Mennétek kicsit betegen a babával rokonokhoz karácsonyozni?
Én már 3 hete beteg vagyok, férjem csak 1, de lassan meggyógyulunk. Köhögés, orrfolyás. A babának viszont tegnap kezdett folyni az orra. Láza nincs, kedve jó.
De nekem nem.
Első karácsonyunk lenne a kicsivel hármasban, de már jönnek az elvárások hogy kihez hova mikor menjünk. Az hogy mi mit szeretnénk az senkit nem érdekel.
Nem vagyunk még mi se 100%-osak, szerintem a babának se kellene betegen menni sehova, még ha nem
is vészes. Arról nem is beszélve hogy ki tudja mit kapunk el újra emellé.
Akkor vinném inkább amikor már mindannyian meggyógyultunk teljesen. De szinte biztos vagyok hogy az egyik mamának ez nem lesz elég indok, és be fog sérülni vagy beállít hívatlanul.
Ti mit tennétek a helyemben?
Hadd hisztizzen.
Sosem fogom megérteni, felnőtt nők, családanyák miért égetik magukat avval, hogy mindent elnéznek, és hagyják magukat hülyére venni.
Te sokkal finomabb vagy az anyósod irányába, mint én. Mi 25-én is szigorúan itthon vagyunk, szűk családi körben. Ha nem tetszik, nem érdekel. Megszokhatták volna.
"Nem vagyunk rosszban látszólag de sajnos nem fogom megbocsátani neki a gonoszságait."
Ezzel pedig leginkább magadnak ártasz. Kicsit objektíven kell látni a helyzetet. Anyós sem született rossz, hanem rossz családi mintákból táplálkozik, amivel a gyereke életére is hatással van.
De ez nálad sincs ám másképp. Te pedig olyan mintát adsz tovább a gyerekednek, hogy a problémákat nem kell megbeszélni, látszatot kell fenntartani ("Nem vagyunk látszólag rosszban"), de egyébként a felszín alatt ott vannak az indulatok, sérelmek, stb.
Anyám ezt játszotta az anyósával. Sok régi, születésünk előtti sérelem volt benne, de mi mást nem láttunk (merthogy gyerekek voltunk, nem hülyék), minthogy anyánk tartózkodón viselkedik a mamánkkal. Menni sem szívesen ment. Néha, otthon ki is bukott belőle pár gondolat a mamáról.
Mi pedig rá haragudtunk, hogy miért ilyen. Mivel mi szerettük a mamánkat, és a mamánkban nem láttuk azt az embert, amilyennek anyánk látta, mikor fiatal házasként náluk laktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!