Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1.5 éves fiam már 8.napja nem...

1.5 éves fiam már 8.napja nem kakil.Vigyem orvoshoz ?

Figyelt kérdés
Ingert néha látom rajta,puki is jön neki, de kakilni még sem kakil. 1 évesen küzdöttünk székrekedéssel, azt sikerült rendezni sziruppal, akkor nagyon szenvedett, ha jött neki az inger,nem tudta kinyomni, de ez más most szerintem, nem sírdogál és nem erőlködik. Már kezdek aggódni,mert 8.napja nincs kaki. Igaz most 2 hete jóval kevesebbet is eszik, talán a foga végett, de folyadékot iszik. Nem tudom mi tévő legyek,még várjak ?
2023. febr. 27. 11:07
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%

#9, pedig amíg anyatejes kizárólag valóban alar 10 nap eltelhet. Lányom 10 naponta produkált anno, soha nem fájt a hasa, igaz 10 naponta kaki után fürdés következett mindig, tehát szorulása sem volt.

Kérdező, szerintem még a mai nap folyamán vidd be kórházba , valószínű beöntást fognak némi csinálni, mert ennyi idő után a vége úgy be lehet sülve, hogy magától már nem fogja tudni kinyomni. Baromi rossz lesz neki, legközelebb ne várj eddig, 3-4 nap után cselekedj. Viszont muszáj lesz ezt megoldani, mert egy belcsavarodás az életébe kerülhet.

2023. febr. 27. 12:01
 12/45 anonim ***** válasza:
29%
9-es, rosszul mondta.
2023. febr. 27. 12:08
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
3. Napon hashajtozom (laevolac), ha így se sikerül akkor 4. Napon már laevolac+kúp is... Az már mindig segít de így is már nagyon sok a "cucc" olyankor. 8 napot el se merek képzelni szegény.
2023. febr. 27. 12:23
 14/45 flora08 ***** válasza:
100%

A 8 nap rengeteg. Ennyi idő után már biztos nem bírja kinyomni segítség nélkül. A kisfiamnak is szokott problémája lenni a kakilással (16 hónapos), Laxaclean Baby-t adunk neki, az mindig segít, sokkal jobb, mint a kúp. A gyerekorvos javasolta. Azt mondta, négy, maximum öt nap után már segíteni kell neki. Emellett persze figyelni, hogy eleget igyon, mozogjon, rostok, stb.

Off: egy másfél éves gyerek hogy lehet kizárólag anyatejes? 😶

2023. febr. 27. 12:56
 15/45 A kérdező kommentje:

Köszi a megkövezést. Azert vártam vele eddig mert jelét sem mutatta, hogy fájna a hasa és alig evett valamit, szinte csak húslevest, foga végett, azert azt gondoltam hogy nincs mit kakilnia.

A 8 nap alatt 1x volt kakis csík a pelusban, azért nem gondoltam székrekedésre, hogy besült volna a kaki. Pukik mentek. Hívtam már az orvost, holnap reggelre kaptunk időpontot, mondta hogy adhatok neki addig Duphalacot, attól sem kakilt még,csak pukizott. Mostmár rendesen besz*arattatok, mikor nyáron székrekedéssel küzdöttünk, akkor nekünk a doki 1 hét után sem pánikolt hogy baj lehet és most telefonban sem mondta hogy óriási baj lenne. De mostmár elkezdtem rettegni...

2023. febr. 27. 12:58
 16/45 A kérdező kommentje:
Én vagyok a kérdező. Kedves 14.es, én nem írtam sehol, hogy anyatejes lenne. Mindent eszik, reggel este meg még tápot iszik.
2023. febr. 27. 13:00
 17/45 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, a belcsavarodas orult fajdalommal jar,azt eszrevenned. Ha egy hete nem eszik ,csak iszik talan nem lesz baj. Nincs pezsgokupod? Recept nelkuli patikabol,feloldja a kakat. Nalunk a glicerines nem hatott,se felnottnek se gyereknek. Majd ird meg.
2023. febr. 27. 13:11
 18/45 anonim ***** válasza:
100%

Bölcsiben minden évben van 1-2 gyerek akik szenvednek a kakival, és az a tapasztalatom, ahogy telnek meg, nem is esznek.

3-4 nap után segíteni kell neki kakilni, mert úgy belesül és tömörödik hogy akkora golyót már nem tud kinyomni, vagy nagy fájdalommal mert reped a feneke és vérzik. Így ördögi kör lesz, rossz emlék mert fájt, így ha jönni akkar visszatartja ezért mikor már nagyon kell megint reped vérzik.

Minnél előbb kell megoldás, hogy legyen széklete 2,3 naponta

2023. febr. 27. 13:14
 19/45 A kérdező kommentje:
Enni mindig is keveset evett és válogatós, de utóbbi 2-3 hétben mintha fényevő lenne. Viszont szépen fejlődik, decemberi státuszon doki is megdícsérte. Jókedvű, játékos, semmi furát nem láttam rajta, ezért sem idegeskedtem a kakiláson. Egyelőre megpróbáltam azt a szirupot amit anno székrekedésre kaptunk, az eddig megoldotta a problémát, de most még egyelőre semmi. Remélem reggelig nem lesz baj.
2023. febr. 27. 13:17
 20/45 anonim ***** válasza:
100%
Adj neki laxacleant, az azonnal kipucolja, és segít h könnyebben kijojjon. Ne várj holnapig! A dulcosoft amugy sem hashajtó, hanem székletlazító, a ti esetetekben semmit nem ér,ahogy más felülről érkező dolog sem, itt már csak alulról lehet segíteni
2023. febr. 27. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!