Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Titeket mi zavar, ha miket...

Titeket mi zavar, ha miket csinálnak a babáitokkal?

Figyelt kérdés

Bárki.. mama papa tesó anyós após szomszéd rokonság...

Félre értés ne essék, csak szimplán megkérdeztem. Még mielőtt valaki szét szed :D

Mondok példákat:

Barátnőmet az zavarja,ha a 9 hónapos kislányát ha vendégségben vannak el viszik a szeme elől. Pl múltkor elvitte egyik ismerőse a szeme elől mutogatni neki a plüss állatokat, meg anyósa szokta bevinni a szobába játszani.

Valószínűleg azért zavarja, mondta nekem is, mert már a kórházban sok vizsgálata volt a babájának és sokszor jöttek és már vitték is a babát kérdezés nélkül, a többi szoba társa pedig élvezhette, hogy mellettük lehet a babája. Meg szimplán nem bízik az anyósban.

Engem pedig az zavar, hogy anyósom kérdezés nélkül akár cselekedni..múltkor csuklott kislányom (10 hónapos) és anyós hozott neki citrom levet és ha nem veszem ki a kezéből bele nyomta volna a szájába. Adtam neki pár korty vizet és elmúlt a csuklása.

Meg múltkor mogyorós sütit szeretett volna vele etetni és fel volt háborodva hogy nem engedem.

Tehát kérdezés nélkül cselekszik engem ez zavar.

2023. febr. 2. 08:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer anyósom kivitte a gyereket az udvarra. Az oké, megbeszéltük. Aztán hallom, hogy kimegy, a kapun, mert ő elvitte sétálni. Kérdezés, szólás nélkül! Na azon nagyon, de nagyon kibuktam, férjem rohant utána, mert ha én megyek, szerintem azóta se beszélnénk egymással...

A kerdezés nélküli kaja adás engem is zavar. Főleg, hogy én allergiás vagyok a dióra, tehát nálunk fokozottan óvatosnak kell lenni a diófélékre.

Amikor kisebb volt, akkor a száját akarta némelyik rokon csókolgatni, azzal is sírba lehetett kergetni. (Most már meg se tudják őket puszilni, nem vevők a kényszer puszilgatásra szerencsére.)

A túlféltés, túlöltöztetés, mikor kifejezett kérésem ellenére adna rá valamit. Vagy mondom, hogy fel tudja egyedül húzni a nadrágját, csak nem 1 mp alatt, akkor is ott terem, és húzza neki. Állandóan le kell állítani...

Anyámra vagyok ki, hogy állandóan csokival tömné. Nem a csokival van bajom, de ő 1 nap alatt 2 hónapnyi mennyiséget megetetne vele. Egyszer hányt is tőle, mert túl tömte, de így sem fogja fel.

2023. febr. 2. 10:05
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kikapja a kezemből azzal engem is kikergetnek a világból… mindig elmondom, hogy hagyják feloldódni de egyszerűen nem képesek várni pedig sokkal egyszerűbb lenne, és sokkal előbb nyitni kezdene.

A másik az amikor fotózzák volt balhé rendesen mikor az egyik rokon dafke feltett egy képet a gyerekről mikor mi tudatosan nem osztjuk meg közösségi médiába a képeket róla.

Egyszerűen én nem értem, hogy miért nem vagyunk tekintettel másokra és mások érzéseire, döntéseire. Én se mondom neki, hogy szerintem mit cseszett el a fia/lánya nevelésében.

2023. febr. 2. 10:33
 13/16 Mazipa ***** válasza:
100%

En azt utalom,amikor bad idegenek a boltban,vagy barhol a baba kezet fogdossak! Tobbszor raszoltam igy holgyekre,es mindig megsertodnek,nem ertik! Basszus,olyan hirtelen tudnak odanyulni abgyerekhez,kopni,nyelni neincs idom.

Anyukam regebben, amikor elkezdtuk a hozzataplalast,mindig azt mondta a gyereknel,hogy "Egyel csak,az a tied, Amit megeszel!" Nagyon hamar leallitottam,Mert nekem is nagyon rossz a hozzaallasom a kajahoz,pont a hasonlo beszolasok miatt gyerekkoromban. Mas is kozrejatszott,de akkor is,egyke letemre,feltem a kajat,hogy nem lesz,stb.

