Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nyugodt temperamentumú babák...

Nyugodt temperamentumú babák általában lassabban fejlődnek?

Figyelt kérdés

Én ezt tapasztaltam. Kisfiam az elejétől kezdve nyugodt típus, nagyon jól elmolyol magában a játszószőnyegen, mindenkire mosolyog, mindenkivel jól elvan, jól alszik, neki minden úgy jó, ahogy van. Viszont minden mozgásfejlődési lépést a határidő legvégén csinált meg, olyan mintha nem lett volna motivációja, hogy például forogjon, mert neki jó volt hason és háton is. Később ugyanez, neki nem volt sürgős a kúszás, mászás, most nem siet felállni sem. Egyedül a gőgicsélés, gagyogás téren járt mindig elől.

Nektek mi a tapasztalatotok?

2023. jan. 13. 11:16
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

Az enyém is nagyon nyugis baba volt, ügyesen lekötötte magát.Ennek ellenére 3 hónaposan forgott, 4 kúszott,5 mászott és 6 hónaposan felállt+ leült, 9 hónaposan pedig már járt.

Nálunk a beszédfejlődése lassabb volt.Most már viszonylag nagy lány, hordjuk logopédushoz, kell neki.

2023. jan. 13. 11:31
 2/6 anonim válasza:
79%

Az én nagyobb fiam is pont ilyen volt, csak ő nem szeretett hason. Vittük dévényeshez, mert egy éves korára sem mászott. Na, ott a tornászt kivitte az észből, nem bírt vele. De azt mondta, tudna, csak nem akar. Így is volt, később mászott. 18 hónapos korban kezdett önállóan járni.

Most 4 éves, már nem olyan nyugodt, zizeg. Nehezen illeszkedik be az oviba, nagyon akaratos, pedig világ életében tök nyugodt volt. Idegrendszeri értelenséget állapítottak meg. Tsmt tornát csinálunk. Hogy van -e összefüggés a későn kezdett dolgokkal, nem tudom. A beszéde neki is jó korán megindult neki is. Az öccse mindent időben kezdett, ő rendben van. De az öcsém is másfél évesen kezdett járni és semmi baja. Szurkolok neked.

2023. jan. 13. 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

Egyetlen gyerek alapján, aki a tiéd, ilyen messzemenő következtetéseket vonsz le?

Vagy majd az itteni válaszokat tekinted reprezentatív kutatásnak?

2023. jan. 13. 11:45
 4/6 anonim ***** válasza:
57%
Fiam is álom baba volt. Már újszülöttként is 7 órát aludt. Nem volt sírós. Még is mindent hamar csinált.
2023. jan. 13. 11:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Köze nincs hozzá.

Ez ugyanolyan bullshit, mint a "nagy súlyú babák később". Ez is csak akkor igaz, ha a nagy súly mellé izomtónus gyengeség is társul, de ez még véletlenül se törvényszerű.

2023. jan. 13. 12:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam is nagyon nyugodt, és ő is egy picit lassan fejlődik, határidőre vagy kis késéssel csinál mindent. Koraszülött, 35 hétre született. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de a lényeg úgyis az, hogy minden mozgási fázis meglegyen, ami nála nagyon szépen látszik, hogy megvan. Kicsit lassabb a mozgásfejlődése, de nagyon harmonikus.
2023. jan. 13. 15:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!