Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, hogy egyen a...

Mit tegyek, hogy egyen a fiam? Már teljesen kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés

Kisfiam pár napja töltötte az egy évet, s az utóbbi időben MINDEN étkezés kész rémálom. Mindent csinál, csak ne kelljen ennie. Reggelire tápszert, tejitalt, kakaót itatok vele, több kevesebb sikerrel. Esetleg hajlandó bekapni mellé két falat sajtot is alkalmanként, de ennyi. Ebédre eszik kb 1,5 dl leveset, de a másodikból márcsak egy-két falatot hajlandó. Egyszerűne úgy összeszorítja a száját és leszorítja a fejét a nyakához, hogy képtelenség bele"lapátolni2 az ételt.

Uzsira vagy gyümölcsöt vagy krémtúrót/joghurtot etetek vel, estére pedig tejpépet kap. De csak úgy hajlandó a kevés mennyiséget is megenni, ha közben mindenféle hülyeséggel elterelem a figyelmét.

Amúgy kiegyensúlyozot gyerek, egész nap jön-megy, rámol, pakolászik, gatyog, nevetgél. A súlya nem csökken, de majdhogynem stagnál:2,5 hónap alatt bő fél kilót hízott.

De mégsem lehet ellenni egész nap 2 deci tejen és 1,5 deci levesen, nem igaz?

Már vettünk neki multivitamint is, hátha jobb lesz tőle az étvágya, de semmi változás.

Már nagyon kivagyok ettől a helyzettől Együtt sírunk, miközben eszünk. Szó szerint görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy mindjárt vacsoráztatnom kell.

Mit tegyek?

Mit csinálok rosszul???

A többi gyerek olyan szépen és jőízűen eszik...

2010. okt. 1. 19:08
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
:)
2010. okt. 6. 21:21
 22/29 anonim ***** válasza:

Felneveltem 3 gyereket, és bölcsődétől a nevelőotthonig igen sok helyen dolgoztam.

Egyébként tényleg ez a tapasztalatom, amit te is megosztottál. Főként a pedagógusok nem hajlandóak elismerni a hibáikat. Ha megengednéd magadnak, hogy hibázzál, és nem a magad védelmére pazarolnád erőidet, akkor már meg is oldódott volna a gondod.

Ha tanultál pszichológiát, akkor tudod, hogy létezik az orális szadisztikus fejlődési szakasz. Ekkor a gyerek nem csak fizikai értelemben tanul meg harapni, hanem próbálgatja a saját agresszióját. Megtanul küzdeni. Elvenni a dolgokat harc árán is. Ezek átvitt értelmek, lelki történések is egyben.

De hát, ha te okos vagy, akkor nem fontos egyet értened.

Én ugyan valószínű édesanyádnál is idősebb vagyok, és igen közelről igen sok kisgyereket láttam.

Vigyázz, mert nem a hízelgők a te jó barátaid, hanem akik a szemedbe szólják az igazságot, jobbító szándékkal.

Sok örömöt kívánok nektek!

2010. okt. 6. 21:36
 23/29 A kérdező kommentje:

Ha figyelmesen olvastál volna kedves utolsó, akkor láthattad volna, hogy MEGOLDÓDOTT a probléma (!), és a többieket igazolta. Anonymként nem hiszem, hogy barátokról beszélhetünk, akik vad idegennek hízelegni akarnának, de mindegy.

És csak megjegyzem, ma voltunk védőnőnél, s a fiam súlya valamivel átlag feletti a hossza pedig bőven átlag feletti: 10,3 kg és 80 cm.1 hónap altt 48 dekát hzott és 3,5 centit nőtt. Csak időközbn rájöttem, hogy a hülye instant tea (HUMAMNA!) telíti, mert a neki szükséges kalória megvan benne, s ezért nem volt éhes. Másrészt pedig, ha már a pedagógiát rágjuk, akkor Te is tudhatnád, hogy vannak gyerekek és vannak korszakok, amikor - idézném- "a gyereknek nincs ideje enni", mert jönne menne, játszana, bütykölne. Na ez volt/van az én fiamnál is. Amúgy ma reggel alig várta, hogy megkapja a reggelit, az ebéd meg szintén jó étvággyal ment (igaz az utolsó 5 falatot úgy ette,hogy le kellett tennem, sétált egy kicsit, jött egy falatkárét, majd ismét körbement az asztalon, s újra jött, stb. De a levest szó nélkül megette és a főzelék nagy részét is!)