Anyos tobb Minden El idegesit. A szemelyes higieniaja nem Erik El a szamomra megnyugtato szinte,igy attol is szo szerint irtozom,ha hozzaer a guerekemhe. Utalom,hogy mindig az arcaba beszel bele, annyira kozel hajol. Utalom,hogy kezzel eszik,nyalogatja az ujjait,es utana nem most kezet,max megtoeli,es nyilna gyerek kezehez,arcahoz.

Utalom,hogy nem jatszik vagy erdemben beszelget a gyerekkel,hanem tiz mondatbol kilenc az,hogy "mama nagyon szeret", de kimutatva nincs a few Nagy szeretet. A gyerekkel ugy beszel,ha beszel is,mintha hulye lenne szegeny gyerek,illetve mostanaban zsarolni probaljak szerencsetlent,hogy majd' n vesz neki ajandekot,meg nem ad majd penzt a szulinapjara,ha nem koszon! A pofam leszakad,komolyan mondom.

Szerencsere a gyerek meg sem hallja,meg amugy sem erti,Mert a penz nem is erdekli pl,nem tudom,anyos honnan veszi,hogy ilyeneket mond a harom eves gyereknek. Kepes volt fel orat ezen a hulye koszonesen kattogni!

Ja,es mindig bazari majmot akar csinalni abgyerekbol. Azert Mertas unokak videon koszonjuk ot fel mondjuk szulinapjan. Mi fel szoktunk mindenkit hivni,nem uzentben kuldozgetjuk. De legutobb mar hallottam a celozgatast, hogy mar a mienk is tudnak ilyeneket. Hat tudnak meg kulonbet is, de csak azert sem fog tolunk Soha produkcios uzenetet kapni! Szegeny gyereknek mindig produkalnia kene magat. Az osszes unokat azzal szekalta,hogy mondjanaknneku verset, meg enekelwjenk. Na, egyszer absogorom visszaszolt neki, hogy lost o mondjon verset,Azota abbahagyta.

2023. febr. 2. 11:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Oh ezek mind. Meg az is idegesitett,ha valaki felvette. Gyerek belenyult a tortaba,habos lett az ujja,az anyos meg elkezdte leszopogatni az ujjarol. Hat ugrottam fel es vittem ki a gyereket kezet mosni. Normalis az ilyen? Osszenyalazza a gyerek arcat,olyan budos meg kell mosni utana. Ott van rajta a nyal szag, utalom. Most mar nagyobbak,mindenfelet sugdos a fulukbe,rolunk kerdezget, meg felbujtja minden hulyesegre. Nalunk is megvolt az engedely nelkuli fb kep feltoltes. Viz melle akarja vinni az uszni nem tudo gyereket, ugy, hogy ő maga sem tud uszni. Agyverzest kapok egyszer, az biztos.
2023. febr. 2. 12:21
 15/16 flora08 ***** válasza:
100%

Ha szó nélkül kikapják a kezemből. Attól nagyon ki tudok borulni. Úgy gondolom, türelmes és toleráns ember vagyok, de ezt nem bírom elviselni. Nincs bajom azzal, ha más felveszi, de ne tépje ki a kezemből. Volt aki csak abból értett, amikor erélyesen rászóltam, korábban hiába kértem kedvesen, hogy ne tegye.

Amit nagyon nem szerettem, amikor nyáron a lábát fogdosták. Akkor volt 8-9 hónapos, még babakocsiban ült, és mivel nagyon meleg volt, mezítláb. Nagyon kellemetlen volt, de előfordult, hogy rá kellett szólnom a szomszédnénikre, hogy legyenek kedvesek nem fogdosni a lábát, mert - bármilyen hihetetlen - ő még azt is a szájába tudja venni, nem csak a kezét. Szintén ebben az időszakban volt, hogy néhányan az arcához közel hajolva, brutál hangerővel beszéltek hozzá, hogy SZIAAAA! Szegény gyerek teljesen kikészült tőle, mondjuk nem is csodáltam.

2023. febr. 2. 14:21
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Amikor távolabbi ismerősök kérdezik a másfél éves gyerekemtől,hogy "minek az a cumi a szádba?" Aztán 2 olyan hölgy is volt,akik ezután a mondat után hirtelen ki is kapták a cumit a szájából. Ez már nálam mindennek a teteje. Eszembe nem jutna ilyesmit csinálni más gyerekével.
2023. febr. 2. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!