Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1.5 éves fiam már 8.napja nem...

1.5 éves fiam már 8.napja nem kakil.Vigyem orvoshoz ?

Figyelt kérdés
Ingert néha látom rajta,puki is jön neki, de kakilni még sem kakil. 1 évesen küzdöttünk székrekedéssel, azt sikerült rendezni sziruppal, akkor nagyon szenvedett, ha jött neki az inger,nem tudta kinyomni, de ez más most szerintem, nem sírdogál és nem erőlködik. Már kezdek aggódni,mert 8.napja nincs kaki. Igaz most 2 hete jóval kevesebbet is eszik, talán a foga végett, de folyadékot iszik. Nem tudom mi tévő legyek,még várjak ?
2023. febr. 27. 11:07
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

Kedves 40-es :) ez 1-2 hét leforgása alatt alakult így ki. Igaz a hozzátáplálás is nehezen indult, 6 hósan kezdtük, 9 hónapos volt már amire kezdett mennyiséget enni és kezdhettük kiváltani az étkezéseket. Főztem neki külön, de heti 1-2 nap becsúszott üveges bébikaja is. Pépesítettem mindent, fokozatosan egyre darabosabbra hagytam a pépet. Kb 16-17 honapos koráig (most pontosan 20 hónapos) én etettem őt, volt az ő kezében is kanál, de csak túrt, játszott vele. Ekkor még mindig főképp pépes kaja volt a fő étkezés,darabosat nem nagyon akart enni, csak kiflit, kenyeret, pufit, palacsintát ette meg úgy hogy a kezébe adtam.

Persze kínálva volt darabossal, meg akkor már a mi kajánkat is kínáltam neki, de csak játszott vele. Ez a nagy változás valamikor karácsony után jött, akkor volt utána 1-2 hét fogzásos időszak, akkor amúgy sem evett szinte semmit, és amikor újra elkezdett volna enni akkor nem engedte hogy etessem, nem nyitotta egyszerűen a száját,húzta a fejét el, ő maga akart kanalazni, de akkor már a pépes kaja s1em tetszett neki. Akkor már kezdte jobban enni a mi kajánkat : tettem neki húslevest, répát,tésztát kidobálta, kis husit néha bekapott a lével, rizsből kidobálta a borsót, ha ilyen zöldséges husit raktam elé akkor ahhoz hozzá sem nyúlt. Én főzök rendszeresen magunknak itthon, próbalok sok zöldséggel, de bármit teszek elé, semmit nem akar megkóstolni, csak ami neki szimpatikus de olyan nincs hogy a zöldség legyen neki szimpatikus. Sokszor már annyit válogat, annyit dobál a földre hogy inkább fogom magam és sütök neki tojást vagy bundaskenyeret, mert azt legalabb megeszi.

Magam sem tudom mit kellett volna csinálnom, vagy hogy hol rontottam el, de nyilván hibáztam valahol....az biztos hogy első pár hónapban nagyon a könyv szerint csináltam a hozzátáplálast, ez hiba volt, lazábban kellett volna vennem.

Látja amúgy, hogy minden eszünk. Hétköznap egész nap csak engem lát enni mindig leültem vele ebédelni, apa csak este ér haza, de akkor is asztalhoz ülünk mikor ő vacsizik, hétvégén családi ebédnél sem kap rá a kajára. Anyósom szerint az apja volt ilyen válogatós, apa azért még most is válogat, úgyhogy meg vagyok áldva velük :)

2023. márc. 2. 01:03
 42/45 anonim ***** válasza:
60%
40 vagyok, köszönöm az őszinte válaszod. Hát, jól feladja a leckét a fiad. Ahogy olvasom nem hiszem, hogy te hibáztál valahol. Ami furcsa volt nekem, hogy túl sokáig kapott pépes ételt, de írtad, hogy mást nem fogadott el. Amit én máshogy csináltam, hogy olyan 1 éves kora körül már leginkább azt ette, amit mi. Jobban ízlett neki,mint a neki főzött natúr dolgok. Mikor megkezdtük a hozzátaplálást, sokszor belenyalt a mi kajánkba is, de szó szerint csak nyalt, hogy az ízekkel ismerkedjen. Igazából ez már rajtad most nek segít, de ha lesz még baba nálatok hátha. Nekem mindkét gyerekem jó evő volt mindig, így csak elképzelni tudom milyen nehéz dolgod lehet. Ne hibáztasd magad, vannak ilyen típusú gyerekek. Hosszú évekig dolgoztam bölcsiben, sokmindent láttam már. Próbálkozz mindig, ne add fel, próbáld belerejteni az egészséges dolgokat abba amit megeszik. Pl rántottába sokminden belerejthető, cukkini, patiszon, hagyma. Esetleg lecsó? És gyümölcsleveket megissza? Püréket?
2023. márc. 2. 13:35
 43/45 A kérdező kommentje:

A saját kajánkból is kínáltuk őt korábban is mint 1 évesen, de elutasító volt, azért aztán pépesítettem, örültem hogy legalább azt eszi :) én csak irigykedem azokra akiknek a gyereke mindenre nyitott és eszik, ha újdonságot lát akkor nyúl érte és belekóstol....enyém ha újdonságot lát akkor elfordítja a fejét, érdekes hogy ő már ránézésre tudja hogy nem akarja.Gyümölcslevekből a narancsosat szereti, de abból csak a boltit, ha én facsarom úgy nem issza meg. Gyümölcspüré változó....néha megeszi. De apával pár napja rájöttünk hogy ha gyümölcsöt akarunk neki adni akkor kell rá szórnunk egy kis kakaóport, karobbal szoktam helyettesiteni inkább a kakaót, úgy jobban epcsipedi a gyümölcsöt. Úgyhogy próbálkozunk mindennel :)

Én már azzal szoktam viccelődni, hogyha nyugodtan akarom meginni a kávém és a picur meg fel akar ülni hozzám, akkor csak elég ha kaját nyújtok felé és akkor elfut inkább, így nyugodtan kávézhatok ....nyugodtan megkövezhettek érte, de legalabb ennyi hasznom van belőle :)

2023. márc. 3. 00:43
 44/45 anonim ***** válasza:
76%
A kakaópor viszont épp székrekedést okoz, lehet többet árt a kakaóporos gyümölcs, mintha nem eszik semmit.
2023. márc. 3. 11:50
 45/45 A kérdező kommentje:
Igen tudom, azért használok inkább karobot, az talán jobb. De nem ez okozta a székrekedést mert ezt csak pár napja ,,fedeztük,, fel hogy így megeszi szívesebben a gyümölcsöt.
2023. márc. 3. 15:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!