Teljesen kétségbe vagyok esve, és nagyon sötéten látom a dolgokat. Ha hasonló helyzetben voltál, vagy vagy, segítenél?
Kislányom 8 hónapos lesz egy hét múlva.Fél éves koráig mindent időben csinált, beleértve a forgást, gurulást.Azóta semmi! Minden hónapban kapok a kismamablogról hírlevelet, hogy mit kell tudnia a babának.Na, erre már egy automatikus törlést nyomok, mert nem akarok magam azon stresszelni, hogy mit nem tud a baba.Mindig is utált hason lenni, sejtettem, hogy késni fog.Szóval: nem kúszik (semerre), nem négykézláb hintázik (sőt, ki se nyújtja a karját hason), nem könyököl fel oldalt fekve, nem ül a kezére támaszkodva, nem ül.Szóval SEMMI!!!!!Elvittem Dévény tornára is, egy hónapja itthon tornáztatom, mert csak havonta egyszer tud minket fogadni.A gyógytornász szerint picit hypoton, de a gyerekorvosunk szerint semmi gond az izmaival.A zárójelentésén sem szerepel hypotonia, pedig ott nem egy főorvos vizsgálta.
És amiatt ezen aggódok: itt olvasta, hogy valaki kisbabája lemaradt a mozgással, és értelmileg is 3-4 hónappal.Erre is rákérdeztem a dokitól.Szerinte elég tág határok vannak egy mozgásra, és akkor sincs gond, ha kihagy valamit.De egy ilyen fórumos fél mondat miatt alig bírok esténként elaludni, úgy féltem a lányomat!!
Ebben a hónapban mindent kihagyott.Egyébként okos, örökmozgó kislány.Leszámítva a hasról induló dolgokat (kúszás, mászás,hinta), mindent csinál.
Semmi gond a kislányoddal!!!
A szomszéd kisfiú 8 hónaposan fordult meg a hátáról a hasára,ma meg egy okos,ügyes,értelmes 4 éves fiúcska.Sőőőt az óvoda egyik legügyesebb gyereke.
Az én kisfiam 4 hónapos és esze ágában sincs még megfordulni,nem is próbálkozik vele.Engem nem idegesít,majd ha készen áll rá akkor megcsinálja.Attól még ugyanolyan okos,szép és értelmes kisfiú mint akinek a babája 3 hósan fordul.
Nem kell ennyire görcsösen venni a dolgokat.A hírlevelekről pedig iratkozz le,én is ezt tettem :)
Üdv,
Én is hasonló cipőben voltam és vagyok is néha...
A lányunk időre született vakuummal és elég nagy méretben, bár manapság a 4 kiló/57 cm már nem számít nagynak, de bent is alig fért. Nem tudni, h mitől vagy eme kettő dologtól, de félre tartotta a nyakát. Ezért már kicsi korában, ha hasra raktuk, amit gyűlölt csak megpöccintette magát és azonnal vissza fordult hátára. A merevebb nyaki izma miatt tudta ezt megcsinálni. Én konduktorhoz vittem. Ott azt látták, h növi ki a merevséget a Dévényi módszerről csak utólag hallottam különben vittem volna 3 hós kora előtt. Szóval ezt a nyaki ferdeséget szépen kinőtte. Közben mindig hasra pakoltam -volt is óriási nagy üvöltés- és tornáztattam. A nyaka, ahogy jött rendbe már nem bírt hátára fordulni. Később magától indult be a mozgása a rendes forgás is. Eygszer csak elkezdte csinálni. Én is néztem a fórumokat stb. és tiszta ideg voltam (még néha most is).
Az ismerősök közben kiidegeltek (meg én is néztem fórumokat stb.), hogy a más gyereke már mit csinál, meg az Ő unokája-gyerek már ezt és ezt tudta és, hogy le van maradva.... :(
Azután mikor kérdeztem, hogy miért nem mondták anno a Dévényi féle módszert azt mondta a doki, h mert attól hamar felállnak a babák és jobb, ha többet van a földön kúszásban stb. - későbbi beszéd és egyéb fejlődése miatt. Na, gondoltam most akkor erre varrjak gombot, hogy mikor mi a jó esetünkben?! ?
Jelenleg 10 hós múlt és "csak kapszkodik" még - nem jár, de ha akar fel tud állni járókában. Azt mondták ezzel nincs gond. Szóval megértelek teljesen... még ha segíteni nem is tudtam, de kitartás és szerintem, ha a dokik nem látnak rajta olyat, akkor hamar be fog indulni a Kicsid!
Én is stresszelős vagyok, legalább már ketten vagyunk, sőt, ahogy látom, többen... nálunk sem csinált HÓNAPOKIG dolgokat. Múlt héten, felült, felállt. 8 hós. De ami engem stresszel semmit nem szótagol, sőt, tök kuka. Sikít és nevet sokat, de a bababa és dedede... hát még sose jött ki a torkán. Persze én is utánaolvastam, már azon filózok hogy süket vagy autista lesz, a párom kiröhög, az ismerősim csodagyerekei meg mondják, hogy vizsgáltassam ki. Én is nézem, hogy süket-e.
Mivel nem szimmetrikusan kúszik, már én is idegelem magam, és úgy nézem, hogy hát ez sose javul meg. Mozgásterapeuta barátnőm is csak károgott, hogy ez így nagyon nem jó. A dokinéni meg kinevetett, h semmi baja, csak jobbkezes lesz.
Szóval üdv a klubban:) Majd nyitok egyszer egy pozitív megerősítést gyártó lapot és onnan küldetek hírleveleket :D:D:D
09.58 vagyok.
Az lemaradt, hogy nálunk is volt ilyen "mozgásilag holt időszaka" a babánknak. Tornáztatt, hara raktam: üvöltött, mint a sakál! Azután egyszer csak -pont a kúszásnál volt- le raktam a szőnyegre közben nem néztem és láttam, h a szoba másik részében van. Vagy a távirányítót megkaparintotta csak nem tudtuk, h hogyan. (Nem néztünk oda és mocorgott őkelme).
Szerintem a torna is hamarosan érezteti hatását Nálatok és nem győzől a 'törpikéd' után pakolni :)
meg konektort beragasztani stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!