Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire érdekli a gyermeketek...

Mennyire érdekli a gyermeketeket a telefon?Kisebbre gondolok 1-2éves gyermekekre és olyanok szülőkre akik nem igazán engedik a telefonozást.

Figyelt kérdés
Köszi a válaszokat

2023. jan. 31. 17:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

#8.

Több, mint tíz éve nálunk sincs.

Ugyanúgy vagyunk, mint a 10. válaszadó.

2023. jan. 31. 18:04
 12/23 anonim ***** válasza:
60%

Az én telefonom tabu, nekem nem kell, hogy összetörje, sosem adom oda.

A férjem szokta otthagyni a kanapén, ha megszerzi, ő is annyit csinál, hogy fotózgatja magát, mert azt képernyőzár közben is lehet.

Amúgy mese, videó, játék nincs a telefonon, nem is lesz, azt gondolom, ez egy használati eszköz, nem kütyü a gyerekeknek.

Egy-két alkalommal néztünk rajta vissza családi képeket, ennyi. 2 éves.

2023. jan. 31. 18:09
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Két évesem van, mindig felveszi, amikor meglátja, és hozza nekem, mert tudja, hogy az enyém, én meg elrakom szem elől. Tv nincs, szóval képernyőt nem lát, legfeljebb néha ha fotózom, megmutatom neki, ez tetszeni szokott.

A nagyobb testvérének (5) már van fix meseideje, de azt a kistesó nem látja. De amúgy sem túl sok, ő sincs rákattanva ezekre, máshol se nagyon érdekli, legfeljebb 1-1 mese erejéig.

2023. jan. 31. 18:10
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy nagy szám manapság, ha valakinek nincs tv előfizetése. Nekünk sincs már vagy 10 éve, pedig nem vagyunk szuperértelmiségiek, de a neten és a streaming csatornákon minden érdekes film és sorozat fenn van, a Való világ és társai meg nem érdekelnek.
2023. jan. 31. 18:56
 15/23 anonim ***** válasza:

2 évesen még zéró telefon és tévé volt. Most 3 éves. Nézhet képet a telefonomon (max 10 percig érdekli). Másra nem kapja meg meg nincs neki külön. Tévébe nézhet mesét. Fürdés után 1 órát. Nem tévé csatorna, nem youtube.

Amúgy igen sajnos azt veszem észre a mai világban már szinte az a normális ha a pár hónaposnak is a kezében a telefon csak csendbe legyen. 😔 Minap az orvosnál is azt láttam minden második gyerek kezébe telefon. Bejöttek, kabát le és nyomta is anyuka a kezébe

2023. jan. 31. 19:11
 16/23 A kérdező kommentje:
15-s!igen enis ezt látom.tv t nezhet néha de eddig nem érdekelte a telefont meg ellopja és huzogatja az uját rajta meg hívogat rokonokat. :D
2023. jan. 31. 19:14
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Én nem tiltottam kifejezetten, amikor 1 éves kora körül mentünk étterembe (családi esemény volt, nem mi akartuk odaszervezni), a mi és a többi vendég jól felfogott érdekében megpróbálkoztunk egy mesével is és egy játékkal is, de nem sok sikerrel. Most 2,5 éves, a játékkal elvan egy kis időre, a mesék olyan 2-3 hónapja lekötik már, de nem függője. Szerintem ez gyerekfüggő, hogy ki mennyire kattan rá.
2023. jan. 31. 19:20
 18/23 anonim ***** válasza:
2 éves, a mi telefonunk tabu, nem nyúlhat hozzá. A nagyszülők néha mutatnak neki rajta képet, mesét, zenét, az érdekli. A TV viszont teljesen megbűvöli. Nálunk általában a polcon van, ritkán nézzük, akkor is főként a férjem és meccset, az még elmegy, de ha mondjuk a nagyszülőknél megy valami film, reklám, ilyesmi, akkor nem hajlandó kommunikálni, csak nézi és ki sem lehet előle robbantani. Elég kemény látvány olyankor a gyerek, úgyhogy általában meg lehet a felnőtteket győzni, hogy kapcsolják ki.
2023. febr. 1. 00:09
 19/23 anonim ***** válasza:

1,5 éves, egyenlőre nincs képernyőzés (teló sem, a fotókat kinyomtatjuk, a tévét meg mi is alig nézünk a férjemmel :). Szeretném is tartani, szerencsére a nagyszülők is partnerek. Bár külföldön élő unokatesókkal szoktunk videóchatelni, de az nem nagyon köti le, 1-2 percre.

Ő az első gyerek, így még könnyű, ha lesz 2. vele azért biztos nehezebb lesz, mert gondolom a nagyobbnak már lesz rá valamilyen szinten igénye. De pont ezért akarom minimalizálni már nála is, hogy a tesónak se legyen majd sok a képernyőzésből.

2023. febr. 1. 15:15
 20/23 A kérdező kommentje:
Mennyit játszotok egy nap ?
2023. febr. 1. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!