Miért nem csinálja? Már teljesen kétségbe vagyok esve. Bővebben lent
Biztosan mondta a gyógytornász, hogy ieális esetben 5 hónapos kor előtt kell elkezdeni a Dévényt. Minél később kezditek, annál több idő és kezelés, mire eredmény mutatkozik.
A családban az egyik anyuka szintúgy kétségbe volt esve, mint te. Má túl voltak tizenakárhány kezelésen, és semmi, a kifiú csak nem akart forogni. Aztán egyszer csak megtört a jég, beindult a gyerek, és azóta le se áll. :-) Még csak 3 kezelésetek volt, ne ess kétségbe! Ha lassabban is, mint pár hónappal ezelőtt lett volna, de lesz javulás.
Ha 10 hónapos korától kezdtétek a Dévényt, akkor jóval nagyobb türelemre lesz szükség. Féléves kor előtt ideális kezdeni, de biztos mondta a gyógytornász.
Mindenesetre ne keseredj el, hosszabb időre lesz szükség, de szerintem eredményes lesz a kitartás.
Mi 10 hetes kora óta járunk, most 20 hónaposan szinte meggyógyult, és sehol nem is volt lemaradása a mozgásfejlődésben. Mindent a dévényesnek köszönhetünk.
9,5 hónapos a lányom. 6 hónapos kora óta járunk Dévényre. Most kezdett el forogni hátról hasra, de még semmi más tudományunk nincs. Persze ülni szeretne nagyon, de azt meg nem szabad. Néha feltérdel kb 2 másodpercre de ennyi. Ne legyél ennyire kétségbeesett. Gondolom, ha igazán komoly baj lenne a babáddal a gyógytornász megmondta volna. Valószínűleg kell a kis izmainak erősödnie. Kicsim rengeteget változott ez alatt a két hét alatt, mióta forog. A háta és a lába is erősödik. Én is látom nem csak a gyógytornász. Adj időt a babádnak.
Nekem egyébként a Dévényes tornász lány azt mondta: nem kell aggóni, baj nincs és rengeteg ideje van még a kicsi lánynak szaladgálni, ugrálni. Szép lassan sorozatban tanulja meg a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!