Titeket mi zavar, ha miket csinálnak a babáitokkal?
Bárki.. mama papa tesó anyós após szomszéd rokonság...
Félre értés ne essék, csak szimplán megkérdeztem. Még mielőtt valaki szét szed :D
Mondok példákat:
Barátnőmet az zavarja,ha a 9 hónapos kislányát ha vendégségben vannak el viszik a szeme elől. Pl múltkor elvitte egyik ismerőse a szeme elől mutogatni neki a plüss állatokat, meg anyósa szokta bevinni a szobába játszani.
Valószínűleg azért zavarja, mondta nekem is, mert már a kórházban sok vizsgálata volt a babájának és sokszor jöttek és már vitték is a babát kérdezés nélkül, a többi szoba társa pedig élvezhette, hogy mellettük lehet a babája. Meg szimplán nem bízik az anyósban.
Engem pedig az zavar, hogy anyósom kérdezés nélkül akár cselekedni..múltkor csuklott kislányom (10 hónapos) és anyós hozott neki citrom levet és ha nem veszem ki a kezéből bele nyomta volna a szájába. Adtam neki pár korty vizet és elmúlt a csuklása.
Meg múltkor mogyorós sütit szeretett volna vele etetni és fel volt háborodva hogy nem engedem.
Tehát kérdezés nélkül cselekszik engem ez zavar.
Ha gügyögnek nekik.
Ha kérdezés nélkül ételt kapnak ( leginkább nasira gondolok; ez ovis korban is; nem arról van, hogy nem kaphatnak sosme, de tudnom kell, mert van, hogy emiatt csorbul a rendes étkezésük)
Ilyesmit, mint citrom csuklásra stb soha senki nem csinált nekem.
4!
Gondolom a hangsúly itt a mogyorón volt, nem a sütin. 2 éves kor alatt nem javasolják, rengetegen allergiások rá és egy 10 hónapos csecsemő nem biztos, hogy túl él egy anafilaxias sokkot
4
Kérdezés nélkül
A nagymamám( dédi) a mindent adna
10 perccel ebéd előtt.
A egyik gyerekem eleve problémás étkezésű
A màsik meg mindent is megenne a rendes főtt előtt.
Mint írtam, a kérdezés nélkülről van szó.
Beesnek kérdezés nélkül 12:20-kor(12:30 szoktunk enni)
Nyomja neki a rudit, krémtúrót, dörmit.
De képes lett volna jégkrémet adni a 8 hónaposnak.
Én magam ilyenek miatt vagyok mogyoró/ dió intolleranciás.. (5 hónaposan kaptam tőle, felnőttként derült ki)
Az engem is zavar hogy direkt elviszi a szemem elől másik szobába, és azért zavar mert nem bízok benne, látni akarom ha bármi van hogy tudjak cselekedni.
A másik hogy mivel nem vagyunk túl bizalmi viszonyban így nem is kér meg soha hogy átveheti-e a kezemből, hanem a pár hónapos csecsemőnek beszél, hogy "jössz hozzám?". És le se esett első pár alkalommal hogy most ez nekem szól, csak zavartan álltam.
Ugyanez pepitában hogy a csecsemőnek beszélve szapul, "hát nem tudják ezek, hogy fázik a lábad hogy ilyen vékony zoknit adnak rád?", ennél azért durvábbak is szoktak lenni de most ez jutott eszembe.
Teáztatás, vizeztetés erőltetése, hiába mondtuk hogy nem akarjuk és kész, akkor is lovagol a témán, majd sírva besérül, hogy nem fogadjuk meg a tanácsot.
Volt hogy kabátban és cipőben álltunk hogy indulnánk de bevitte a belső szobákba és nem hozta vissza a gyereket, hogy indulhassunk.
A kérdés nélkül bevizezett cumi, kétes eredetű papírtörlővel törölgetett száj, mikor rajta a nyálkendő.
Játék padlóra leesése esetén szintén víz alá tevés (nem sterilizál, minek akkor?).
Erőltetik hogy adjam rá a férjem gyerekkori műszálas foltos babaruháit.
Anyukám és anyósom is a tejem mennyiségén pörögnek mintha ez lenne minden sírás oka a földön.
Ha sír és vigasztalni kell akkor nem szeretem ha felveszi más és nem én nyugtathatom meg.
Összességében minden zavar amiről nem kérdeznek meg, vagy amit erőltetnek. Még hogyha én csinálom rosszul, túl is reagálom mondjuk ezekkel a fent említett dolgokkal, én vagyok az anyja, had döntsek én ezekben a kérdésekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!