Szóval hagyjuk már ezt a küzdést, meg harapnitanulást. Semmi köze a dolognak ehhez...

2010. okt. 7. 15:03
 24/29 anonim ***** válasza:

"Már nagyon kivagyok ettől a helyzettől Együtt sírunk, miközben eszünk. Szó szerint görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy mindjárt vacsoráztatnom kell.

Mit tegyek?

Mit csinálok rosszul???

A többi gyerek olyan szépen és jőízűen eszik..."

Most meg azt írod, hogy a súlya rendben van.

Akkor szerinted mire volt ez a para?

Mi értelme volt a kiírásodnak? Pláne, ha van egy jó védőnőd.

2010. okt. 7. 19:32
 25/29 A kérdező kommentje:

Amikor a kérdést kiírtam, akkor a gyerek bő egy hete szinte csak vizen és teán élt! Egyszerűen semmit nem akrt elfogadni.

Itthon nincs mérlegünk, akkor csak a legutóbb mért súlyát tudtam. A védőnőmet pedig amikor a kérdést kiírtam, akkor nem tudtam elérni, mert szabadságát töltötte, külfödön volt, s a telefonja ki volt kapcsolva.

Hidd el, nem unalmamban írtam ki a kérdést...

2010. okt. 8. 11:22
 26/29 anonim ***** válasza:

Ok.

Ezzel a válasz kérdéssel egy a gond, hogy nem látjuk egymást. A kommunikációnak pedig sokkal nagyobb része a metakommunikáció.

Ettől lehet, hogy nincs közöttünk egy pozitív, erőt sugárzó kapcsolat.

A szavak, a metakommunikáció nélkül lehet, hogy félreértelmezhetőek. Nem érezhető a mosoly, a bátorító gesztusok, a tekintet melegsége, a testtávolság közelsége, érzelmek kifejeződése.

2010. okt. 8. 20:45
 27/29 anonim ***** válasza:

Jaj kedves kérdező, látom jól helyre tennének ha hagynád magad :P

Kár, hogy nem írtad meg előbb, hogy ilyen teát iszik a babád mert biztos van itt több tapasztalt anyuka is akiknek egyből leesett volna, hogy a tea a ludas. Egy ismerősöm kislánya is így volt ők a Hippes teát vették a gyereknek. Az a baj ezekkel a teákkal, hogy tele vannak cukorral és nagyon eltelítenek ezért elveszik az étvágyat. Ezért én sem mertem adni a kisfiamnak, amíg kisebb volt a Mecsek teát kapta natúran, cukor nélkül most pedig a Pickwick gyerek teát issza szintén natúran és vizet. Napi 2 liter folyadékot megiszik, de mivel nem édes nem veszi el az étvágyát. Én ezért ezért is voltam annyira kiakadva mikor nem evett mert egyszerűen nem tudtam mire fogni, hogy nem eszik, mert nem adtam neki soha se cukros üdítőt se cukros teát.

Nagyon örülök, hogy eszik már a kisfiad!!! :) Ugye milyen jó?? :)

A Béres cseppes anyuka voltam.

2010. okt. 9. 17:29
 28/29 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy a Béres cseppet a Cebion cseppel együtt érdemes adni, főleg immunerősítés céljából. Kell mellé a C vitamin. Én úgy adom, hogy napi 2x kap a vizébe 5 csepp Cebiont és 5 csepp Béres cseppet.
2010. okt. 9. 17:32
 29/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A Cebiont nekem is kapja kb. 1 hónapja, mert akkor 1,5 napig folyt az orra, de más baja nem volt. Mindenesetre meg szerettem volna erősíteni az immunrendszerét ezzel. De köszönöm a tanácsot!

És igazad van a teával. Én is mindig cukor nélkül adtam (elején Mecsek babyt, aztán kamillát, ha azt láttam, hogy kezd náthás lenni, akkor hársfavirágot, ha hasfájós időszaka volt, akkor citromfű+ánizs+minimális édeskömény. Ivott már Pickwick Gyerekteát is, most viszont a Naturlandos Babamosoly teát kapja szintén NATÚR állapotban!Ja, s estére csak víz jöhet számításba!

Azóta is eszik a kicsi fiam, és nagyon jó érzés!!!

Köszönöm a megerősítéseket és a tanácsokat!

2010. okt. 10. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!