Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hónapos baba bármit teszek...

1 hónapos baba bármit teszek nem jó mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 1 hónapos a Pici baba eddig nem volt ennyire gond vele de most az utóbbi időben már nem tudom mit tegyek egy napunk úgy áll hogy hajnal 1-2 órakor eszik pelus csere aztán alszik fel kell 4-5 órakor ismét ugyan még itt is vissza alszik visszont 8 órától már egyszerűen csak a kezemben van el nem tudom le tenni egy percre sem és ha el alszik a kezemben hiába várok akár 40 percet is le rakom már sír a hinta székében még el van úgy ahogy egy 10-15 percet és egyszerűen nem tudom mit tegyek mi a lehet a gond. Illetve fürdést először hétre szerettük volna tenni utána hami és gondoltuk alvás de ez nem így történt le fürdettük 7-kor evett és csak fél 10-10-kor tudtunk le feküdni aztán egy alkalommal ki próbáltuk a reggeli időben a fürdetést hátha majd estére akkor el alszik könnyedén és hamarabb az sem jött össze most tegnap fél 5-kor volt a pancsi 5-kor evés és így 6 után már aludt is ez volt eddig a legjobb. Azt érzem hogy esetleg én csinálok valamit rosszul pedig annyira próbálok rá oda figyelni mindent meg tenni de úgy érzem hiába…Nagyon várom a válaszokat valaki volt e esetleg ugyan így van bármi ötlete mi lehet a gond vagy bármi. Sajnos nincs segítségem apuka pedig sajnos mindig dolgozik így szinte 0-24 csak én vagyok a picivel. ( Ez kimaradt hogy ő nem alszik el magától csak ha fel vesszük ringassuk és úgy utána még várunk 15 percet és úgy megy be a kiságyba de ez csak reggel 8-ig jó illetve este mert aztán a nap többi részében csak a kézben)
2023. febr. 2. 05:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
1 hónapos… miért vársz tőle csodát? Pont olyan, mint amilyennek lennie kell.
2023. febr. 2. 06:13
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem nem várok csodát csak első baba és nem tudom mi lehet baj csak próbálok mindenben neki jót tenni és amikor már mindent az ég világon meg próbálok és meg sem jó mert sír bánt hogy mit teszek rosszul. Hajnal 2-kor kelek minden nap csak hogy rend legyen és meg legyen főzve mosva hogy a nap többi részében csak vele legyek ő az a legfontosabb és első mindenben csak ha pl épp wc re kell mennem de ő a kezemben alszik és le teszem ordít és ezekre a helyzetekre fogalmam sincs mit tegyek.
2023. febr. 2. 06:30
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi baj vele, mindent jól csinálsz, az első néhány hónap ilyen, kitartás :) csak csináld tovább, ahogy eddig is, reagálj a jelzésére, ne hagyd magára, és később ez még fog terulni hidd el. Ő ilyen baba és ennyi, nem rontasz el semmit. Nálunk a hordozás sokat javított a dolgon, ha nyitott vagy rá, szerintem mindenképp érdemes lenne megprobalni, kozben lehet főzni, takarítani, pihenni, bármit :)
2023. febr. 2. 06:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell első sorban megértened, hogy egy kisbabának nem csak az evés, alvás, kaka az alap szükséglet, hanem a testkontaktus is. Van amelyik baba jobban igényli ezt. Tudom javasolni a hordozást. Mindenképp megfelelő eszközzel
2023. febr. 2. 06:34
 5/13 anonim ***** válasza:
56%
Egy honapos kisbaba teszi a dolgat. Nem csinalsz semmit rosszul.Az en babam lekopogom kivetelesen jo baba. 3hetes kora ota vegigalszik. Reggeli furdetest ne csinald ,mert nem fogja tudni,hogy na az estere valo ,nem fog tudni hozzaszokni. A furdetes esti progi,a baba igy szokik ahhoz,hogy na alvas van. Ez egy rendszerbevezetes kezdete :)
2023. febr. 2. 06:44
 6/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a segítséget!🙏❤️🥹Volt olyan személy aki azt mondta hogy fel van kapatva és erről szokassam le de utána olvastam és egy ekkora babát még nem lehet fel kapatni azt olvastam. A kendőt mindenképpen kipróbálom😊
2023. febr. 2. 06:57
 7/13 A kérdező kommentje:
Ti hány órára javasoljátok a pancsi időt ? 😊
2023. febr. 2. 07:00
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is az első pár hónapban kétségbe voltam esve, mert bármit csináltam, minden ébren töltött idő olyan volt, mint nektek az este. Ráadásul kipróbáltam mindent, ami valószínűleg csak rontott a helyzeten, mert ugye következetesség... :D De aztán feladtam, hogy hát ez ilyen lesz. Ha ringatva volt jó, ringattam, ha ölben volt jó, ölben volt, ha szopizva, akkor szopizott, és aztán pár hét után megnyugodott. Jól csinálod, csak tarts ki valahogy. :) Egy rugalmas hordozókendőt én is nagyon tudok ajánlani, annak köszönhetem, hogy nem száradtak le a karjaim a fél napig cipeléstől.

Nekünk 9-kor alszik a baba, és fél 9-kor fürdetjük. És ez az altatási rutin annyira bejött, hogy tökmindegy, hogy előtte 3 vagy egy órát volt fent, amint kivesszük a kádból, ragad le a szeme, beteszem az ágyba, eszik, alszik. :)

2023. febr. 2. 07:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Ahogy jól jön ki nektek, ne ragaszkodó görcsösen egy idoponthoz, inkabb az a fontos, hogy mindig ugyanúgy kövesse egymást az események, de a baba ugysem tudja, hogy most fel8, vagy 8 óra van-e. Mi úgy csináltuk, h következő szopi előtt kb fél órával furdettuk, hogy utána éhes és álmos legyen, ez bevalt.
2023. febr. 2. 07:34
 10/13 anonim ***** válasza:
86%

Csak annyit teszel rosszul hogy hajnali 2-kor felkelsz takarítani meg főzni, 1 hónapos baba mellett...

Aludj rendesen éjszaka nappal meg legyen rajtad a gyerek kednőben ha épp dolgod van, de ne most akard megváltani a világot takarítással.

Míg a kendőben testközelben vagytok, simán tudsz zöldséget aprítani, feltenni valami kaját, nem kell hajnali 2kor kelni.

2023. febr. 2. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!