Segítség, már teljesen kétségbe vagyok esve! Miért nem alszik a kislányom? Kitől kérhetnék segítséget?
szia, minden életkorban más zavarja a babákat. vsz a kislányod alapból érzékeny, és olyanok is zavarják, amik más babát nem. az enyémnek az elején a moro reflex zavart be, mindig felébredt rá, és minden apró zajra, ha épp olyan alvási fázisban volt, felébredt. ez később elmúlt, de jött helyette a szeparációs szorongás, a fogzás meg a mozgásfejlődés, kb. 6 hónapos kortól. 8 hósan kb. 10x kelt éjjel....szóvala 3-4 krléssel még jók is vagytok. annyi, hogy a nappali alvása jó volt, ált. megaludta ennyi idősen a 2x 1.5 órát, de közben haláli pissznek kellett lennie, különben....
sokáig tartottak a nemalvásos éjszakák.
hidd el, ahogy nő és ahogy kijönnek a fogai, lemegy a mozgásfejlődéses szakasz, egyre jobban fog aludni. nálunk kb. 16 hós kra óta riktultak jelentősebben az éjjeli kelések, m,ajd kb. 21 hós kora óta átalussza az éjszakát.
most 22 hónapos.
tudom, hogy úgy látod, hogy ez nem normális állapot, de hidd el, nagyon sokan küzdenek még ezzel! és ha fárasztó is, nincs semmi baj a babáddal, legalábbis sztem.
esetleg próbááljatok ki homeopátiás készítményt, chamomilla ch15-öt vagy viburkolt, vagy sedatif pc-t, nekünk ugyan nem vált be, de ismerek pár embert, akinek igen. addig meg kitartás!
1. vagyok. az aludj jól nem ér semmit ilyen esetben! egyszerűen alkalmatlan még a kicsi arra, hogy rendesen aludjon! zavarják őt a már leírtak, és ezen semmiféle aludj jól nem segít!!! lehet, hogy arra megtanítod, hogy téged ne hívjon, de az miért jó? ugyanúgy fenn lesz, mert továbbra sem lesz nyugodt! .........
a moro reflex: a csecsemőknél, kb. 3 hós korig , kinél erősebb, kinél gyengébb. kapaszkodó reflex. elő lehet készakarva idézni amint a videón láthatod, ha megnézed a linket. afféle kismajom reflex, mert ugye akismajmok az anyjukba kapaszkodnak, ha esnének. :)
az én kicsim gyakran álmodta sztem, hogy vmi nem stimmel, zuhan, és gyakran tette ezt a mozdulatot a karjaival, álmáéban is...és mivel heves mozdulat, ettől nyomban felébredt.
itt a link:
http://www.youtube.com/results?search_query=moro+reflex&aq=f
van akinél erősebb, vn akinél gyengébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!