Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor volt időtök újra főzni...

Mikor volt időtök újra főzni csecsemő mellett?

Figyelt kérdés
Volt segítségetek?

2023. febr. 8. 21:21
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Első nap, amikor hazahoztuk a babát, akkor anyós főzött egy fazék húslevest. Az 2 napig elég volt. Aztán főzni kellett. Szóval rögtön az elejétől. Ha a férjem úgy végzett melóban, akkor néha hozott menüt valahonnan.

Mondjuk mindig gyors és egyszerű kajákat, nem paníroztam rántott húst. :D

Általában 2 naponta szoktam főzni.

Most lesz 9 hónapos a fiam, most már feladja a leckét. Folyamatosan jön utánam, bújik belém, fel kell vennem. Szóval most nem egyszerű már. Most délelőtt is a töltött káposztának kb.4x álltam neki. De már fent van, és rotyog.

Ha nagyon nem megy, akkor meg megvárom, amíg elalszik. Szerencsére elég jó alvó.

2023. febr. 9. 10:00
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

Én is az első pillanattól főztem.

Szerencsére az elején nekem eszik-alszik babám volt, mindent meg tudtam mellette csinálni, pedig segítségünk nem volt.

3 hetes volt a pici, amikor karácsonyi ebédet tartottunk (2 pár nagyszülő és a férjem tesója), 5 hetesen költöztünk, én fizikailag és lelkileg is jól éreztem magam. 3 hónapos korában elromlott valami és onnantól kezdve mindig volt valami gond, de főtt kaja legtöbbször volt az asztalon.

Mi pl azért nem rendeltünk mert a menüzés sem olcsó. 1-2 hetente belefért egy-egy alkalom, de egyébként nekem fáj havi 60.000 forintot kiadni úgy, hogy a férjem nem lakott jól az adaggal (pedig nem egy nagy étkű ember).

2023. febr. 9. 10:36
 23/42 anonim ***** válasza:
50%
Hazajöttünk a korházbol onnantól mar főztem. 2 hetig itthon volt a ferjem, aztán ment ki külföldre dolgozni akkor vasárnaponként neki is kellett főznöm a hétre
2023. febr. 9. 10:59
 24/42 anonim ***** válasza:
63%

Sziasztok

Nagyon szuper anyák vagytok, minden tiszteletem a tiétek,akik minden nap,vagy másnap főznek

Mi 2019. Novemberétől rendeljük az ebédet. A reggeliről,és az uzsonnáról gondoskodunk.

Nagylányom 2019.decemberében született, a kicsi 2022.május

Nekünk igy jó, hétvégente főzök csak

Én itthonról dolgozgatok, 3 vállalkozásunk van, plusz 1 folyamatban, férjem Mávnál dolgozik

A mai árakhoz viszonyítva, lassan tényleg megéri rendelni a kaját

Mi 749 ft-ért veszünk egy adagot kedvezményesen,van leves,második, és heti kétszer sütemény. Általában 4 adagot szoktunk.

15 e ft hetente...és 60 e ft havonta. Nekünk tényleg igy tökéletes

Tényleg minden időmet a gyerekekkel töltöm

A nagy ovis, én reggel 6 órakor megyek a boltba, megveszem a reggelinek valót,nyugodtan elkészítem a nagylányomat,megreggelizik,a kicsit is felöltöztetem 9 hónapos, elvisszük az oviba. Hazajövünk, játék, tizórai. Majd össza pakolok. 11körül alszik egyet. Addig én dolgozok,telefonálok,rendelek, ügyet intézek

12 körül jön az ebéd. 1 körül a kicsi ebédel, én is, a férjem is Játék, séta kint, majd alvás a kicsinek

Én megint dolgozok,majd ha felkel megyünk a nagyért

Ilyen a d.e, d.u

Azért szeretem,hogy rendeljük,mert azóta sokkal több pénz marad a pénztárcában

2023. febr. 9. 11:03
 25/42 anonim ***** válasza:
85%

Én nem értem, miért "szuperanya" meg "hősanya" az, aki főz a gyerek/gyerekek mellett?

Már lassan azért kell rosszul éreznie magát az embernek, mert meg tud mellettük főzni?

