Ti hol és kb. mennyi megtakarítást tesztek félre gyermeketeknek?
Nekünk is van egy Generali, 20ezer körüli összeggel, 15 éves futamidővel. (2 éves volt a fiunk, amikor kötöttük)
+ 2 db 20ezres lakáskassza az Ersténél a másik kettőnek. Mindet úgy kötöttük, hogy 17-18 évesek legyenek, amikor lejárnak.
Ezek egyértelműen a gyerekeké lesznek, (bár nem az ő nevükön van) de van ezen túl is megtakarításunk ha kell majd valamire.
Még bölcsődés, egyke.
Van mindkettőnknek egy lakása, elég jó helyen (férjemnek még egy gyereke van). A sajátomat a szüleimtől kaptam és azért se adtunk el lakást, amikor házat vettünk, mert legalább azt neki szánjuk.
Nem tudom, hogy mennyire lesz felelősségteljes fiatal felnőtt - ha igen, akkor a nevére iratjuk, ha kétséges, akkor haszonélvezetem lesz rajta.
Közgazdász vagyok, így tervezem, hogy amint lesz számfogalma és képes alapvető számítási feladatokat elvégezni (alapműveletek, százalékszámítás), akkor itthon a korához igazított pénzügyi nevelést is kap. Remélem, hogy felnőttkorára beérik majd.
Tapasztalataim alapján a pénzzel való bánásmód, hozzáállás többet számít, mint egy készen kapott vagyontárgy (legyen az ingatlan, kocsi, bármi). Engem jól neveltek ilyen szempontból, nagyon ritka volt, hogy hülyeségre költöttem.
A zsebpénzemet bármire költhettem, de ha idő előtt a sejhajára vertem, akkor a következő "fizetésig" nem volt pótlás. Természetesen a zsebpénzből alapszükségleteket nem kellett finanszíroznom (étkezés, ruházkodás, stb.) Kivéve, ha már 20 pólóm volt otthon és én még venni akartam, az már a zsebpénzemből ment.
Valamint abba az irányba terelgetjük, hogy ha elég idős lesz, akkor vállaljon diákmunkát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!