Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most tudtam meg, hogy terhes...

Most tudtam meg, hogy terhes vagyok. Mire van szüksége egy babának? :D

Figyelt kérdés
Mármint milyen ruhák, milyen bútorok, milyen eszközök, mi kell nekem, mi kell neki? :D és miből mennyit ajánlotok? És mit hol lehet normális áron beszerezni? első baba nyilván :D köszönöm előre is a segítséget!!!!

2023. febr. 3. 20:37
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
60%

Ne is figyelj a sok rosszindulatú emberre. Gratulálok a babádhoz. Amit érdemes megszívlelned, hogy valóban nem érdemes a 12.hét előtt beruháznod babaholmira. Utána viszont én mindkét gyerekemnél elkezdtem vásárolni, mivel tudtam hogy csak kb a terhesség feléig dolgozhatok, utána tp. Utólag is úgy látom, jól tettem. A picim 11 hetes, a nagy fiam 5 éves.

Amiből a legtöbb fog kelleni, az pelenka, törlőkendő és body. Többféle pelust vegyél majd, mert változó hogy kinek mi válik be. Az elején pl. nekem mindkettőnél a pampers a legjobb, de kb. 3-as mérettől DM babylove-ra váltok most is, mert az lényegesen olcsóbb és jó (most a picinél 2-es méretnél tartok, de a babylove 2-ese már kicsi, így kifolyik a pisi- a 3-asa meg még nagy, de a pampers premium care 2-ese meg pont jó), szóval egyéni. Az első 6 hétben kb 10 darabbal számolj naponta.

56-os mérettől vegyél majd kisruhát, (illetve pár db 50-est) ez a legtöbb újszülöttre jó - viszont ne túl sokat mert kb 2 hetente kinövi az elején. Használt, jó minőségű ruhacsomagok tökéletesek (állatszőrmentes helyről - nálunk bevált: f&f, h&m, disney, lupilu) ezeket szárítógépbe is tudod rakni (ami egy áldás), nem mennek össze. Ha egy-egy új darabot is akarsz, arra jó pl. a Pepco (de itt kicsit kisebb, szűkebb a méretezés és szárítóba nem tehetők).

Babakád mindenképp kell, lehetőleg újszülöttartó is legyen. Pelenkázó komódot én nagyon szeretem (ezen van egy puha pelenkázó lap), de sokan pl. franciaágyukon pelenkáznak. Szerintem kombi kiságy praktikus, használtan is tökéletes. Fiókos komód a legjobb tároló kisruháknak. Body méretenként kb 6 db biztosan kell, kapucnis törölköző 2-3 db, sok textil pelus (10-20db), babaágynemű, rugik (4-6db), 2-3 kisnadrág, kiszokni, pulcsi, overál évszaknak megfelelően, kis sapik - vékony 2db, ha kell vastagabb is legyen. Van, aki szereti a kis harisnyát is, de pelenkázáskor szerintem macerásabb. Takaróból legyen több.

Pihenőszék, járóka is praktikus hogy le tudd tenni más helyiségben is mint ahol altatod. Illetve játszószőnyeg is kell. Praktikus a pelenkázó alátét is, 10db-os kiszerelésben van, ezt a pelenkázó lapra is ráteszem - és szennyeződés esetén cserélem, illetve pl. orvosnál is aláteszem és ha végeztünk, kidobom. Törlőkendő is sok kell, az első fél évben mindenképp olyat használok ami 99% víz- ezek sajnos nem olcsók de illat és adalékmentesek és jól törölnek. Egyre több termékcsalád gyárt ilyet. Csomagban érdemesebb venni (pl. Waterwipes, Huggies, Happy, Pampers - ezekből vagyok betárazva, de már láttam hogy pl a Rossmann-nak is van sajátmárkás, legközelebb azt próbálom ki- némileg olcsóbb).

Babaolajat én nem használok, és 3 hónapos koráig csak az orvos által felírt fürdetőkenőccsel fürdetem. Babé-nak van koszmó elleni samponja ami nagyon jó ha kell. Puha kefés fésű és kisolló babáknak ami még kell, illetve egy manuális orrszívó meg orrszi-porszi. Popsikrémből is jó amit felírnak, illetve Bepanthen baby ami szerintem legjobb.

1-2 cumisüveget érdemes venni. Sokaknak beválik a MAM. Nagyfiamnál nekünk is, így most is azt vettem. Picúrom viszont csak a cici formájú cumit szereti, a MAM meg nem ilyen... Szóval Chicco, Tommy tippee kellett... Szerencsére aktív cicis egyelőre, de néha babavízzel megkínálom. Szóval ezekből ki kell tapasztalni aktuálisan mi jó. Ezekhez érdemes sterilizálót venni (mikro-ba tehető chicco-t vettem kb 6ezerért), mert ha kifőzögeted kicsapódik rajta a vízkő - persze kis citromlét vagy ecetet lehet a vízbe tenni, de akkor is jobb a sterilező.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Vannak neten kelengye listák, nézz meg többet és szemezgess.

Nyilván sok jó megoldás van, van aki mosipelusozik vagy nem használ, épp használ ezt vagy azt. Nincs egy helyes algoritmus, mindenkinek egyéni hogy válik be adott dolog. Én most azt írtam le, ahogy nekem bevált. Lépj be anyukás/kismamás csoportokba és olvasgass.

Jó egészséget kívánok.

2023. febr. 4. 17:08
 32/37 anonim ***** válasza:
21%
31-es vagyok, természetesen babakocsi is kell, ebből 3in1 a legjobb.
2023. febr. 4. 17:09
 33/37 A kérdező kommentje:
31es nagyon nagyon nagyon köszönöm!!!!! <3 és neked is sok boldogságot a gyerkőceidhez <3
2023. febr. 4. 17:21
 34/37 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező hidd el hogy akik azt mondták hogy várj még a vásárlással nem rosszból írták.Hidd el az ember könnyen pofára tud esni.Gondolj bele mi lenne ha már megterveznél mindent már be rendezted a baba szobát és bele élted magadat a dologba közben meg lehet elvetélsz vagy bármi történhet a magzattal..de amúgy mi lett azóta?
2023. márc. 31. 20:50
 35/37 anonim ***** válasza:
49%
Azért szerintem az apja nincs képben olyan szempontból elhamarkodott, hogy ha megcsinált fizessen gyerektartást, főleg ha senkid sincs. Ne hagyd magad kihasználni, ha senkid sincs, minden forrást szerezz meg időben. Amúgy durva hogy egyedülállóan, család nélkül is örülsz ennek, sajnálom, hogy nem találtál olyan férfit akivel közösen tudtok babázni. Kitartás mindenhez :)
2023. máj. 4. 01:19
 36/37 anonim ***** válasza:
Szia Kérdező , mi a helyzet veled , minden oké ?
2023. júl. 19. 12:41
 37/37 anonim ***** válasza:
47%
Engem is érdekel
2024. jan. 22. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!