1.5 éves fiam már 8.napja nem kakil.Vigyem orvoshoz ?
Figyelt kérdés
Ingert néha látom rajta,puki is jön neki, de kakilni még sem kakil. 1 évesen küzdöttünk székrekedéssel, azt sikerült rendezni sziruppal, akkor nagyon szenvedett, ha jött neki az inger,nem tudta kinyomni, de ez más most szerintem, nem sírdogál és nem erőlködik. Már kezdek aggódni,mert 8.napja nincs kaki. Igaz most 2 hete jóval kevesebbet is eszik, talán a foga végett, de folyadékot iszik. Nem tudom mi tévő legyek,még várjak ?
Ne ostorozd magadat, sajnos a gyerek mellé nem adnak útmutatót, hogy működik, az ember mindent saját maga kell felderítsen.
Nekem az egyik "kedvenc" élményem az óvónőhöz kapcsolódik, az első ovis nap után közölte, hogy a gyerek beszédjét alig érti, minden bizonnyal nem foglalkoztam vele soha, és így milyen nehéz dolga van neki, keressünk logopédust. Addig se védőnő, se gyerekorvos nem mondta, hogy bármi lenne, mi pedig tökéletesen értettük a gyereket.
2023. febr. 28. 07:04
32/45 anonim válasza:
Ugyan dehogy vahy rossz anya.
Kijott a kaki ez a lenyeg,maskor jobbam fogod tudni mit hogyan csinalj.
2023. febr. 28. 07:52
33/45 anonim válasza:
Dehogy vagy rossz anya. Az a légyeg, hogy minden rendben van és tudott kakilni a pici.
2023. febr. 28. 12:38
34/45 A kérdező kommentje:
Megjártuk az orvost, szerencsére beöntés nem kellett. Duphalac szirupot kell szednünk 1 hónapig és 3- 4 nap ha nincs kaki akkor automatikusan glycerin kúp. Ja meg persze az étkezésbe sok zöldség és gyümölcs, ez a nehezebben teljesíthető fele, mert a kis drágám extrém válogatós, semmilyen zöldséget és gyümölcsöt nem eszik csak úgy meg, csak ha elrejtem pl rántottában vagy muffinban....
2023. febr. 28. 13:10
35/45 flora08 válasza:
14-es vagyok. Ne ostorozd magad, tényleg nagyon nehéz eldönteni sokszor, hogy mit tegyünk. A rengeteg online platform korában főleg. Ha elolvasol valamit, annak fél órán belül megtalálhatod a teljes ellentétét 🥴
2023. febr. 28. 13:27
36/45 anonim válasza:
Útifűmag héjat próbálj meg beletenni az ételébe, és fontos, hogy eleget igyon is mellé. Illetve nálunk a szorulásos gyerek kefír vagy natúr joghurt evése után általában produkált egy adagot, ezt is megpróbálhatod.
2023. febr. 28. 13:44
37/45 anonim válasza:
Probald egeszsegesen taplalni. Zoldseg gyumolcs, nem dormi, pufi meg tarsai. Sok viz.
Az egészséges táplálkozáson rajta vagyok, de rettentő válogatós, nem eszi meg a zöldséget sem a gyümölcsöt csak úgy.....kefírbe bele sem kostol. Úgy próbálok neki adni hogy pl muffinba reszelek almát, körtét, rántottába répát,fasírtba is rejtek zöldséget... De ha pl rizsben van borsó vagy répa azt már kidobálja, húslevesből is a zöldségek repülnek ki....semmit nem eszik meg jóízűen, gyötrődés és türelemjáték az etetése ....egy amit eszik az az idegjeim ...
2023. febr. 28. 21:54
39/45 anonim válasza:
Nyugi nem marad igy, bolcsiben, de legkesobb oviban ha belul a tobbi 20 gyerek melle meg fogja enni. A kozosseg ereje :)
2023. márc. 1. 11:25
40/45 anonim válasza:
Kérdező, nem okoskodni akarok meg ítelkezni, csak érdekel. Írod,hogy semmi gyümölcsöt, zöldséget nem eszik meg. Hogy alakult ez így át? Hiszem hozzátaplálás ezekkel kezdődik, szinte csak zöldséget, gyümölcsöt esznek. Hogy lett ebből az 2 év alatt, hogy ezekből nullát fogyaszt? Fokozatosan vagy egyik napról a másikra semmi?
A család többi tagjától látja hogy ti rendszeresen fogyasztjátok ezeket?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!