Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit jelent hogy egy baba...

Lyoni kérdése:

Mit jelent hogy egy baba éretlen? Az izomtónus elosztási zavar? Vagy hogy hipoton?

Figyelt kérdés
2022. máj. 4. 17:03
 1/5 A kérdező kommentje:

az eretlenseg tünetei a nyugtalanság, sírás, nem szeret öltözni, nem szereti az idegen helyeket és embereket?

eretlenseg=sérülés/autizmus?

2022. máj. 5. 05:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom az éretlenseget nem csak babákra hanem nagyobb gyerekre is mondják. Pusztán annyi hogy az idegrendszernek több idő kell adaptalodni a környezethez, túl hevesen vagy túl "alul" reagalja ilyenkor le a dolgokat.

A hipotonia laza izomzatot jelent babaknal, de ez nem csak az "éretlen" babáknak lehetőséges

Autizmust és társait nem jelent ezen ne aggódj. Babákra amúgy se mondanak ilyen diagnózist.

2022. máj. 5. 09:24
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen

És azt jelenti hogy az idegrendszerük éretlen? Vagy más?

Lehet később valami hátrány belőle?

2022. máj. 6. 04:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen azt. Hát nagyobb gyerekeknél okozhat viselkedési zavart, tanulási nehézséget, de sok módon lehet korrigálni tornával pl. és a jó hír hogy az éretlenseget egy idő után kinövik a gyerekek, ha még foglalkozva is van velük meg hamarább is.

Babáknal meg még inkább esélyes lehet hogy elnovi egy idő után, persze figyelgetni kell, mert a korai fejlesztés nagyon sokat számít ebben az esetben is.

Babáknal ha jól tudom síróssagot, ingerlékenysegrt okozhat az éretlenseg, de azért nem vagyok szakember szóval nem 100% amit mondok. :)Mindig érdemes orvost megkérdezni.

2022. máj. 6. 09:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm csak orvossal nem tudtam még beszélni, neten próbáltam keresni csak, de nagyon nem találtam semmit, csak hogy mozgásban elmaradás
2022. máj. 6. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!