy te hogy csinálod.

Az egyik ismerősöm oviban berakták idősebbek közé, ő meg annyira mérges volt, hogy mindenki tud lépcsőzni, csak ő nem, hogy hetek alatt megtanulta.

2023. márc. 13. 14:16
 22/39 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem az állva pelusozás még korai tanács. Az majd akkor, ha már stabilan áll, illetve letud belőle ülni és ha esik, védi magát (kiteszi a kezét, beléd kapaszkodik, emeli a fejét, stb.)
2023. márc. 13. 14:37
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

16-os, aha és mikor tanul meg járni, térdelni, esni?

Naponta kb egy órát volt rajtam... Volt 23 órája ezeket gyakorolni, mikor ott voltam mellette, és tudtam kizárólag rá figyelni. 🤷‍♀️🤦‍♀️

2023. márc. 13. 20:20
 24/39 A kérdező kommentje:

18 Most kezdi tanulgatni. Néha mászik 3-4 "lépést", de aztán inkább kúszik tovább. A popsiját is dugja ki oldalra, úgyhogy szerintem fejlődik abba az irányba is, csak most az állás sokkal izgalmasabb. 8 hónapos, még van ideje mászni.

Mindenkinek köszönöm a választ, mindegyiket elolvasom és nagyon nagyon értékelem!

2023. márc. 13. 21:17
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan baba aki kihagyja a mászást és a kuszast, az baj. De ha jól értem kúszik, úgy oké. Vagy kuszas, vagy mászás kell, legjobb ha mindkettő, de a lényeg, hogy valamelyik meglegyen, már csak emiatt se lennék partner abban, hogy állás közben fogjam, masszon inkább, ameddig nem tanul meg magától állni, járni.
2023. márc. 13. 22:07
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
A fiam kúszott már 6 hónapos korától. 8 hónaposan felállt, kapaszkodva elkezdett lépegetni, és megtanult felelni. Aztán mindenki riogatott, hogy nem fog mászni. 9,5 hónaposan meg elkezdte. Szóval nem feltétlenül marad ki, csak más a sorrend.
2023. márc. 14. 06:48
 27/39 A kérdező kommentje:
Kúszik ő is már 6 hónapos kora óta, alig lehet elkapni. De pont ma reggel meglépett, amíg a földön pelenkáztam és csupasz térddel valahogy rögtön elmászott a ház másik végébe. De nem lehet nadrág nélkül, mert lekopik a térde. Gondolom majd megtanul mászni nadrágban is.
2023. márc. 14. 10:01
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
#26 vagyok. Igen, nálunk is így volt, hogy esti fürdés előtt, amikor pucér volt, akkor már mászott kicsit. De a nadrág csúszott neki. De szépen belejött idővel. :)
2023. márc. 14. 10:48
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
27, még nincs térdkalácsa, olvass utána :) ha nincs nagyon hideg a lakásban, nyugodtan hagyhatod nadrág nélkül mászni! Ami fáj/kellemetlen neki, azt nem fogja csinálni.
2023. márc. 14. 10:50
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

"De nem lehet nadrág nélkül, mert lekopik a térde."

Miért? Talán csupasz betonon kell másznia?

Nem, nem kopik le a térde.😃

2023. márc. 14. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!