1 éves kor után nehezebb leválasztani a babát?
Én a kisfiamat 9 hónapos kora körül kezdtem el az elválasztás felé terelgetni, addigra már főleg csak reggel, este és éjszaka szopizott. Szép fokozatosan csökkentettük a szopik számát, míg 11 és fél hónaposan elhagyta teljesen. Azért csináltam így, mert kistesót tervezünk. Meglepően könnyen ment a leszoktatás, ezért kezdtem el gondolkodni, hogy lehet azért mert még viszonylag kicsi volt, és nem ragaszkodott hozzá tudatosan? Később nehezebb a babákat leválasztani? Vagy gyerekfüggő?
Kérlek ne vegye senki támadásnak, semmi bajom azzal, ha valaki tovább szoptat, azzal sem, ha valaki egyáltalán nem szoptat, csak kíváncsi vagyok, már csak azért is, hogy a kistesóval hogy alakul majd a dolog. :)
Nekem a fiamat 13hónaposan nehéz volt elválasztani. Mig a lányom 10honaposan elhagyta magától.
Baratnőmnek a fia 2.5 éves. Egyszerűen nem tudja elvenni tőle, merta kissrác dühkitörést kap.
Biztos hogy gyerekfüggő. Én úgy voltam vele 1,5 éves kora után, ha nem kéri, nem hozom fel a szopizást, és próbaltam elterelni a figyelmét, persze nem erőszakosan. De ha kérte, mindig adtam neki. Így szép lassan lemondott a délutani alvas előtti szopiról önként. Majd sikerült éjszaka is visszaaltatni úgy hogy nem kéri. 2,5 évesen az esti altatasnál közölte hogy nem kell, és bevonult az ágyába. Többet nem kérte.
Nálunk bevált hogy tudta, ha kér, kap, így nem küzdött, hisztizett érte.
Gyerekfüggő
Az egyikkel nagyon nehezen ment, több körös is volt..
A másikkal 2 évesen 3 nap alatt..
( én úgy tudom tejalapúnak kell lenni a fő tápláléknak 1,5 éves korig.
2 éves korig tehéntejet nekem nem kaptak, tapszert tejitalt pedig nem akartam adni, ha már van tejem)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!