2023. febr. 9. 11:47
 26/42 anonim ***** válasza:
50%
25 teljesen egyetértek. Ez annyira alap dolog lenne, nem a kitüntetéseket várni érte. Pont olyan minthogy takarítok is mert nem akarok szutyokban élni.
2023. febr. 9. 13:38
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

"Mi 749 ft-ért veszünk egy adagot kedvezményesen"

Hú, hát nem tudom, ilyen 750-1000 forintos menükben mi lehet és milyen alapanyagokból, a helyi menüből kiindulva inkább lennék "hősanya", minthogy olyan kajákat tegyek a gyerekeim elé, amiket a menzán szoktak adni...

2023. febr. 9. 13:54
 28/42 anonim ***** válasza:
69%

24es vagyok. Tudom mi van a menüben, édesanyám főzi, ha rossz lenne, nem vennénk meg. (Anya által több kerül az ételhordóba) Jó nagy emberes adag🙏 Egy helyi iskolában szakács. Egy panasz nincs az ebédre

Nem tudom máshol, hogy működik, és hogy mit tartalmaz

Itt még a helyi jegyzők, orvosok, magánorvosok, postai dolgozók is hordatják ebből a suliból az ebédet.

Megéri, vagyis ezt tapasztalom, nem egy anyuka barátnőm rendeli, még olyan is, akinek nincs gyereke

Akkora adag, hogy valaki csak 2 naponta rendeli, mert marad másnapra is.

Kislányom oviban is megeszi az ebédet, amit mi rendelünk abból is eszik d.u, vagy estére.

Valószinű ezért nem válogatós, mert változatos ételek kerülnek/kerültek az asztalra.

Csak nem rossz a kaja, mivel már 16.5 kg, 100 centi 3 éves múlt.

Nem vitainditásnak szántam a hozzászólásom. Tudok főzni, sőt sütni is, tortákat is szoktam

Alap dolog a főzés, de ha olcsóbban kijövünk? És időt sporolok meg vele?

A múlt hétvégi menü nálunk szombaton rántott mellfilé volt, 2 egész mellfiléből, 1 kg darálthúsból meg hortobágyi húsos palacsinta burgonyapűrével, franciasalával

Jöttek vendégek..azért volt 2 fajta csinálva

Tavaszi zöldségleves

Vasárnap meg pörkölt lesz, húsleves

Pénteken szoktunk bevásárolni erre a két napra 20 e ft felett szokott lenni...

A tészta itt 500 gr 899 ft..

A cérnametélt, csigatészta szintén

És ez még durvább lesz, emelkedik az üzemanyag is

A férjem meg amugy minden egyes nap a friss ebédet szereti

2 napos kaját ő meg sem enne...ez az egy "rossz" tulajdonsága van

2023. febr. 9. 14:48
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
28-as, nem kell főzni a te dolgod, de miért kell szuperanyázni azt, aki főz?
2023. febr. 9. 15:15
 30/42 anonim ***** válasza:
69%

Azért, mert rengeteg posztot látok a fbon ezzel kapcsolatban

Sokan teherként tekintenek a főzésre, kötelességnek tartják

Részben az is, mert ugye egy nőnek, főzni, mosni, takarítani kell

De ha már anya vagy, a gyerekek rendezésével is rengeteg idő elmegy. Hát látom én is, csak két gyermek van.

Sokan emiatt stresszelnek, rohannak, kiégnek, hogy jaj még főzzek is, meg takarítsak, meg vásároljak, meg a gyereket is rendezzem, főleg ott ahol tegyük fel apuka dolgozik reggel 6 tól, este 6ig és nem tud segíteni anyukának

Ezek az anyák szuperanyák, akiknek nem szabad elfáradni, akiknek nem szabad panaszkodni, akiknek össze szoritott fogakkal kell nap mint nap helyt állni ugy, hogy aludt 2 órát, azt is két részletben...másnap ugyanugy rendezi a nagyot,elviszi oviba,megfőz,mos,takarit...és nem nyafog, hanem csinálja a dolgát. Majd este a zuhany alatt sír, mert belefárad a mindennapi dolgaiba. Ezért szuperanyák.

2023. febr. 9. 15:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!