Mi volt a "legdrasztikusabb" dolog, amit a Suttogóban olvastál? És megvalósithatatlannak tűnt?
Akkor én leszek az egyedüli Suttogó párti:-)
Nálunk nincs szülő, nagyszülő, .. akikre hallgatni tudtam volna a fent említett gyermeknevelési tanácsokban:-(( Választhattam, vagy nevel "ahogyesikúgypuffan", vagy követek egy irányvonalat. Mi mind a keten a párommal e mellett döntöttünk, lévén sok közeli barátunk használta ezt a nvelési módszert sikeresen.
Édesanyám csecsemőgondozó volt és emlékeim szerint a bölcsödében is rendre szoktatták a gyermekeket, és vallották, hogy rendszer kell a gyermekeknek. De ez mellékes.
Értő lélek és empátia szükséges, hogy megértsd és hit abban amiről szól; Célok, mit akarsz elérni és milyen nevelési elveid vannak.
Nekünk egyezett a Suttogó elveivel és könnyedén megvalosítottuk a leírtakat. Nálunk érdekes módon sikeresen kialakult a napirendje, az álometetés kottára úgy ment a hogy le van írva, az altatások is úgy sikerültek, a szilárd ételre szoktatás is úgy sikerült.... lehet figyeltem az apró részletekre is, ami nélkül nem működik. Vagy teljesen úgy csinálsz mindent ahogy le van írva, vagy bele se kezdj, mert egy-egy részt nem tudsz megvalósítani az egész szemlélet nélkül.
Aki érti a könyvet annak ajánlom! Kiegyensúlyozott, nyugodt, vidám kisbabám van, aki örömmel alszik a kiságyában, eszik szépen...... és hihetetlenül betartatja a napirendet egy évesen is már!!!
Nekem ez a könyv volt az egyedüli segítségem és örülök, hogy megkaptam anno!
Kedves Kérdező,
ha esetleg mégis el szeretnéd olvasni a Suttogót, mindhárom részt el tudom küldeni elektronikus (pdf) formában. Sztem kár érte pénzt adni, de van, akiknek segít a könyv, bár szerintem egy csecsemőnek könyv nélkül is fokozatosan kialakul a napirendje, az meg babája válogatja, ki hajlandó végigaludni az éjszakát. Nekem az első 2hetes korától végigaludta, a másik hónapokig nem, és én abban hiszek, hogy ami az igénye egy ilyen pici babának, azt bizony ki kell elégeni, nem fokozatosan leszokatni róla, mert a szülőnek nem kényelmes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!