1.5 éves fiam már 8.napja nem kakil.Vigyem orvoshoz ?
#9, pedig amíg anyatejes kizárólag valóban alar 10 nap eltelhet. Lányom 10 naponta produkált anno, soha nem fájt a hasa, igaz 10 naponta kaki után fürdés következett mindig, tehát szorulása sem volt.
Kérdező, szerintem még a mai nap folyamán vidd be kórházba , valószínű beöntást fognak némi csinálni, mert ennyi idő után a vége úgy be lehet sülve, hogy magától már nem fogja tudni kinyomni. Baromi rossz lesz neki, legközelebb ne várj eddig, 3-4 nap után cselekedj. Viszont muszáj lesz ezt megoldani, mert egy belcsavarodás az életébe kerülhet.
A 8 nap rengeteg. Ennyi idő után már biztos nem bírja kinyomni segítség nélkül. A kisfiamnak is szokott problémája lenni a kakilással (16 hónapos), Laxaclean Baby-t adunk neki, az mindig segít, sokkal jobb, mint a kúp. A gyerekorvos javasolta. Azt mondta, négy, maximum öt nap után már segíteni kell neki. Emellett persze figyelni, hogy eleget igyon, mozogjon, rostok, stb.
Off: egy másfél éves gyerek hogy lehet kizárólag anyatejes? 😶
Köszi a megkövezést. Azert vártam vele eddig mert jelét sem mutatta, hogy fájna a hasa és alig evett valamit, szinte csak húslevest, foga végett, azert azt gondoltam hogy nincs mit kakilnia.
A 8 nap alatt 1x volt kakis csík a pelusban, azért nem gondoltam székrekedésre, hogy besült volna a kaki. Pukik mentek. Hívtam már az orvost, holnap reggelre kaptunk időpontot, mondta hogy adhatok neki addig Duphalacot, attól sem kakilt még,csak pukizott. Mostmár rendesen besz*arattatok, mikor nyáron székrekedéssel küzdöttünk, akkor nekünk a doki 1 hét után sem pánikolt hogy baj lehet és most telefonban sem mondta hogy óriási baj lenne. De mostmár elkezdtem rettegni...
Bölcsiben minden évben van 1-2 gyerek akik szenvednek a kakival, és az a tapasztalatom, ahogy telnek meg, nem is esznek.
3-4 nap után segíteni kell neki kakilni, mert úgy belesül és tömörödik hogy akkora golyót már nem tud kinyomni, vagy nagy fájdalommal mert reped a feneke és vérzik. Így ördögi kör lesz, rossz emlék mert fájt, így ha jönni akkar visszatartja ezért mikor már nagyon kell megint reped vérzik.
Minnél előbb kell megoldás, hogy legyen széklete 2,3 naponta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!