Mennyire érdekli a gyermeketeket a telefon?Kisebbre gondolok 1-2éves gyermekekre és olyanok szülőkre akik nem igazán engedik a telefonozást.
Miféle telefonozást kellene engedni egy 1-2 évesnek? 🤔
"Érdekelte" őket nyilván, csecsemőként kúsztak, másztak érte, előszeretettel rágcsálták volna meg, ha hagyjuk.
1-2 évesen max. annyira, hogy ha megkaparintották fotóztak összevissza, mert az elérhető volt lezárt képernyő mellett is.
Ennyi
Erre elég sokan odaadják pl evéshez hogy mesét nézzen vagy sétánál hogy csöndbe legyen stb.
Ezért kérdeztem
Az egyik teljesen rá volt függve.
Ment minden telefonra azonnal.
A második gyereket meg egyàltalán nem érdekli.
3 èves és most sem.
( nem vagyok vaskalapos, de eléggé le vannak korlátozva a digitális tartalom tekintetében.
3 és 4,5 évesek.
Tévé előfizunk nincs.
Heti 1-3 alkalommal nézhetnek valamennyi mesèt
Ha egész héten nem, akkor tartunk szombaton egy popcornos moziestet)
3
Ilyet soha nem hagytam
Amúgy a telefonunk kb tabu
Telefonálni és videotelefonálni lejet
Esetleg fotókat nézünk együtt rajta
4
15 hónapos, macis a zárképernyő fotó, azt szereti nézegetni és mondja, hogy va-va (Neki most minden kutyus 🙂).
Nem nézett még soha egy videót sem rajta. Anyósom szeretett volna múltkor a telefonján lejátszani Neki egy mesét, de megkértem, hogy ne (nem is tette meg 🙂), nem akarjuk eléültetni még sokáig!
Sajnos két középső Fiunknál (11 és 14 évesek) elrontottuk ezt, korán 4 évesen nézhettek mesét, játszhattak gépen, Ők nehezen mozdíthatók ki a gép elől. Szigorú korlátozások kellenek. A legnagyobb Fiunkat viszont nem engedtük olyan korán a géphez, nem is lett a mániája szerencsére. Szívesebben megy ki, segít a ház körül, mászkál a barátaival. Ezt, ha lehet a legkisebbnél is szeretnénk elérni.
Tv előfizetésünk nincs, szóval onnan a sok szennyet nem látják.
Milyen fura hogy nincs tv
Leakalappal..
8
Sosem volt🙃
14 éves korom óta nem nézek tévét
(36 éves vagyok)
Nézek filmet, sorozatot, de úgy, hogy én döntöm el mikor és mit, reklámmentesen)
Vagy 5 évig viszont úgy sem, max moziban, vagy ha esetleg megvolt valami dvd-n, akkor még a fájlmegosztók is elég korlàtozottak voltak, azóta le is áldozott a szerepük.
Bocs az off miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!