Mennyire érdekli a gyermeketeket a telefon?Kisebbre gondolok 1-2éves gyermekekre és olyanok szülőkre akik nem igazán engedik a telefonozást.
#8.
Több, mint tíz éve nálunk sincs.
Ugyanúgy vagyunk, mint a 10. válaszadó.
Az én telefonom tabu, nekem nem kell, hogy összetörje, sosem adom oda.
A férjem szokta otthagyni a kanapén, ha megszerzi, ő is annyit csinál, hogy fotózgatja magát, mert azt képernyőzár közben is lehet.
Amúgy mese, videó, játék nincs a telefonon, nem is lesz, azt gondolom, ez egy használati eszköz, nem kütyü a gyerekeknek.
Egy-két alkalommal néztünk rajta vissza családi képeket, ennyi. 2 éves.
Két évesem van, mindig felveszi, amikor meglátja, és hozza nekem, mert tudja, hogy az enyém, én meg elrakom szem elől. Tv nincs, szóval képernyőt nem lát, legfeljebb néha ha fotózom, megmutatom neki, ez tetszeni szokott.
A nagyobb testvérének (5) már van fix meseideje, de azt a kistesó nem látja. De amúgy sem túl sok, ő sincs rákattanva ezekre, máshol se nagyon érdekli, legfeljebb 1-1 mese erejéig.
2 évesen még zéró telefon és tévé volt. Most 3 éves. Nézhet képet a telefonomon (max 10 percig érdekli). Másra nem kapja meg meg nincs neki külön. Tévébe nézhet mesét. Fürdés után 1 órát. Nem tévé csatorna, nem youtube.
Amúgy igen sajnos azt veszem észre a mai világban már szinte az a normális ha a pár hónaposnak is a kezében a telefon csak csendbe legyen. 😔 Minap az orvosnál is azt láttam minden második gyerek kezébe telefon. Bejöttek, kabát le és nyomta is anyuka a kezébe
1,5 éves, egyenlőre nincs képernyőzés (teló sem, a fotókat kinyomtatjuk, a tévét meg mi is alig nézünk a férjemmel :). Szeretném is tartani, szerencsére a nagyszülők is partnerek. Bár külföldön élő unokatesókkal szoktunk videóchatelni, de az nem nagyon köti le, 1-2 percre.
Ő az első gyerek, így még könnyű, ha lesz 2. vele azért biztos nehezebb lesz, mert gondolom a nagyobbnak már lesz rá valamilyen szinten igénye. De pont ezért akarom minimalizálni már nála is, hogy a tesónak se legyen majd sok a képernyőzésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!