Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermeketeknek milyen okosórát...

Gyermeketeknek milyen okosórát vettetek (telefontól független működéssel)?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 26. 22:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Semmilyet. Minek?
2017. ápr. 26. 23:05
 2/14 anonim ***** válasza:
37%

én találtam egy tempic funkórát a nádasban, másodpercre pontosan mutatta az időt, vissza tudtam számolni mikor csöngetnek ki óra végén.

de okosóra? meg okostelefon? kell az a gyerkőcnek? egy 3310es kitart mire eléri "azt" a kort.

nekem volt egy első generációs okostelefonom, azt nagyon szerettem. aztán volt egy modernebb, majd egy még modernebb.

a mait már alig tudom használni. kezdem magutálni a telefonokat. szerintem adj a gyerknek lehetőséget hogy megszeresse őket mielőtt a kezébe adsz egy ilyen vackot ami annyi mindent tud, hogy gyakorlatilag már semmit sem.

2017. ápr. 26. 23:07
 3/14 A kérdező kommentje:

Mert bármi történhet vele az úton, szükségét érzem annak, hogy fel tudjon engem hívni. Telefont nem szeretnék, de egy órát praktikusabbnak gondolok, az mindig rajta van, nem kell pakolászni, kevésbé lopják el (tornaórán nem lesz rajta).

Az okosóra, amire kérdeztem, az olyat tud, hogy pár számot lehet vele hívni, pár szám hívhatja őt az órán keresztül (nem kell telefon). Van benne helykereső, így lehet tudni, hogy merre jár ő vagy külön az órája...ilyesmi.

2017. ápr. 26. 23:08
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

akkor lehetőleg ne túl drágát és strapabírót. de lehet hogy egy régi nokiával jobban jár, tudod amelyik összetörhetetlen, 10 napig bírja egyetlen töltéssel, és nem ér annyit hogy tolvaj célpontja legyen.

egy ilyen okosórával az lesz a baj hogy valószínű senki másnak nincs, és "menő" lesz vele. mindenki meg akarja majd nézni meg játszani vele, azt vagy elkallódik, vagy szociális gubancot okoz (pl ha egyik gyereknek van egy sokkal menőbb cucca mint az összes többinek)

na meg valószínű az aksi sem bírja 2 napnál tovább.

2017. ápr. 26. 23:14
 5/14 A kérdező kommentje:

Az Akksi igen az gond, az 2 napos. Külföldi oldalon láttam olyan megoldást, hogy 1 évig bírja az akksi (utána mi van, azt egyelőre nem tudom, lehet kuka), de lehet, hogy több értelme lenne az 1 éves fixnek (ártól függően), mert ha mondjuk ellopják a gyereket, akkor a 2 napos lemerült okosóra mit se tud.. míg az 1 éves még ad GPS jelet (ha nem épp lejárat előtt pár nappal lopják el a gyereket..) ne adj'isten :-)

Nem hiszem, hogy vagánykodni tud majd vele, mert fix számot hívhat, az meg én, az apja, a mama leszünk :-) Mást nem nagyon fog vele csinálni szerintem, de legalább mindig rajta lesz a kezén, nem kell pakolászni, mint a telefont.

2017. ápr. 26. 23:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mások milyen óra mellett döntöttek!
2017. ápr. 26. 23:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy mennyi idős gyerekről van szó? Mikor kéne hívnia?

Amúgy "megynyugtatlak": ha netán "ellopják" a gyereket, az első dolguk az lesz, hogy az első csatornába bedobják az összes olyan kütyüt, amivel megtalálható lehet. Emiatt teljesen értelmetlen.

Ellopni meg ugyanúgy el tudják, legfeljebb még baja is eshet, ha nem adja oda önként.

Ahogy a másik válaszoló is mondta: a legjobb egy strapabíró egyszerűbb telefon, ami nem menő, de a célnek tökéletesen megfelel.

Alapszabály: utcán nem telefonál; nem áll szóba idegennel; kocsihoz nem megy közel, még ha kérdezni akarnak valamit, akkor sem; a " megtudnád mondani mennyi idő van?" kérdésre a válasz az hogy, "sajnos nem tudom, nincs órám és telefonom sem - nem kapkodjuk elő megnézni.

2017. ápr. 27. 00:05
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk volt,a nevere nem emlékszem,de kimondottan gyereknek való volt.3szamot hivhatott.Ez mind oké volt,csak nem mindig adta a GPS jelet és sokszor nem is tudott,illetve én nem tudtam őt hívni.Egyebkent praktikus volt,mert mindig a kezén volt,de nem értünk vele semmit,mikor végzett az iskolában és nem tudott felhívni,hogy mehetek érte.Ezt tudván nem költöttem volna ilyenre pénzt.
2017. ápr. 27. 05:28
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Huawei okosórája volt két nap alatt betört a kijelzője..

Kapott egy érintős telefont de butát ami nem andoriodos. Samsung s5230at 3-4 napig bírja töltés nélkül.

2017. ápr. 27. 08:40
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézd keérdező, bízzunk benne, hogy nem fogják elrabolni a gyerekedet, de ha mégis, biztos lehetsz benne, hogy az lesz az első dolga, még a legostobább bűnözőnek is, hogy minden kütyüt (órát, okosórát, táskát, telefont-ezt tutira össze is törnék- ecetera...) elszed tőle. Ennyi eszük még nekik is van, ergo ezt a funkciót nem tölti be, maximum avval érnél el valamit nyomkövetés szempontjából, ha a bőre alatt lenne a GPS. Így én azt mondom tényleg jobban jársz egy strapabíró, alsóbb kategóriás, egyszerűbben kezelhető mobillal. GPS-sel már majdnem mind rendelkezik, de van erre szolgáló app is szülőknek. A táskájában tudja hordani, megtanítod neki a használat alapjait, figyelve arra, hogy ne legyenek játékok rajta(vagy törölni őket) és lehetőleg internet elérés sem (attól még tud csekkolni az okosfunkciók javarésze, hogy ő nem böngészhet), nehogy az iskolában gond legyen belőle, hogy azt bújja. Magyarán egy olyan készülék, ami ténylegesen azt a funkciót szolgálja, hogy vész esetén elér benneteket és maga is elérhető, nem több. Amúgy létezik olyan "butatelefon" is, amiben van gps, ha ez a lényeg. Egyéb variációknál fennál a veszélye, hogy rátapad a gyereked már idejekorán a telefonjára, ami később sanszosan úgyis elkerülhetetlen. Okosóráknál meg ami már tényleg strapabíró és megbízható, annak elkérik az árát és ha a suliban nem is hagyja el, elég egy jószándékú nagyobb gyerek a suliban,vagy bárhol, hogy elvegye tőle. A gagyi meg seperc alatt tönkremegy, összetörik, lemerül stb...
2017. ápr. 27. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!