Babátok, aki még csak most álldogál, hogy tartja a lábfejét és a lábát?
Az én 8 hónaposom lábujjhegyen áll és a lábfejét úgy tartja, mint Chaplin vagy mint egy balerina, hogy a sarkai vannak belül, a lábujjai pedig kifele. Aggódnom kéne? Magától nem áll, nem is állítom, csak néha pár percet, hogy lássam, elég erős-e a lábikója. Anyósom a frászt hozta rám, nálunk nincs kötelező csípőszűrés, azt hajtogatja, hogy nehogy valami baja legyen, mert nem tetszik neki, ahogy áll. Császárral szültem. Nem tudom, hogyan is kéne álljon rendesen. A napokban megmutatom az orvosnak, de addig mondanátok valami véleményt? Szerintem nincs vele gond hiszen még nem kell álljon, nem is várhatom el tőle, hogy már helyesen tartsa a lábát. Most alszik, ha felkel, megnézem még egyszer, hogyan is áll. Én csak annyit vettem észre, hogy vastag a combja, mint az apjának, talán azért tűnik úgy, mintha megroggyanna a térde, miközben álldogál. Végig szoktam tapogatni a kis lábát álldogálás közben, meg van feszítve, egyenesen áll.
Azt hiszem, nagyon zavaros, amit írtam, remélem, valaki ki tudja belőle hámozni, hogy mi is a gondom: kifelé tartja a lábát és mikor egyenesen áll, a térde miatt akkor is olyan, mintha görbe lenne a lába.
Na, látszik, hogy első babás anyuka vagyok:S
Az én kislányom is állandóan lábujjhegyen áll, mindent el akar érni, mindenre fel akar mászni. Igen érdekes pózokat tud felvenni.
Mi az, hogy nincs csípőszűrés, ez kötelező, nem is voltál vele pár hetesen az ortopédián?
ne te állítgasd, jöjjön rá ő, hogyan kell felállni, ez így nem jó, erről annyi mindent olvasni pedig. ez is egy régi szokás, hogy ülteted, meg állítod, meg sétáltatod, meg a babykomp....ezek mind károsak.
8 hós a kislányom, és 2 hete feláll egyedül, és lábujjhegyen áll, minden baba lábujjhegyen áll először, ezzel nincs semmi baj. Azért állhat ilyen "furán" a babád, mert ő még nem tud egyedül felállni, kapaszkodni...mert te segítesz neki, azt se tudja mivan. ezt nem szabad. majd akkor figyeld meg mégegyszer, ha már ő maga feláll, akkor szerintem másképp fog állni, mert a súlyát ő maga tartja meg és nem te.
Mint mondtam, nálunk nincs kötelező csípőszűrés, ahány ország, annyi szokás és törvény. Elviheted, ha akarod, de csak opcionálisan.
Nem állítgatom, csak pár percet, azt is csak azért, hogy lássam a lábát. Ezt is megírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!